کد خبر: 1010508
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۴
چراغ خاموش امریکا در کنار ترس از انتفاضه جدید فلسطینی‌ها، مقامات صهیونیستی را وادار کرده در اجرای طرح الحاق کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی تجدیدنظر کنند. همانگونه که وزیر مهاجرت رژیم صهیونیستی گفته، طرح الحاق ۳۰ درصدی کرانه باختری به دلیل شیوع کرونا و نبود حمایت‌های دیپلماتیک از دستور کار کابینه تل‌آویو خارج شده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: در شرایطی که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به هر حربه‌ای متوسل می‌شود تا هر چه سریع‌تر طرح اشغال بخش‌هایی از کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی را اجرا کند، شرایط داخلی و بین‌المللی سبب شده تحقق این طرح در هاله‌ای از ابهام قرار بگیرد. در ادامه اظهارنظر‌ها درباره سرنوشت مبهم طرح رژیم صهیونیستی برای اشغال بخش‌های بزرگی از اراضی خصوصی فلسطینیان در کرانه باختری، یک وزیر صهیونیست روز دو شنبه از خارج شدن این طرح از دستورکار کابینه تل‌آویو خبر داد. به نوشته روزنامه عاروتص‌شوع، پنینا تامانوشاتا، وزیر مهاجرت رژیم صهیونیستی می‌گوید کابینه اکنون روی پیش بردن طرح اشغال کرانه باختری کار نمی‌کند، زیرا در حال حاضر اولویت تل‌آویو نیست. تامانو که عضو حزب آبی- سفید به ریاست بنی‌گانتس، وزیر جنگ این رژیم است، گفت که به درخواست این حزب بود که طرح اشغال دیگر در دستورکار کابینه نیست و هنوز هم تاریخی برای اجرای آن تعیین نشده است. این مقام صهیونیستی مقابله با شیوع ویروس «کووید۱۹» در فلسطین اشغالی را اولویت اصلی کابینه رژیم صهیونیستی دانست و توضیح داد: «درک می‌کنیم که در چنین برهه‌ای، اساساً تمام مسائل دیگر باید به حاشیه رانده شود و مهم‌ترین چیز اکنون مشکل ویروس کرونا است». این درحالی است که ویروس کرونا در سرزمین‌های اشغالی به طور گسترده شیوع پیدا کرده است. به نوشته روزنامه هاآرتص، طبق آمار رسمی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی، تاکنون ۳۸ هزار و ۶۷۰ نفر در فلسطین اشغالی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۳۶۲ نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند.

هم‌اکنون تنها ۳۷ آزمایشگاه در سراسر فلسطین اشغالی تست ابتلا به ویروس کووید۱۹ را انجام می‌دهند. وزارت بهداشت رژیم صهیونیستی هم با اذعان به کمبود تجهیزات آزمایشگاهی برای مقابله با ویروس کرونا، اعلام کرد در صورت تأمین نشدن این تجهیزات تعداد تست‌های تشخیصی با کاهش شدید مواجه خواهد شد.

به نوشته عاروتص‌شوع، وزیر مهاجرت اسرائیل در ادامه سخنان خود با بیان اینکه طرح الحاق را فقط می‌توان ذیل گام‌های دیپلماتیک آنهم در آینده اجرا کرد، اظهار داشت: «کل طرح الحاق، یک مسئله دیپلماتیک جدی است که فقط در راستای فرایند‌های مسئولیتی قابل اجرا خواهد بود». اظهارات این وزیر اسرائیلی درحالی است که جامعه جهانی مخالفت خود را با اجرای چنین طرحی اعلام کرده است و حتی کشور‌های اروپایی هم از این مسئله استقبال نکردند و تأکید کردند که در صورت محقق شدن طرح اشغال کرانه باختری، در روابط خود با تل‌آویو تجدیدنظر خواهند کرد. کابینه تل‌آویو پیش‌تر وعده داده بود روز یکم جولای طرح اشغال را اجرایی خواهد کرد، اما به نوشته روزنامه هاآرتص، دلیل اجرا نشدن این طرح در آن روز، این بود که طرح مذکور از ابتدا بیشتر به عنوان وسیله‌ای برای انحراف توجهات از پرونده‌های فساد بنیامین نتانیاهو طراحی شده بود.

عدم حمایت امریکا

هرچند اختلافات داخلی بین مقامات تل‌آویو بر سر اجرای طرح اشغال کرانه باختری وجود دارد، اما عدم حمایت قاطع امریکا از این موضوع سبب شده نتانیاهو دست به عصاتر عمل کند. خبرگزاری فلسطینی سما، روز دو شنبه گزارش داد که دولت امریکا به دنبال مانع‌تراشی برای اجرای طرح الحاق کرانه باختری از سوی اسرائیل در آینده نزدیک است. بر اساس این گزارش، دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا برای چراغ سبز نشان دادن به اجرای طرح الحاق بخش‌هایی از کرانه باختری به اراضی اشغالی شرط جدیدی برای دولت اسرائیل قرار داده است. طبق گزارش شبکه کان رژیم صهیونیستی، اخیراً چندین نشست جدید میان مسئولان امریکایی و اسرائیلی به منظور بررسی طرح الحاق کرانه باختری برگزار شده است و در جریان این نشست‌ها کاخ سفید شرط گذاشته که در صورتی از طرح الحاق حمایت خواهد کرد که در اراضی اشغالی ثبات سیاسی حکمفرما شود. این شبکه اعلام کرد، دولت ترامپ خواهان برقراری ثبات سیاسی در اسرائیل است تا اجرای طرح الحاق بدون وجود هرگونه اختلاف تضمین شود و این طرح تنها به عنوان بخشی از وعده‌های انتخاباتی نیست، و کاخ سفید به تل‌آویو فشار می‌آورد تا اجرای طرح اشغال را متوقف کند تا زمانی که نتانیاهو بتواند حمایت حزب آبی‌وسفید و گانتس را به دست بیاورد.

نتانیاهو و گانتس بر سر اجرای طرح الحاق ۳۰ درصد کرانه باختری، دچار اختلاف هستند و این اختلافات تا جایی پیش رفته که نتانیاهو تهدید کرده در صورت مخالفت حزب آبی - سفید با طرح اشغال، کابینه را منحل کرده و انتخابات جدیدی برگزار خواهد کرد. نتانیاهو تلاش‌های زیادی انجام داد تا از فرصت روی کار آمدن دونالد ترامپ استفاده کرده و طرح الحاق کرانه باختری را به سرانجام برساند، اما مقامات کاخ سفید هرچند در ابتدا موافق این مسئله بودند، اما به خاطر واکنش‌های بین‌المللی و ترس از واکنش گروه‌های فلسطینی، اجرای چنین طرحی را به صلاح نمی‌دانند. گروه‌های مقاومت فلسطینی بار‌ها هشدار دادند که در صورت اجرای طرح الحاق، پاسخ کوبنده‌ای به صهیونیست‌ها خواهند داد و حتی رهبران فلسطینی در نوار غزه، فلسطینی‌ها را به مقاومت فراگیر علیه رژیم صهیونیستی فراخوانده‌اند. در همین راستا، به نوشته پایگاه خبری النشره، نمایندگان جنبش حماس و فتح و دیگر گروه‌های فلسطینی قرار است در سفارت فلسطین در لبنان حضور یابند تا در خصوص آخرین تحولات گفتگو کنند.

نارضایتی صهیونیست‌ها از نتانیاهو

نتایج یک نظرسنجی که از سوی شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی انجام شد، نشان می‌دهد که شهرک‌نشین‌های اسرائیلی از نحوه مدیریت کابینه اسرائیل به ریاست بنیامین نتانیاهو درخصوص کرونا و تبعات اقتصادی آن خشمگین هستند. بر این اساس، ۷۵ درصد از شهرک‌نشین‌ها اعلام کردند که بر این باورند دولت به نحوه درستی بحران اقتصادی را مدیریت نکرده و فقط ۱۶ درصد ابراز رضایتمندی کردند. این شبکه اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو شخصاً بهای تبعات اقتصادی ناشی از شیوع مجدد کرونا را می‌پردازد و این نظرسنجی نشان می‌دهد که ۶۱ درصد از مدیریت وی درخصوص کرونا راضی نیستند و فقط ۱۹ درصد اعلام رضایت کرده‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار