کد خبر: 1010252
تاریخ انتشار: ۲۲ تير ۱۳۹۹ - ۲۲:۴۷
به گزارش وزارت بهداشت طی ۲۴ ساعت منتهی به ظهر یک‌شنبه ۲ هزار و ۱۸۶ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی و یک هزار و ۴۹۹ نفر از آن‌ها بستری شدند. حالا مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۲۵۷ هزار و ۳۰۳ نفر رسیده‌است. همچنین با مرگ ۱۹۴ بیمار کووید۱۹ دیگر، مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۲ هزار و ۸۲۹ نفر رسید.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: یک هفته‌ای از اجرای طرح اجباری‌شدن ماسک در اماکن عمومی می‌گذرد، اما روند ابتلا و مرگ و میر‌های ناشی از ویروس تاجدار با قبل از اجرایی‌شدن این طرح چندان تفاوتی نداشته‌است و روز گذشته سخنگوی وزارت بهداشت از مرگ ۱۹۴ هموطن دیگرمان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا خبر داد، اما معاون کل وزارت بهداشت معتقد است برای دیدن اثرات استفاده اجباری از ماسک باید صبور بود. وی که با ماسک دست‌دوز پارچه‌ای در برابر دوربین رسانه ملی قرار گرفته‌بود، با تأکید دوباره بر کارایی مناسب ماسک‌های سه لایه خانگی تصریح کرد: «همانگونه که اکنون داریم تقاص مسافرت‌های عید فطر و تعطیلات نیمه خرداد ماه را با افزایش موارد مرگ و میر می‌دهیم، اثرات استفاده از ماسک در کاهش مرگ و میر را اوایل شهریور خواهیم دید.» رئیس کمیسیون بهداشت مجلس معتقد است پروتکل‌های بهداشتی دولت ضمانت اجرایی ندارد، به همین خاطر هم با بازگشایی‌ها، شاهد افزایش ابتلا به کرونا هستیم.

به گزارش وزارت بهداشت طی ۲۴ ساعت منتهی به ظهر یک‌شنبه ۲ هزار و ۱۸۶ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی و یک هزار و ۴۹۹ نفر از آن‌ها بستری شدند. حالا مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۲۵۷ هزار و ۳۰۳ نفر رسیده‌است. همچنین با مرگ ۱۹۴ بیمار کووید۱۹ دیگر، مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۲ هزار و ۸۲۹ نفر رسید.

تا کنون ۲۱۹ هزار و ۹۹۳ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. آمار بیماران بدحال هم همچنان رو به افزایش است و طبق آخرین گزارش‌ها،۳هزارو ۳۵۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. استان‌های خوزستان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و مازندران در وضعیت قرمز و استان‌های تهران، فارس، کرمان، البرز، کهگیلویه و بویر احمد، گلستان، بوشهر، هرمزگان و آذربایجان شرقی هم در وضعیت هشدار این بیماری قرار دارند.

پروتکل‌هایی که ضمانت اجرایی ندارد

توصیه دولت برای کمک به کنترل شیوع بیماری همان استفاده از ماسک و پروتکل‌های بهداشتی است، اما حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس معتقد است: «پروتکل‌های بهداشتی دولت ضمانت اجرایی ندارد.»

از نگاه رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، محدودیت‌های ایجاد شده در ماه‌های گذشته به موقع نبوده و با تأخیر شروع شده‌اند و به‌رغم نامه‌های نوشته‌شده به ریاست جمهوری توسط مسئولان بهداشت و درمان کشور، پیگیری لازم صورت نگرفت. مردم هم در ابتدا با رعایت توصیه‌های بهداشتی بسیار به جلوگیری از شیوع این بیماری کمک کردند، اما با اجرای پروتکل‌های جدید در خصوص باز شدن برخی مکان‌های عمومی ضمانت اجرایی وجود نداشت و با رعایت نکردن موارد بهداشتی، شاهد افزایش روند ابتلا هستیم.

شهریاری با گله از شرایط موجود گفت: «مسئله‌ای که من خدمت جناب رئیس‌جمهور مطرح کرده‌ام تهیه ماسک‌های ارزان قیمت، دادن یارانه و جلوگیری از ورود افراد فاقد ماسک به مترو و مکان‌های عمومی بود. متأسفانه وقتی دولت پروتکلی می‌نویسد که ضمانت اجرایی ندارد، اتفاقات اخیر روی می‌دهد.»

معاون کل وزارت بهداشت: شرمنده‌ایم!

روز گذشته هم ایرج حریرچی با ماسک پارچه‌ای و دست‌دوز در برنامه‌ای تلویزیونی حاضر شد و با تأکید بر اینکه زدن این ماسک‌ها هیچ ایراد و خجالتی ندارد، تصریح کرد: «ماسک سه لایه و N۹۵ مخصوص کادر درمان است و شرمنده‌ایم که نمی‌توانیم آن را ارزان برای همگان فراهم کنیم، اما این ماسک‌های پارچه‌ای که سه لایه هستند و خود مردم می‌توانند آن را تهیه کنند، بسیار مؤثر خواهد بود.»

وی با تأکید بر لزوم دستیابی به آمار ۹۵ درصدی استفاده از ماسک توسط مردم در کنترل شیوع بیماری افزود: «تا دو، سه هفته پیش در تهران کمتر از ۱۰ درصد مردم ماسک می‌زدند، اما حالا این آمار به ۵۰ درصد و در شهرستان‌ها به ۷۵ درصد افزایش یافته‌است.»

معاون کل وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه اقتصاد کشور‌ها تحمل تعطیلی‌های طولانی مدت را ندارد، افزود: «روش‌های ساده‌ای مثل استفاده از ماسک، پرهیز از بعضی اقدامات و... مؤثر خواهد بود.»

ملموس‌شدن اثرات استفاده همگانی از ماسک تا شهریور

حریرچی در پاسخ به این سؤال که رسیدن به میزان مطلوب استفاده از ماسک، چه تأثیری در آمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از کرونا به دارد، گفت: «کرونا مانند قیامت است، هر کاری که می‌کنیم در آینده نزدیک با حساب و کتاب خوب و بد آن را خواهیم دید. یک الی دو هفته بعد از هر اقدام قابل‌توجهی موارد سر پایی اضافه یا کم می‌شود و سه الی چهار هفته بعد موارد بستری اضافه یا کم می‌شود و حدود شش هفته الی دو ماه بعد موارد فوتی کم یا زیاد می‌شود. برای دیدن اثرات استفاده اجباری از ماسک باید صبور بود. اثرات استفاده از ماسک در کاهش مرگ و میر را اوایل شهریور خواهیم دید همانگونه که اکنون داریم تقاص مسافرت‌های عید فطر و تعطیلات نیمه خرداد ماه را با افزایش موارد مرگ و میر می‌دهیم.»

وی با اشاره به عادی انگاری شرایط با بازگشایی‌ها تصریح کرد: «البته نظارت‌ها هم طی چند هفته اخیر ضعف‌هایی داشته‌است. ما ۷ میلیون و ۸۰۰ هزار واحد صنفی و صنعتی قابل نظارت داریم که درصد قابل‌توجهی از آن‌ها پروانه رسمی ندارند، ولی فعالند، ما برای این تعداد واحد حدود ۷ هزار و ۶۰۰ نفر نیرو داریم و ۱۹ هزار و ۶۵۰ نفر کمبود نیرو داریم که اگر هر کسی در سال بخواهد ۳۰۰ واحد را بازرسی کند، عدد بزرگی می‌شود. البته سازمان‌های مردم‌نهاد به ویژه بسیج در اسفند پارسال و فروردین امسال کمک‌های بسیاری کردند.»

حریرچی با تأکید بر اینکه هیچ امید کوتاه‌مدت و میان‌مدت کمتر از یک سال برای واکسن و داروی مؤثر بر کرونا نیست، دنبال راه‌حل میانبر بودن را اشتباه دانست و تأکید کرد: «برای نیم‌کره شمالی که ایران هم جزو آن است، پیش‌بینی این است که پاییز و زمستان بسیار سخت‌تری از این تابستان خواهیم داشت.» وی با تأکید بر اینکه هیچ داروی اختصاصی برای درمان این ویروس تا به حال کشف نشده‌است، افزود: «همه دارو‌هایی که تاکنون استفاده شده برای سایر بیماری‌ها است. اکنون نیز مبحث رمدسیویر با تبلیغات گسترده در پشت‌پرده آن و شرکت سازنده‌اش که در ارتباط با مقامات سیاسی برخی کشور‌ها است، مطرح است. این دارو که اثراتی از آن دیده شده‌است و اتحادیه اروپا هم آن را تأیید کرده، اما هنوز در پروتکل رسمی درمان هیچ کشوری اضافه نشده‌است.»

وضعیت پایتخت هم همچنان نگران‌کننده است. به گفته زهرا نژاد‌بهرام، عضو شورای اسلامی شهر تهران روزانه بیش از ۶۰۰ بیمار کرونایی روزانه در تهران بستری می‌شوند و به طور متوسط ۷۰ نفر هم فوت می‌کنند. از نگاه وی به نظر می‌رسد دیگر فقط پوشیدن ماسک کافی نیست و باید به سمت برخی اقداماتی که پیش از این و در همان پیک اول انجام می‌گرفت حرکت کنیم. نژاد‌بهرام با بیان اینکه ۵۰ درصد مردم برای رفتن سرکار مسیر‌های طولانی را طی می‌کنند، افزود: «۲۵ درصد مردم هم برای خرید و پاساژگردی به خارج از خانه می‌آیند.»

از نگاه این عضو شورای اسلامی شهر تهران باید هر چه زودتر نسبت به اعمال محدودیت‌های جدید برای عدم حضور شهروندان در سطح شهر اقدام کرد.

۳ شهید و ۷۰ بیمار در پرسنل بیمارستان بقیه‌الله

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت همچنین در بازدید از بیمارستان بقیه الله تهران ضمن قدردانی از همکاری خوب این بیمارستان با وزارت بهداشت افزود: «با پشتیبانی که سپاه انجام داد، یکی از چند بیمارستان اصلی و خیلی مهم ما در کشور بود که در دوران اوج کرونا به پذیرش ۵۵۰ بیمار هم رسیده‌است.»

به گفته وی متأسفانه تاکنون سه نفر از پرسنل بیمارستان بقیه‌الله شهید و بیش از ۷۰ پرسنل هم به بیماری کرونا مبتلا شدند.

یک پرستار با ۲۲ سال سابقه، یک متخصص قلب، یک فوق تخصص سرطان، دو نماینده مجلس و یکی از سرداران و بسیاری از مردم عادی، کارمند و کسبه در این بیمارستان بستری هستند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار