کد خبر: 1012230
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۴
رئیس‌جمهور امریکا احساس خطر کرده، هم‌حزبی‌ها هم از او فاصله می‌گیرند
لجاجت ترامپ و ستاد انتخاباتی او با نتایج نظرسنجی‌ها و ساختگی خواندن آن‌ها زنگ خطری را به صدا درآورده که نانسی پلوسی به دفعات گفته که اگر بایدن با اختلاف زیاد آراء بر ترامپ پیروز نشود و نتیجه آراء نزدیک به هم باشد، این احتمال وجود دارد که ترامپ «صحت» انتخابات را زیر سؤال ببرد
سید نعمت‌الله عبدالرحیم‌زاده
سرویس بین الملل جوان آنلاین: دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا کمتر از یک ماه قبل و در مصاحبه خود با شبکه فاکس‌نیوز پیش‌بینی غیرمتعارفی کرد و با اشاره به رقیب انتخاباتی‌اش جو بایدن گفت: «فردی که قادر به حرف زدن نیست، قرار است رئیس‌جمهور شما شود؛ چراکه برخی از مردم شاید مرا دوست ندارند، همه آنچه من انجام دادم به جهت کارم بود.» اگر این حرف ترامپ یک مانور تبلیغاتی هم بوده باشد، به نظر می‌رسد که مسئله شکست او در انتخابات ماه نوامبر از نظر برخی از اعضای ارشد حزب جمهوری‌خواه آنقدر جدی است که یا نسبت به شکست او هشدار می‌دهند یا اینکه از همین حالا به دنبال جدا کردن راه خود از ترامپ هستند تا با غرق شدن ترامپ، آن‌ها هم به سرنوشت او دچار نشوند. شکست احتمالی ترامپ تنها مسئله مطرح در این روز‌ها نیست و برخی از این نگران هستند که ترامپ قاعده بازی را به هم زند و حاضر به قبول شکستش نشود.

تزلزل در میان هم‌حزبی‌ها

ترامپ در ۲۰۱۶ یک پدیده نوظهور هم برای کهنه‌کاران جمهوری‌خواه و هم رقبای دموکرات بود. هم‌حزبی‌های جمهوری‌خواه در ابتدا او را به حساب نمی‌آوردند، اما توانست در انتخابات درون‌حزبی تمامی رقبای صاحب‌نام مثل جب بوش، برادر رئیس‌جمهور اسبق جورج بوش و تد کروز، سناتور ارشد از ایالت تگزاس، را یکی بعد دیگری پشت‌سر بگذارد. شرایط در انتخابات نهایی نیز کمابیش به همین نحو بود؛ چون حتی خود ترامپ هم تا شب انتخابات انتظار پیروزی‌اش را نداشت و به همین جهت بود که هیچ تدارکی برای برگزاری جشن پیروزی ندیده بود و در مقابل، این هیلاری کلینتون بود که تصور می‌کرد، بازی را برده است، اما در ساعات بعد از رأی‌گیری همه چیز تغییر کرد و در نهایت، این ترامپ بود که با وجود رأی کمتر از هیلاری توانسته بود، اکثریت لازم رأی الکترال را به دست بیاورد. به این ترتیب، ترامپ بدون تکیه بر سابقه حزبی یا حمایت نخبگان حزب یک شبه ستاره جمهوری‌خواهان شد و طی یک سال حزب جمهوری‌خواه را در تیول خود درآورد. به دلیل همین تسلط بی‌چون و چرای ترامپ برحزب جمهوری‌خواه بود که حدود ۲۰۰ نفر از مقام‌های سابق جمهوری‌خواه در اوایل ماه می‌عطای حزب را به لقایش بخشیدند و اعلام کردند شکست ترامپ مهم‌تر از وابستگی حزبی است. آن‌ها کارزاری به نام پروژه لینکلن علیه ترامپ به راه انداخته‌اند تا با استفاده از نام بنیانگذار حزب جمهوری‌خواه به رقیب این حزب کمک کنند! حالا به نظر می‌رسد که برخی بدون در پیش گرفتن این خط‌مشی جو با ماندن در حزب به دنبال فاصله گرفتن از ترامپ هستند. روزنامه نیویورک تایمز در گزارش روز یک‌شنبه ۱۹ جولای خبر از «یک فاصله رو به افزایش، اما بی‌سر و صدا میان ترامپ و چهره‌های ارشد» جمهوری‌خواه داد و نوشت: «اختلافات نوظهور در حزب ترامپ گرچه به کندی و به تدریج در حال افزایش هستند، اما از زمان ظهور موج جدید تشدید شیوع کرونا در امریکا در ماه گذشته میلادی شتاب بیشتری پیدا کردند.» به نظر می‌رسد که سیاست‌های به شدت غلط ترامپ برای مواجهه با ویروس کرونا و افزایش قابل‌توجه آمار مبتلایان و مرگ و میر‌ها باعث شده تا برخی از چهره‌های ارشد جمهوری‌خواه نگران عاقبت سیاسی خود بشوند و عملاً با دستورالعمل‌های ترامپ مخالفت می‌کنند تا اینکه با شکست او در انتخابات، دست‌کم موقعیت خود را حفظ کرده باشند.

آمار‌های هشدار‌دهنده

ترامپ غروب یک‌شنبه ۱۹ جولای در برنامه پربیننده فاکس نیوزساندی از شبکه خبری فاکس‌نیوز شرکت کرد تا به پاسخ‌های خبرنگار مشهور کریس والاس پاسخ دهد. والاس سه سؤال اصلی از او کرد؛ اول در مورد مدیریتش برای مقابله با کرونا، دوم در مورد پیشی گرفتن رقیبش جو بایدن در نظرسنجی‌ها و احتمال شکستش و سوم در مورد خشونت پلیس و نژادپرستی. او در مورد سؤال دوم مدعی شد نظرسنجی‌ها قلابی هستند و اینکه دموکرات‌ها با این نظرسنجی‌ها سعی می‌کنند تا صحنه‌آرایی کرده و احتمال شکست او را به مردم «تلقین» کنند. به نظر می‌رسد که او چاره‌ای جز این حرف‌ها و حمله مستقیم به دموکرات‌ها ندارد، زیرا اختلاف قابل توجهش با بایدن در نظرسنجی‌ها هیچ راه توجیه و توضیحی برای او نگذاشته است. نظرسنجی تازه شبکه تلویزیونی ای‌بی‌سی و روزنامه واشنگتن پست نشان می‌دهد که بایدن توانسته ۵۵ درصد آراء را به دست بیاورد، در‌حالی‌که سهم ترامپ ۴۰ درصد است. نکته قابل‌توجه در ایالت‌های کلیدی یا به قول معروف پاندولی آریزونا، فلوریدا، میشیگان، پنسیلوانیا و ویسکانسین است که نظرسنجی مؤسسه چنج ریسرچ نشان می‌دهد بایدن در این ایالت‌ها وضعیتی بهتر از ترامپ دارد. باید توجه داشت که نقش این ایالت‌ها در انتخابات ریاست جمهوری با وجود تعداد کم نمایندگان الکترال باز تعیین‌کننده است و اگر بایدن این وضعیت را تا روز انتخابات در ۳ نوامبر حفظ کند، شانس بسیار بالایی برای شکست ترامپ خواهد داشت. شاید به همین دلیل باشد که چهره برجسته جمهوری‌خواهان پل رایان، رئیس سابق مجلس نمایندگان، در یک جمع خصوص از شکست ترامپ در ایالت ویسکانسین و دیگر ایالت‌های مهم امریکا گفته و پیش‌بینی کرده است که بایدن با این شرایط می‌تواند ۷۰ به ۳۰ ترامپ را شکست دهد و ترامپ نخواهد توانست آرای لازم در ایالت‌های ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا را به دست آورد. پاسخ ستاد انتخاباتی ترامپ جز رد این حرف‌ها و ادعای پیروزی مجدد ترامپ در تمامی ۱۷ ایالت پاندولی نیست. هر چند که این پاسخ از سوی ستاد انتخاباتی ترامپ تأثیری در نظرسنجی‌ها و آمار‌های حاصل از آن ندارد، اما می‌تواند حکایت از استراتژی خطرناک تیم ترامپ برای مقابله با شکست انتخاباتی او باشد.

ادعای تقلب

با این حال، لجاجت ترامپ و ستاد انتخاباتی او با نتایج نظرسنجی‌ها و ساختگی خواندن آن‌ها زنگ خطری را به صدا درآورده که نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان، نسبت به آن هشدار داده است. او به دفعات گفته که اگر بایدن با اختلاف زیاد آراء بر ترامپ پیروز نشود و نتیجه آراء نزدیک به هم باشد، این احتمال وجود دارد که ترامپ «صحت» انتخابات را زیر سؤال ببرد. به نظر می‌رسد که ترامپ از حالا برای مطرح کردن تقلب انتخاباتی آماده می‌شود. او در ۲۲ ژوئن این پیام توئیتری را منتشر کرد: «تقلب انتخاباتی ۲۰۲۰: میلیون‌ها برگه رأی پستی توسط کشور‌های خارجی و دیگران چاپ خواهند شد. این یک رسوایی در زمان ما خواهد بود!» و در پیام دیگری از دادستان کل امریکا ویلیام بار نقل قول کرده بود که گفته بود: «بار: برگه‌های رأی پستی قطعاً سرآغازی برای تقلب (انتخاباتی) است» و در ادامه نوشت: «این (برگزاری انتخابات پستی)، فاجعه زمان ما خواهد بود. برگه‌های رأی پستی به تقلب انتخاباتی منجر خواهد شد.» به نظر می‌رسد که تیم ترامپ از حالا خود را برای فصل توفانی بعد انتخابات آماده کرده باشند؛ چراکه شرایط موجود از اوج‌گیری ویروس کرونا، افزایش نرخ بیکاری و اعتراضات ضدنژادپرستی همگی شرایط را برای شکست ترامپ فراهم کرده است. به عبارت دیگر، به نظر می‌رسد که ترامپ و تیم او خطر شکست را احساس کرده‌اند؛ چنان که هم‌حزبی‌هایش نیز با فاصله گرفتن از او سعی دارند تا از عواقب این خطر نجات بیابند، اما در این بین، ترامپ و تیمش نقشه «ب» را در صورت شکست در انتخابات هم دارند که چیزی جز ادعای تقلب و به هم زدن قاعده بازی در امریکا نیست.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
United Kingdom
|
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۰۴
0
0
همون کاری که روحانی کرد و باز هم می کند
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار