کد خبر: 1013344
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۱
نگاهی تحلیلی به مانور هفته گذشته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
بحث شلیک موشک از اعماق زمین که اعلام آن در میانه مانور از سوی سردار حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبرساز شد، از مهم‌ترین رویداد‌های مانور «پیامبر اعظم (ص) ۴۱» بود که اخیراً به اتمام رسید.
مهدی پورصفا
سرویس سیاسی جوان آنلاین: رزمایش هفته گذشته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که با حضور یگان‌های مختلف دریایی و موشکی انجام شد، علاوه بر انجام یک مانور روتین برای آمادگی نیرو‌های عمل‌کننده در سطوح مختلف حاوی نکات مهمی چه در سطح فناوری‌های به کار گرفته شده و چه در تاکتیک‌های تمرینی برای میادین نبرد احتمالی بود. از بسیاری جنبه‌ها مانور «پیامبر اعظم (ص) ۱۴» که در دنباله مانور‌های گذشته برگزار شد، نوعی اعلان آمادگی نیرو‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خصوص تهدید‌هایی است که از ناحیه حضور نیرو‌های فرامنطقه‌ای در خاورمیانه به وجود آمده است. شلیک موشک از اعماق زمین، استفاده از موشک‌های جدید برای هدف‌گیری سامانه‌های ضدموشکی و همچنین آزمودن فناوری‌های جدید موشکی از جمله مهم‌ترین ویژگی‌های جدید این مانور محسوب می‌شد.

بحث شلیک موشک از اعماق زمین که اعلام آن در میانه مانور از سوی سردار حاجی‌زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبرساز شد، از مهم‌ترین رویداد‌های مانور «پیامبر اعظم (ص) ۴۱» بود که اخیراً به اتمام رسید. هنوز مشخصات جدیدی از این نوع موشک از سوی نهاد‌های مرتبط اعلام نشده، اما به نظر می‌رسد شلیک این موشک از طریق یک «کپسول» حامل که در عمق زمین قرار داده شده صورت می‌پذیرد و هنگام پرتاب با انفجار یک خرج انفجاری امکان پرتاب برای موشک فراهم می‌شود، البته طرح‌هایی مشابه این ایده از مدت‌ها قبل در دنیا مطرح و به صورت آزمایشی اجرا شده، اما برای اولین بار است که در یک سطح گسترده عملیاتی می‌شود. مهم‌ترین مزیت این سیستم پرتاب یک بار مصرف بودن آن است. با توجه به اینکه اعلام شده این موشک از سوخت جامد برای پرتاب استفاده می‌کند، کپسول‌های فوق به صورت ریموت می‌توانند تا سال‌ها در خاک مدفون باشند و در زمان مورد نظر پرتاب شوند.

با توجه به اینکه ایران نزدیک هزارو ۵۰۰ کیلومتر خط ساحلی در خلیج فارس و دریای عمان دارد، در هر نقطه امکان نصب یک کپسول پرتاب مخفیانه وجود دارد. به این ترتیب امکان غافلگیری دشمن در کمترین زمان ممکن فراهم می‌شود چراکه از یک طرف دشمن امکان کشف و نابودی تمام کپسول‌های فوق را در یک مدت‌زمان کوتاه ندارد و از سوی دیگر سیستم‌های پدافندی دشمن نیز امکان کشف تمام موشک‌ها و پرتاب‌های مورد نظر را نخواهند داشت. طبق عکس‌های منتشر شده در رسانه‌های رسمی این موشک فاقد بالک هدایتگر است و از بالک‌های کوچک در سر موشک بهره می‌برد، از این رو به نظر می‌رسد این موشک از سیستم هدایت رانش استفاده می‌کند که پیش از این نیز در سایر موشک‌ها استفاده شده است. با استفاده از این سیستم امکان هدایت دقیق‌تر موشک‌های پرتاب شده با اندازه‌ای کوچک‌تر فراهم می‌شود، البته این سیستم پرتاب اغلب در شرایط عادی استفاده نمی‌شود بلکه در شرایطی به کار می‌رود که دشمن توانسته باشد سیستم مرسوم پرتاب موشک‌های بالستیک را از کار بیندازد و ضربه جدی به نظام دفاعی کشور وارد کند.

قاتل رادار «تاد» چگونه آزموده شد

یکی از مهم‌ترین تدابیر امریکایی‌ها برای مقابله با نظام دفاعی ایران گسترش استفاده از سیستم‌های ضدموشک به خصوص در کشور‌های حوزه خلیج فارس بوده است. یکی از مهم‌ترین سامانه‌ها در این حوزه سامانه موشکی «تاد» است که هم اکنون به همراه سامانه موشکی پاتریوت در کشور‌های عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای محافظت از پایگاه‌های امریکایی مستقر است، از همین رو تلاش برای خنثی کردن این سامانه یکی از مواردی بود که در دستور کار نیرو‌های مسلح کشورمان به خصوص نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی قرار گرفت. در مانور «پیامبر اعظم (ص) ۱۴» یکی از موشک‌های آزمایش شده یک ماکت از رادار «AN/TPY- ۲» را که رادار رهگیر سیستم موشکی تاد است هدف قرار داد.

رادار AN/TPY- ۲ یک رادار آرایه فازی باند ایکس است که از ۷۲ ماژول فرستنده و گیرنده با بیش از ۲۵هزار آرایه برخوردار است و می‌تواند در فاصله هزار کیلومتری انواع اهداف هوایی را شناسایی کند و توانمندی جابه‌جایی سریع آن نیز وجود دارد، از همین رو این رادار هم اکنون در برخی سیستم‌های دفاعی دریاپایه روی ناو‌های امریکایی نیز به کار گرفته شده است.

سلاح آزمایش شده در حقیقت یک موشک بالستیک است که توانمندی رهگیری تشعشع سیستم‌های راداری مختلف را دارد. بر اساس اطلاعات منتشر شده در خبرگزاری فارس، موشک‌های بالستیک ضدرادار ابتکار عملی است که در دنیا تنها در اختیار جمهوری اسلامی ایران قرار دارد و معدود کشور‌هایی که تسلیحات سرکوب پدافند هوایی را هم در اختیار دارند، به صورت تسلیحات هواپایه و موشک‌های ضدتشعشعی است که از جنگنده یا هواپیما شلیک می‌شود.

در ادامه همین گزارش آمده است: «آنچه در این سناریو از رزمایش تمرین شده، هدف قرار دادن یک دستگاه رادار AN/TPY- ۲ مربوط به سامانه پدافندی تاد (THAAD) امریکاست که در این رزمایش نمونه شبیه‌سازی شده آن به همراه یک فرستنده سیگنالی که تشعشع و سیگنال مشابه سامانه تاد را منتشر می‌کند، هدف موشک بالستیک ضدرادار جدید نیروی هوافضای سپاه قرار گرفت. از سوی دیگر تحلیل تصاویر منتشرشده از لحظه اصابت این موشک به رادار سامانه تاد نشان می‌دهد که این موشک به دلیل گداخته شدن قسمت نوک سرجنگی، از سرعت هایپرسونیک (بالای ۵ماخ) در لحظه اصابت برخوردار است که عملاً رهگیری و هدف قرار دادن آن توسط سامانه‌های پدافندی و سپر موشکی را غیرممکن می‌کند.»

این نکته لازم به ذکر است که هم اکنون در دنیا بسیاری از کشور‌های صاحب فناوری به دنبال توسعه موشک‌های هایپر سونیک هستند، به عنوان مثال کشور روسیه هم اکنون در حال توسعه نسل جدیدی از موشک‌های هایپر سونیک با قابلیت حرکت با سرعت پنج برابر صوت است.

دستیابی کشورمان به این فناوری می‌تواند قدم بزرگی برای توسعه هر چه بیشتر سلاح‌های تهاجمی با قابلیت نفوذ به سامانه‌های دفاعی دشمن باشد.

بمب‌های «دور ایستا» ایران را توانمند می‌کنند

آزمایش سیستم موشک‌های هدایت شونده با قابلیت پرتاب از فاصله دور نیز یکی از سلاح‌های متفاوتی است که در این رزمایش مورد آزمایش قرار گرفت.

بمب هواپایه «یاسین» مرداد ماه سال گذشته در مراسمی با حضور وزیر دفاع رونمایی شد. این بمب در حقیقت تکرار تجربه قبلی امریکایی‌ها در توسعه بمب‌های کم‌قطر با قابلیت هدایت دقیق است که هم اکنون روی اغلب هواپیما‌های امریکایی عملیاتی شده است.

این بمب‌ها که به صورت رسمی «بمب‌های کم‌قطر هدایت شونده» نامیده می‌شوند، می‌توانند از فاصله دور به سمت هدف شیرجه رفته و امکان هدف‌گیری هواپیما را توسط سامانه‌های دشمن به حداقل خود برسانند.

بمب ساخته شده با پرتاب در ارتفاع بالا و باز شدن بال‌های بسته شده می‌تواند با سرش روی هوا فاصله‌ای نزدیک ۱۰۰ کیلومتر را طی کند و با دقت به هدف مورد نظر اصابت کند. سبک بودن این بمب امکان حمل تعداد زیادی از آن‌ها به هواپیمای حامل و بالا بردن توان آتش را می‌دهد. هم اکنون بمب‌افکن سوخو-۲۲ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با اصلاحات اعمال شده توانمندی حمل بمب یاسین را به عنوان یک سلاح دورایستا یافته است.

طبق گزارش منتشر شده از سوی باشگاه خبرنگاران، «یاسین» بمبی هدایت‌شونده و با برد بلند است که می‌تواند از فاصله بیش از ۵۰کیلومتر رها شود و به سمت هدف هدایت و آن را مورد اصابت قرار دهد، علاوه بر آن امکان استفاده در تمام شرایط آب و هوایی در روز و شب، قابلیت نصب روی هواپیما‌های سرنشین‌دار و بدون سرنشین، افزایش امنیت و ایمنی سامانه و قابلیت انجام عملیات در بُرد کوتاه و بلند از دیگر ویژگی‌های این بمب هوشمند است. توان پرتاب بمب از فاصله حدود ۶۰کیلومتری هدف به این معناست که این پرنده می‌تواند به دور از تیررس تقریباً تمامی سیستم‌های پدافند هوایی کوتاه‌برد و بخشی از سیستم‌های پدافندی میان‌برد، به راحتی عمل کرده و به هدف خود حمله کند.

این توانمندی نیز قابلیت تهاجمی نیرو‌های نظامی کشورمان را به شدت ارتقا می‌دهد. در کنار اقدام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ارتقای جنگنده‌های فیتر قدیمی نیز بسیار قابل توجه است. این جنگنده‌ها که در جنگ خلیج فارس از سوی عراق به ایران فرار کرده بودند تا مدت‌ها بدون استفاده باقی مانده بودند که با تدابیر جدید بار دیگر فعال شدند.

دستیابی سپاه به همه اهداف رزمایش «پیامبر اعظم (ص) ۱۴»

روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای با اعلام پایان موفقیت‌آمیز رزمایش مشترک پیامبر اعظم (ص) ۱۴ با دستیابی به اهداف از‌پیش‌تعیین‌شده افزود: این رزمایش که با مشارکت نیروی دریایی و هوافضای سپاه در منطقه عمومی هرمزگان، خلیج فارس و غرب تنگه راهبردی هرمز برگزار شد، با اجرای تمامی سریال‌ها و تمرین‌های ترکیبی عملیاتی در عرصه زمین، دریا، هوا و فضا با موفقیت پایان یافت.

اطلاعیه سپاه پیام رزمایش پیامبر اعظم (ص) ۱۴ به کشور‌های دوست و همسایه را محبت، صفا، صلح و دوستی همراه با اقتدار و صلابت انقلابی پاسداران و امنیت جمعی برای کشور‌های منطقه خلیج فارس دانست و در بیان پیام رزمایش به دشمنان تصریح کرده است: استکبار و کسانی که چشم طمع به منافع ما دوخته‌اند، پیام آمادگی، هوشیاری، مقابله و ایستادگی ملت ایران و نیرو‌های مسلح و مدافع انقلاب و میهن اسلامی را از میدان‌های این رخداد ماندگار، به خوبی دریافت کردند. در پایان این اطلاعیه با قدردانی از حمایت‌ها و همراهی‌های ملت شریف ایران به ویژه مردم فهیم و انقلابی استان هرمزگان و جزایر خلیج همیشه فارس در اجرای این رزمایش بزرگ و اقتدارآمیز و تأکید بر اینکه نمایش توان و آمادگی‌های رزمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ضامن امنیت جمعی در خلیج فارس و اعتبار قدرت بازدارندگی کشور خواهد بود، تصریح شده است: جمهوری اسلامی ایران، هیچ‌گاه شروع‌کننده جنگی نبوده و نیست، اما در راهبرد دفاعی خود، ضمن صیانت از استقلال، تمامیت ارضی، امنیت، منافع ملی و پهنه جغرافیای کشور به ویژه جزایر خلیج فارس، عکس‌العمل قاطع، کوبنده و تمام‌کننده پاسداران انقلاب و سایر مدافعان مقتدر کشور علیه متجاوزان به میهن اسلامی را با صراحت و صلابت از مؤلفه‌های اصلی و غفلت‌ناپذیر خود می‌داند.
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۶
ایرانیان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۱
5
17
آفرین وهزاران آفرین برغیورمردان ودلاوران سپاه که هرروزدستاوردجدیدی رارونمائی می کنند.البته قابل توجه وعبرت برای خودروسازان که برای زنده مانده هرروزبه فکرافزایش قیمتها هستند.
علی
|
Netherlands
|
۱۷:۵۱ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۸
22
5
گنده گوزی که مالیات نداره
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۵
9
15
سپاه باید به صنایع خودروسازی و مواد غذایی ورود کند تا تورم از بین برود
مهدی قنبری کیا
|
Germany
|
۰۷:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۶/۳۰
7
12
با تشکر از سپاهیان غیور ایران زمین ، لازم است سپاه پاسداران بعد از ارسال موفقیت آمیز ماهواره نظامی نور ، یک سیستم Gps نظامی برای هدایت موشکهای کروز خود نظیر سومار و هویزه راه اندازی کند و این امر لازم الاجرا وضروری بنظر میرسد . من الله توفیق
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۲
0
0
برای سریعتر کردن سرعت نور لیزر هم اقدامی انجام بدهند اگر سرعت نور به ۵۰۰ترلیون متر بر ثانیه برسد گرمای ۲۰ میلیون درجه سانتیگراد را تولید میکند و یا این گرما تمامی عناصر منفجر میشوند قویترین سلاح جهان هست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۵
0
0
درود برسپاه پاسدارن
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار