کد خبر: 1012760
تاریخ انتشار: ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۰
معاون کل وزارت بهداشت:
طی ۲۴‌ساعت منتهی به روز دوشنبه ۶‌مرداد‌ماه، ۲ هزار و ۴۳۴‌بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک‌هزار و ۴۳۶‌نفر از آن‌ها بستری شدند. حالا مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۹۳‌هزار و ۶۰۶‌نفر رسیده است. در طول همین زمان، ۲۱۲‌بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۵ هزار و ۹۱۲‌نفر رسید. آمار بیمار بدحال کرونایی هم طبق روال روز‌های گذشته در حال افزایش است و ۳۸۱۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: با مرگ ۲۱۲‌بیمار کرونایی دیگر، آمار جان‌باختگان ناشی از کرونا در کشورمان در آستانه ۱۶‌هزار نفر قرار گرفت. حالا معاون کل وزارت بهداشت می‌گوید اگر روند مرگ و میر بالای ۲۰۰‌نفری بیماران کرونایی همچنان ادامه یابد، به آمار چند صد هزار جانباخته کرونایی خواهیم رسید. واکسن کرونا هم در خوشبینانه‌ترین حالت تا یکی دو سال آینده در دسترس نخواهد بود. همچنانکه سال‌ها از پیدا شدن سر وکله ویروس ایدز یا بیماری مالاریا می‌گذرد، اما هنوز واکسنی برای این بیماری‌ها کشف نشده است. حتی در صورت کشف واکسن هم دغدغه جدی برای توزیع عادلانه آن وجود دارد و ممکن است تجربه‌هایی همچون راهزنی ماسک و تجهیزات پزشکی در غرب وحشی برای واکسن هم تکرار شود. به همین خاطر تنها راه حل در دسترس برای مهار کرونا همان رعایت توصیه‌های بهداشتی و استفاده ۹۵‌درصدی مردم از ماسک است.

طی ۲۴‌ساعت منتهی به روز دوشنبه ۶‌مرداد‌ماه، ۲ هزار و ۴۳۴‌بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک‌هزار و ۴۳۶‌نفر از آن‌ها بستری شدند. حالا مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۹۳‌هزار و ۶۰۶‌نفر رسیده است. در طول همین زمان، ۲۱۲‌بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۵ هزار و ۹۱۲‌نفر رسید. آمار بیمار بدحال کرونایی هم طبق روال روز‌های گذشته در حال افزایش است و ۳۸۱۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

تا‌کنون ۲۵۵‌هزار و ۱۴۴‌نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. کرونا یک‌بار دیگر به پاستور هم سر زد و بعد از مثبت شدن تست کرونای معصومه ابتکار و بهبود وی این بار نوبت علی ربیعی سخنگوی دولت است که به جمع مبتلایان به کووید ۱۹ بپیوندد.

۲۵ استان همچنان درگیر کرونا

به گفته سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، همچنان ۲۵‌استان از ۳۲ استان کشورمان در وضعیت هشدار یا قرمز قرار دارند. وی با تأکید بر اینکه استان البرز از آنجا که محل تردد بسیاری از شهرستان‌ها به تهران است، از اهمیت زیادی برخوردار است، افزود: «روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰هزار نفر از این استان به تهران سفر می‌کنند و بنابراین مدیریت بیماری در این استان مشکل است. دو شهرستان این استان در وضعیت هشدار و سه شهرستان نیز قرمز هستند و موارد بستری طی یک ماه گذشته در این استان ۶۰ درصد افزایش داشته است. در شهرستان‌های کرج، نظرآباد و فردیس شیب تندتری از بستری در مراکز درمانی گزارش شده است. اما خوشبختانه در روز‌های اخیر استفاده مردم این استان از ماسک به ۸۰‌درصد رسیده و امیدواریم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی شاهد کاهش موارد بیماری در این استان باشیم.»

وی درباره استان اردبیل نیز گفت: «در استان اردبیل سه شهرستان در وضعیت قرمز و پنج شهرستان در وضعیت هشدار قرار دارند و موارد بستری در این استان طی یک‌ماه گذشته به دو برابر رسیده است. در مجموع در شهرستان‌های پارس‌آباد، مشکین شهر و اردبیل موارد بستری شیب تندتری دارد.»

هرچه در خرداد ماه کاشتیم در تیرماه درو کردیم

معاون کل وزارت بهداشت درباره چرایی رسیدن به وضعیت اضطراری شیوع کرونا در کشور با تأکید بر اینکه هرچه در خرداد ماه کاشتیم در تیرماه درو کردیم، افزود: «با ریختن ترس مردم و برگزاری عزا و عروسی، دورهمی و... در خرداد ماه، افزایش آمار مرگ و میر کرونا در تیر ماه را مشاهده کردیم.»

وی معتقد است هم اکنون با اجباری شدن ماسک از ۱۵‌تیر می‌توانیم نتیجه این اقدام مؤثر را در نیمه مرداد یا شهریور ببینیم. حریرچی با بیان اینکه ویروس کووید ۱۹ فقط با تغییر اجتماعی و رفتاری مردم ممکن است به حداقل ممکن برسد، ماسک را ارزان‌ترین راهکاری دانست که در صورت استفاده ۹۵‌درصدی مردم از آن می‌تواند در پیشگیری از شیوع کرونا تأثیر قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.

چند صد هزار جانباخته با ادامه روند کنونی مرگ و میر

معاون کل وزارت باشد با اشاره به وضعیت مرگ و میر بیماران کرونایی تصریح کرد: «اگر قرار باشد روزانه مرگ و میر ۲۰۰‌تایی داشته‌باشیم طی ۳۶۵ روز آینده به ارقام بالایی می‌رسیم که زیبنده مملکت ما نیست.»

وی همچنین یک‌بار دیگر تأکید کرد: «امید چندانی به رسیدن به داروی درمان قطعی کرونا نیست. دارو‌های ضد ویروسی که تاکنون بشر کشف کرده است ۳۰ الی ۵۰ درصد بر ویروس‌مربوطه تأثیر گذار بوده است.»

به گفته حریرچی تجربه ۴۰‌سال اخیر دنیا در تولید واکسن نشان می‌دهد فرایند کشف، تولید و... هفت سال طول می‌کشد و اینکه اگر بتوان ۱۸‌ماهه یا ۲۴‌ماهه به واکسن دست پیدا کرد، یک شاهکار خواهد بود. این در حالی است که با نگاه واقع بینانه‌تر متوجه می‌شویم اکنون پس از چند دهه درگیری با ویروس ایدز مدت زیادی است یا مالاریا، هنوز واکسن آن کشف نشده است. حریرچی در عین حال از بهبود بیش از ۹۵ درصدی مبتلایان به کرونا آن هم بدون هیچ اقدامی خبر داد و تأکید کرد: «۹۰ درصد از بیمارانی که بستری می‌شوند هم بهبود پیدا می‌کنند.»

معاون کل وزارت بهداشت درباره وضعیت تولید واکسن کرونا در دیگر کشور‌های دنیا اینگونه توضیح داد: «پیشرفته‌ترین واکسنی که تولید شده باید در دو گروه ۱۰‌هزار نفره داده شود و شش‌الی ۹ ماه اثر آن را ببینند که همه‌این موارد را در حالت اضطرار انجام می‌دهند. امریکا یک‌میلیارد و ۲۰۰‌میلیون دلار داده و واکسن پیش‌خرید کرده است و انگلیس هم کاری مشابه کرده است. از سوی دیگر سازمان بهداشت جهانی می‌گوید: «دغدغه ما تولید واکسن نیست بلکه دغدغه توزیع پس از تولید را داریم.»

حریرچی در ادامه با تأکید بر اینکه تولید واکسن تکنولوژی پیشرفته‌ای دارد، تصریح کرد: «کشور ما در ساخت واکسن و این تکنولوژی در حال فعالیت است، البته مسائل گوناگونی در این میان مطرح است. مراحل حیوانی ساخت واکسن در کشورمان آغاز شده است.»

تأکید وزارت بهداشت بر لغو اجرای طرح ترافیک

وی درباره اجرای طرح ترافیک، هم تأکید کرد: «اختلاف نظری میان شهرداری و وزارت کشور وجود دارد و ما به عنوان وزارت بهداشت و بررسی‌هایی که در ستاد مقابله با کرونای تهران داشتیم، اکیداً خواستار عدم اجرای طرح ترافیک هستیم.» معاون کل وزارت بهداشت درباره تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا برای برگزاری آیین عزاداری ایام محرم هم گفت: «انعکاساتی که در حال حاضر از مقامات بالای روحانیت و مرجعیت برای آمادگی برای مراسم محرم می‌بینیم، این است که دیانت و سلامت همراه هم باشد و هدف اصلی این است که سلامت مؤمنین به حداکثر برسد.»

علی ماهر، معاون برنامه‌ریزی و نظارت ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران هم درباره برگزاری مراسمات و عزاداری‌های ماه محرم از تدوین پروتکل‌های بهداشتی مرتبط خبر داد.

وی از مردم خواست با حداکثر محافظت از خود و دیگران مراسم‌ها و عزاداری‌های ماه محرم را برگزار کنند.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران با بیان اینکه در زمینه اجرا یا توقف طرح ترافیک در تهران تابع تصمیمات ستاد ملی کرونا هستیم، گفت: «در رابطه با تمدید محدودیت‌های کرونایی در استان تهران اواخر هفته تصمیم‌گیری می‌شود.»

به گفته وی در صورتی‌که وضعیت شهر تهران در خصوص تعداد مراجعین و بستری‌های کرونا به همین شکل بوده و کاهشی نداشته باشد، مطمئناً محدودیت‌ها باید تمدید شود.

پیش بینی‌هایی برای عبور از بحران پاییز

تداخل کرونا با آنفلوآنزا یکی از کابوس‌های نظام سلامت است که می‌تواند شرایط را با آغاز فصل سرما حادتر کند. به همین خاطر هم تزریق واکسن آنفلوآنزا برای گروه‌های حساس امسال بیش سال‌های گذشته اهمیت دارد.

حالا محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو از پیش بینی خرید این واکسن به اندازه نیاز گروه‌های آسیب پذیر که حدود ۸ تا ۵/۸ میلیون دوز است، خبر داد و افزود: «حدود ۵/۲ میلیون واکسن آنفلوآنزا به صورت رایگان در اختیار گروه‌های درمانگر، زنان باردار، بیماران پیوندی و خاص و افراد مسن قرار خواهد گرفت.» به گفته وی این واکسن نهایتاً ۴۰ درصد ایمنی ایجاد می‌کند. بنابراین به افراد سالم توصیه نمی‌شود که حتماً واکسن را بزنند.

شانه ساز همچنین با اشاره به قیمت یک دهمی داروی رمدسیویر وطنی نسبت به نمونه خارجی آن از توزیع این دارو در بیمارستان‌ها تا اواخر هفته خبر داد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار