کد خبر: 1011426
تاریخ انتشار: ۳۰ تير ۱۳۹۹ - ۰۴:۰۰
از آنجا که از ابتدای سال ۹۸ تاکنون بیش از ۱۰۰ هزارمیلیارد تومان نقدینگی جدید وارد بازار سرمایه شده و در این مدت سهام چندانی وارد بازار شناور بورس و فرابورس نشده، در جهت تعادل‌بخشی به بازار سرمایه و جلوگیری از شکل‌گیری حباب نیاز به عرضه سهام است که به همین منظور فاز اول درگاه «تأمین مالی از طریق بازار سرمایه» راه‌اندازی شد. در این میان باید اشاره داشت که طی ۱۶ ماه اخیر تقریباً در اثر ضعف عرضه سهام جدید در بازار حدود ۶ هزارهزار میلیارد تومان بر ارزش بورس و فرابورس افزوده شد.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: در حالی که مدت‌هاست دولت صرفاً فقط وعده عرضه سهام در بازار سرمایه را چه از محل عرضه‌های اولیه و چه از محل رشد سهام شناور شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه ارائه می‌دهد و تاکنون نیز به جز عرضه ۱۰‌درصد از سهام شرکت «شستا» دیگر شاهد عرضه قابل ملاحظه‌ای در بازار سرمایه نبوده‌ایم، بخش خصوصی برای ورود به بازار سرمایه جهت تأمین مالی از طریق پذیرش شرکت‌ها وارد میدان شد و همزمان نیز سهام عدالتی‌ها نیز خواستار حضور هر چه سریع‌تر در بازار هستند تا از این رهگذر شاهد تعمیق بازار سرمایه در کشور باشیم.

پیرو امضای تفاهمنامه ایجاد پنجره واحد برای ورود شرکت‌های خصوصی به بورس از سوی اتاق ایران، شرکت بورس تهران، فرابورس ایران و جامعه حسابداران رسمی، فاز اول این درگاه تأمین مالی برای ثبت اطلاعات شرکت‌ها آغاز به کار کرد، به همین منظور شرکت‌ها می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت «رهسار» و ثبت‌نام در بخش «ورود شرکت» نسبت به ثبت اطلاعات خواسته شده اقدام کنند.

تفاهمنامه همکاری در راستای ایجاد پنجره واحد برای ورود شرکت‌های بخش خصوصی به بازار سرمایه در نودوششمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به امضا رسید. حسین سلاح‌ورزی، نایب‌رئیس اتاق ایران می‌گوید: اقدام لازم برای طراحی و پیاده‌سازی درگاه واحد و نظارت بر آن با هدف پوشش کامل مسیر تأمین مالی از محل بازار‌های سرمایه در یک سامانه واحد بر عهده اتاق ایران است. در واقع این درگاه مسیر ارتباطی برای ارزیابی، اقدام و پایش تأمین مالی شخصیت‌های حقوقی بخش خصوصی از محل بازار‌های سرمایه و بدهی کشور با تمرکز بر بازار‌های زیر نظارت شرکت بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس است.

بر اساس این گزارش، از ابتدای سال ۹۸ تاکنون بیش از ۱۰۰ هزارمیلیارد تومان نقدینگی جدید وارد بازار سرمایه شده، اما در این مدت سهام چندانی وارد بازار شناور بورس و فرابورس نشده است. از همین رو شاهد جهش ارزش بورس و فرابورس در بازه زمانی فوق از محدوده ۹۰۰ هزارمیلیارد تومان به محدوده ۹ هزارهزارمیلیارد تومان هستیم. در این میان کارشناسان اقتصادی با اشاره به رشد ۶ هزارهزار میلیارد تومانی ارزش بورس و فرابورس در مدت ۱۶ ماه اخیر، با انتقاد از نحوه مدیریت بازار سرمایه بر این باورند که نمی‌شود در یک بازار بسته به عنوان بازار سرمایه، نقدینگی را هدایت کرد و برای عرضه سهام و پذیرش شرکت‌های سرمایه‌پذیر فکری نکرد.

بازار سرمایه ایران از بعد تعداد شرکت‌ها به هزار شرکت نمی‌رسد و از بعد سهام شناور شرکت‌ها نیز در محدوده ۲۰‌درصد است و ۸۰‌درصد شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه در واقع تحت مالکیت سهامداران عمده دولتی و شبه‌دولتی و عمومی یا گاه خصوصی است. با توجه به اینکه حدود یک‌میلیون و ۳۵۰‌هزار شرکت ثبتی در ایران وجود دارد و دولت و بانک‌ها دارایی‌های زیاد شرکتی دارند، جا دارد تعداد شرکت‌ها در بازار سرمایه به بیش از ۱۰‌هزار شرکت افزایش یابد و سهام شناور شرکت‌های حاضر در بازار نیز به محدوده ۴۰‌درصد در فاز اول افزایش یابد که این مهم باید با همکاری مجلس، دولت و پارلمان بخش خصوصی و تعاون انجام گیرد.

عرضه سهام عدالت

باید عنوان داشت که عرضه سهام عدالت نیز به زودی انجام خواهد پذیرفت، زیرا به گفته سخنگوی ستاد راهبری آزادسازی سهام عدالت، بر اساس آخرین اطلاعات و آمار، حدود ۲ میلیون و ۱۰۰‌هزار نفر درخواست فروش ۳۰‌درصد سهام عدالت خود را ثبت کرده‌اند که تاکنون سهام یک‌میلیون و ۲۰۰‌هزار نفر به فروش رفته است، بدین ترتیب سهام ۹۰۰ هزار نفر که در صف عرضه قرار دارد به تقویت صرف عرضه سهام در بازار سرمایه منتج خواهد شد.

حسین فهیمی اظهار داشت: بانک‌ها و کارگزاران باید از امروز به ویژه باید به سه پرسش سهامداران مبنی بر اینکه آیا سفارش فروش اجرا شده و سهام مشمول به فروش رفته است یا نه، ۲- در صورت فروش چه سهامی و به چه میزان و به چه قیمتی فروخته شده است و۳- در صورت عدم فروش مشکل چیست پاسخ دهند.

درخواست ورود همزمان ۳۰ شرکت سرمایه‌گذاری استانی به بورس

اکبر حیدری، سخنگوی کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی در گفتگو با فارس، در مورد آخرین وضعیت شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی و اینکه چه زمانی وارد بورس می‌شوند، گفت: ما مطالبه‌گر هستیم که تکلیف شرکت‌های سرمایه‌گذاری استان زودتر روشن شود، زیرا مراجعات زیادی از مردم به کانون شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی می‌شود تا این شرکت‌ها سریع‌تر در بورس پذیرش شوند. درخواست ما این است که همه ۳۰ شرکت سرمایه گذاری استانی همزمان در بورس پذیرش شوند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار