کد خبر: 1010116
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۱
شورای امنیت چندی است به مواجهه بلوک شرق و غرب تبدیل شده است و دو طرف مشخصاً در آوردگاه سوریه به وتوی قطعنامه‌های یکدیگر می‌پردازند. روسیه و چین در تلاش برای کوتاه کردن دست مداخله‌جویانه غرب و حمایت از حقوق حقه دولت سوریه و در آن سو امریکا و کشور‌های اروپایی که با پوشش تداوم کمک‌های بشردوستانه امیدوارند راه تغذیه تروریست‌ها بسته نشود، شامگاه جمعه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره ورود کمک‌های بشردوستانه به سوریه بدون اجازه دولت مرکزی این کشور را وتو کردند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: روسیه و چین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه از طریق دو گذرگاه مرزی به مدت شش ماه را رد کردند تا این سومین بار باشد که قطعنامه نقض‌کننده حق حاکمیت سوریه را وتو می‌کنند. چهار روز پیش هم روسیه و چین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را که طی آن به دنبال تمدید ارسال کمک‌های بشردوستانه به سوریه بدون هماهنگی با دولت مرکزی بود، وتو کردند. «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه هفته پیش که اولین قطعنامه غربی به سد شرق خورد، در تماس تلفنی با «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان خواستار آن شد که ارائه کمک‌های بشردوستانه به همه سوری‌ها در همه خاک این کشور بدون سیاسی‌کاری یا تبعیض و طرح پیش‌شرط‌ها و با هماهنگی دولت باشد. اما جنگ وتو به همین‌جا ختم نشد و غربی‌ها در برابر قطعنامه پیشنهادی روس‌ها که حکمیت دمشق را لحاظ می‌داشت، عقده‌گشایی کرده و اقدام به وتوی آن کردند تا واشنگتن و متحدانش نشان داده باشند کمک‌های بشردوستانه اسم رمز عملیات شارژ لجستیکی- تسلیحاتی تروریست‌ها و معارضان مسلح سوری است.

با توجه به آنکه کمک‌رسانی به بسیاری از مناطق نیازمند کمک‌های انسانی از داخل سوریه امکانپذیر است، پیشنهاد مسکو این است که باز بودن تنها یکی از گذرگاه‌های مرزی در مناطق تحت کنترل شبه‌نظامیان طی ۱۲ ماه آینده کافی است. این در حالی است که طرف غربی با اصرار بر باز بودن دو گذرگاه در مرز ترکیه امیدوار به کمک‌هایی است که به تروریست‌های تحت حمایت آنکارا مشروعیت بخشد.

شورای امنیت سال ۲۰۱۴، زمانی که جنگ سوریه در اوج قرار داشت، با تصویب قطعنامه‌ای کمک‌رسانی‌های انسانی به مناطق تحت کنترل گروه‌های مسلح مختلف را مجاز کرده بود. علاوه بر گذرگاه‌های ترکیه، گذرگاه‌های اردن و عراق هم جزو این مکانیسم کمک‌رسانی بودند، اما ژانویه سال جاری میلادی بسته شدند.

امریکا همچنان نفت سوریه را قاچاق می‌کند

منابع محلی به سانا گزارش دادند که یک کاروان امریکا متشکل از ۳۵ تانکر و کامیون حامل سوخت از طریق گذرگاه غیرقانونی «الولید» در شمال شرق «الحسکه» خاک سوریه را به مقصد عراق ترک کردند. پیش‌تر، خبرگزاری رسمی سوریه گزارش داده بود که امریکا ۵۰ کامیون حامل تجهیزات را برای استخراج و قاچاق نفت سوریه به این کشور ارسال کرده است. سانا روز یازدهم تیر ماه نیز گزارش داده بود که نیرو‌های امریکا ۳۰ کامیون حامل سوخت را از سوریه به عراق قاچاق کردند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار