کد خبر: 1011247
تاریخ انتشار: ۲۸ تير ۱۳۹۹ - ۲۳:۳۰
تاکنون ۱۴ میلیون و ۱۹۰ هزار و ۴۱۴ نفر به کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۵۹۹ هزار و ۳۶۹ نفر جان خود را از دست داده و ۸ میلیون و ۴۵۵ هزار و ۵۰۳ نفر نیز بهبود یافته‌اند.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: «۲۵ میلیون نفر از مردم کشورمان کرونا را پشت سر گذاشته‌اند و حدود ۳۰ تا ۳۵ میلیون نفر دیگر در ماه‌های آینده در معرض ابتلا خواهند بود.»؛ این عدد و رقم‌هایی است که رئیس‌جمهور بر اساس گزارش وزارت بهداشت اعلام کرد. به گفته دبیر کمیته علمی ستاد کرونا، این ۲۵ میلیون نفر که نزدیک به ۲۰ درصد جمعیت ایران را تشکیل می‌دهند، همان گروه مبتلایان خفیف هستند که مشکلی نداشته‌اند تا بخواهند به پزشک مراجعه کنند و تست مولکولی تشخیصی از آن‌ها گرفته شود، بنابراین این آمار به معنای تعداد بیمار نیست، بلکه بیماران افرادی هستند که یا بستری می‌شوند یا آنقدر علائم دارند که تست PCR برایشان انجام شده و بیماری‌شان تشخیص داده‌می‌شود. با تمام این‌ها طبق همین پیش‌بینی‌ها در آینده ممکن است شرایط سخت‌تری پیش‌رو داشته باشیم و تعداد بستری‌ها به دو برابر آنچه در این ۱۵۰ روز نبرد با کرونا شاهد آن بوده‌ایم، افزایش یابد؛ همچنان که در روز جمعه رکورد مبتلایان به کرونا در جهان شکسته شد و ۲۳۷ هزار و ۷۴۳ مبتلای جدید به کرونا در جهان طی یک روز شناسایی شدند.

ویروس تاجدار حالا به رکورد‌شکنی افتاده‌است. بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، طی ۲۴ ساعت منتهی به روز گذشته و تنها در روز جمعه ۲۳۷ هزار و ۷۴۳ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در کشور‌های جهان ثبت شده‌است. به گفته این سازمان، این تعداد ابتلای روزانه، رکورد قبلی شمار مبتلایان در یک روز جهان را که ۲۳۰ هزار و ۳۷۰ مبتلا بود، شکست و یک رکورد جدید ثبت کرده‌است.

تاکنون ۱۴ میلیون و ۱۹۰ هزار و ۴۱۴ نفر به کرونا مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۵۹۹ هزار و ۳۶۹ نفر جان خود را از دست داده و ۸ میلیون و ۴۵۵ هزار و ۵۰۳ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

امریکا، برزیل، هند، روسیه، پرو، آفریقای جنوبی، مکزیک، شیلی، اسپانیا و انگلیس در رده‌های اول تا دهم کشور‌های آلوده به ویروس کرونا هستند.

در ایران هم طی ۲۴ ساعت منتهی به روز شنبه ۲۸ تیر ماه، ۲ هزار و ۱۶۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند که یک هزار و ۲۹۳ نفر از آن‌ها بستری شدند.

۳ هزار و ۵۲۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۷۱ هزار و ۶۰۶ نفر شده‌است. در طول همین زمان، ۱۸۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۳ هزار و ۹۷۹ نفر رسید. تا کنون ۲۳۵هزار و ۳۰۰ نفر از بیماران هم بهبود‌یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

عبور ۲۵ میلیون ایرانی از کرونا

حجت‌الاسلام حسن روحانی، رئیس‌جمهور در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا، با تأکید بر اینکه هنوز دارو و واکسن قطعی برای مقابله با بیماری کرونا وجود ندارد و به ایمنی جامع نرسیدیم، با استناد به گزارش وزارت بهداشت در خصوص وضعیت ابتلای مردم به کرونا گفت: «طبق این گزارش تاکنون ۲۵ میلیون نفر از مردم کشورمان به کرونا مبتلا شده و این بیماری را پشت سر گذاشته‌اند و حدود ۳۰ تا ۳۵ میلیون نفر دیگر در ماه‌های آینده، در معرض ابتلا خواهند بود.»

به گفته روحانی در این گزارش پیش‌بینی شده که تعداد بستری‌ها در آینده، حدود دو برابر آن مقداری است که ما در طول ۱۵۰ روز شاهد آن بوده‌ایم. بنابراین باید خودمان را از نظر درمان و تخت‌های بیمارستانی آماده کنیم و با شرایط پیش‌رو مقابله کنیم.

مصطفی قانعی، دبیر کمیته علمی ستاد کرونا درباره ابتلای ۲۵ میلیون نفر یا نزدیک به ۲۰ درصد جمعیت ایران، به کرونا اینگونه توضیح داد: «این افراد به معنای همان گروه مبتلای خفیف هستند که مشکلی نداشتند که بخواهند به پزشک مراجعه کنند و تست مولکولی تشخیصی از آن‌ها گرفته شود، بنابراین این آمار به معنای تعداد بیمار نیست، بلکه تعداد بیماران همان کسانی هستند که یا بستری می‌شوند یا آنقدر علائم دارند که تست PCR برایشان انجام شده و بیماری‌شان تشخیص داده می‌شود.»

به گفته وی، این ۲۵ میلیون نفر با بیماری مواجهه داشتند و بر بیماری غلبه کردند و علامتی هم پیدا نکردند. آمار بستری و فوتی‌ها نیز بر اساس همان چیزی است که به صورت روزانه از سوی سخنگوی وزارت بهداشت اعلام می‌شود.

علیرضا معزی، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور هم در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: «همان‌گونه که رئیس‌جمهوری در ستاد ملی اشاره‌کردند، تحلیل ارائه‌شده مستند به برآورد معاونت تحقیقات وزارت بهداشت است که در آن براساس یک سناریوی تخمینی تاکنون ۲۵ میلیون ایرانی با ویروس کرونا درگیر شده و ایمنی کاملی به دست آورده‌اند و تا مدتی در معرض ابتلای مجدد نخواهند‌بود.»

از هر هزار مبتلا، نیمی بی‌علامتند

رئیس‌جمهور با اشاره به گزارش وزارت بهداشت با تأکید بر اینکه در شرایط فعلی شهر سفید معنایی ندارد، تصریح کرد: «از هر هزار نفری که به این ویروس مبتلا می‌شوند ۵۰۰ نفر آن‌ها علامتی ندارند و ممکن است متوجه هم نشوند که به این ویروس مبتلا شده‌اند. حدود ۳۵۰ نفر هم علائم خفیف دارند و نیازی به بستری شدن ندارند، اما ممکن است ۱۵۰ نفر از هر هزار نفر نیاز به بستری‌شدن داشته‌باشند، بنابراین ما یک جمعیت چند ده میلیونی پیش رو داریم که در میان هر هزار نفری که مبتلا می‌شوند، ممکن است بیشتر از صد نفر نیاز به بستری‌شدن داشته باشند و خودمان را باید برای آن آماده کنیم.»

روحانی با بیان اینکه ما تاکنون دو موج از این بیماری را شاهد بودیم، اظهار داشت: «موج اول در اسفند و فروردین بود که در اواخر فروردین نوعی آرامش نسبی برقرار شد و موج دوم نیز از اواخر خرداد آغاز شد و هنوز درگیر آن هستیم. مکان‌های شیوع این موج مشابه نبود و برخی استان‌ها درگیر موج اول و برخی دیگر در موج دوم با آن مواجه شدند.»
وی با بیان اینکه موج اول این بیماری با غافلگیری توأم بود، دلیل وقوع موج دوم بیماری را ریخته‌شدن ترس‌ها از بیماری و اجرای برخی آداب و رسوم دانست و تأکید کرد: «باید فعلاً و حداقل تا پایان سال این آداب و رسوم را کنار بگذاریم.»

روحانی با اشاره به اینکه حدود ۱۴ هزار نفر عمرشان را در این مدت از دست داده‌اند، تعداد زیادی از افراد بستری بودند و در طول این ۱۵۰ روز مجموعاً بیش از ۲۰۰ هزار نفر در بیمارستان‌ها بستری بودند، افزود: «باید تاب‌آوری ملی و تاب‌آوری جامعه را در برابر این بیماری به ویژه در بخش سلامت و اقتصاد بالا بریم.»

رئیس‌جمهور درباره افق‌های دارویی و درمانی کرونا در کشور هم گفت: «خوشبختانه هم وزارت بهداشت و هم شرکت‌های دانش‌بنیان برای دارو‌هایی که می‌تواند در روند درمان این بیماری تأثیرگذار باشد، تلاش خوبی کردند و پنج دارو در در این زمینه در اختیار است و یک دارو نیز در هفته‌های پیش‌رو در اختیار ما قرار خواهد‌گرفت. البته در زمینه واکسن نیز تلاش می‌کنند و امیدواریم به نتایج خوبی دست یابند.»

به گفته روحانی در شرایط فعلی سه راه‌حل اساسی وجود دارد؛ استفاده از ماسک، فاصله‌گذاری اجتماعی و جلوگیری از تجمعات و در نهایت رعایت بهداشت فردی و شستن دست می‌تواند ما را به سلامت از این بحران عبور دهد. رئیس‌جمهوری با بیان اینکه نباید برای مردم اضطراب ایجاد کرد، تأکید کرد: «ما در برابر این بیماری پیروز می‌شویم و هیچ شکی وجود ندارد و نباید مقهور این بیماری شویم. مردم را باید کمک کنیم که با همکاری هم از این بیماری عبور کنیم.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار