کد خبر: 1013509
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۳
نخست‌وزیر عراق یک هفته پس از سفر به ایران و بدون اینکه چشم‌اندازی از سفر به عربستان و امریکا داشته باشد. تاریخ برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی را اعلام کرد؛ انتخاباتی که از همان ابتدا به الکاظمی محول شده بود تا مقدمات برگزاری آن را فراهم کند. جریان‌های سیاسی از این تصمیم استقبال کرده و انتخابات ۲۰۲۱ را فرصتی برای وزن‌کشی سیاسی در این کشور عنوان کردند. پارلمان فعلی که بیشتر نمایندگان آن ضد امریکایی هستند، از ماه‌ها پیش با جدیت طرح بیرون راندن اشغالگران از خاک عراق را دنبال می‌کنند، اما بغداد اقدامی در این زمینه انجام نداده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: در شرایطی که عراقی‌ها به دلیل مشکلات معیشتی و اقتصادی خواهان تحقق مطالبات خود از سوی دولت هستند، مقامات بغداد تنها راه ر‌هایی از این وضعیت را برگزاری انتخابات زودهنگام می‌دانند. مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق جمعه شب در سخنرانی خود خبر داد که انتخابات زودهنگام پارلمانی این کشور ژوئن ۲۰۲۱ برگزار خواهد شد. به گزارش شبکه السومریه‌نیوز، الکاظمی اعمال قدرت توسط دولت متبوع خود در سرتاسر عراق را لازمه حل بحران‌های این کشور دانست و گفت که کابینه او به دنبال برگزاری انتخابات شفاف است.

الکاظمی در ادامه سخنان خود وضعیت بی‌ثباتی و مخالفت‌های سیاسی را دلیلی بر برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق عنوان کرد و گفت: «هدف دولت نجات عراق از هرج و مرج است، ولی از روزی که من مکلف و مأمور به تشکیل کابینه شده‌ام، علیه من و اطرافیانم تهمت‌هایی زده شده است». نخست‌وزیر عراق اظهار داشت: «بدون اینکه دچار خستگی شوم روی اصلاحات فراگیر با هدف بازسازی اقتصاد عراق و حل بحران‌های کشور تلاش کرده‌ام». الکاظمی همچنین گفت که طی دو ماهی که از عمر دولت او می‌گذرد، به‌رغم موانعی که بود روی اهداف اصلی تمرکز کرده و برای تحقق وعده انتخابات زودهنگام، از روز اول کمیته‌ای تشکیل داده که هدف آن کاهش موانع در برابر کمیساریای عالی انتخابات بود. او درباره موضع دولتش در خصوص حضور نظامی امریکا و مذاکرات با این کشور نیز بر حاکمیت عراق به عنوان معیار اصلی کشورش در مذاکرات با امریکا تأکید و اعلام کرد: «عراق نیازی به حضور نظامی امریکا ندارد و مخالف کشیده شدن به درگیری‌های منطقه‌ای و بین‌المللی است». اظهارات الکاظمی درباره درگیری‌های منطقه‌ای، غیرمستقیم به تنش‌های ایران و امریکا در عراق و منطقه اشاره دارد که در ماه‌های اخیر شدت بیشتری گرفته است و دولت الکاظمی تلاش می‌کند عراق را از این رقابت دور نگه دارد.

در ماه‌های اخیر خروج نظامیان امریکایی از خاک عراق به هدف اصلی نمایندگان پارلمان تبدیل شده و جریان‌های سیاسی بار‌ها از الکاظمی خواسته‌اند هر چه سریع‌تر زمینه خروج اشغالگران از کشورشان را فراهم کند. این درحالی است که برخی نمایندگان عراقی اخیراً اعلام کرده‌اند که الکاظمی تمایلی برای خروج نیرو‌های امریکایی ندارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا پیش‌تر تهدید کرده بود در صورت اصرار عراقی‌ها به خروج نیرو‌های امریکایی، تحریم‌های سنگینی را علیه این کشور اعمال خواهد کرد که تحریم‌های ایران در مقابل آن ناچیز به نظر برسد.

تصمیم برگزاری انتخابات زودهنگام در عراق، تنها یک هفته پس از سفر الکاظمی به تهران انجام شد و قرار بود بعد از ایران، الکاظمی به امریکا و عربستان سعودی سفر کند، اما هنوز زمان دقیقی برای این سفر‌ها تعیین نشده است. امریکا و عربستان سعودی از سال گذشته با دامن زدن به اعتراضات در عراق، تلاش کردند به بی ثباتی سیاسی در این کشور دامن زده و با ایجاد شکاف در روابط عراق و ایران، از قدرت و نفوذ گروه‌های مقاومت در عراق که به ادعای امریکایی‌ها وابسته به ایران هستند، بکاهند. در انتخابات دور قبل که در می‌۲۰۱۸ برگزار شد، گروه‌های مقاومت توانستند اکثریت کرسی‌های پارلمان را از آن خود کنند و این مسئله نگرانی امریکا و عربستان سعودی را در پی داشته است. دستور الکاظمی برای تغییرات در رده‌های ارشد فرماندهی عراق در هفته‌های اخیر و جایگزینی افرادی که تعلقات کمتری به گروه‌های مقاومت دارند، به زعم برخی کارشناسان در راستای تحقق اهداف امریکایی‌ها در عراق انجام شده است. واشنگتن و ریاض با بهره‌برداری از وضعیت نابسامان اقتصادی در عراق، درصدد هستند با وعده کمک‌های اقتصادی به بغداد، نفوذ خود در عراق را افزایش دهند.

استقبال عراقی‌ها

درحالی که تنها دو سال از آخرین انتخابات پارلمانی عراق می‌گذرد، جریان‌های سیاسی از تصمیم الکاظمی برای برگزاری انتخابات زودهنگام استقبال کرده‌اند. نعیم العبودی، سخنگوی فراکسیون «الصادقون» وابسته به «عصائب اهل الحق» عراق نیز گفت که باید تا پیش از برگزاری انتخابات، مسئله فراکسیون اکثریت برای همیشه حل و فصل شود. به گزارش پایگاه المعلومه، العبودی دیروز در صفحه توئیتر خود نوشت: «برگزاری انتخابات زودهنگام گام مثبتی تلقی می‌شود که با آن وزن واقعی احزاب و فراکسیون‌ها مشخص می‌شود». او افزود: «بنابراین خواستار مشارکت فعال هر کسی که خواستار اصلاح و تغییر است، هستیم.». محمد الغبان، رئیس فراکسیون «الفتح» در پارلمان نیز گفت که ائتلاف فتح موافق برگزاری انتخابات زودهنگام است و این مسئله جزو اولویت‌های دولت فعلی به شمار می‌رود. به گزارش پایگاه بغدادالیوم، فراکسیون النصر تأکید کرد: «اعتبار کل نظام سیاسی کشور به برگزاری انتخابات آینده و میزان سلامت آن و تشکیل کابینه‌ای ملی، فعال و قادر به ترسیم مسیر جدیدی برای خدمتگزاری به کشور و هموطنان وابسته است». از سوی دیگر، عمار الحکیم، رهبر ائتلاف عراقیون روز شنبه از دستگاه قانونگذاری کشورش خواست قانون انتخابات را تصویب کند. عمار حکیم در بیانیه‌ای تأکید کرد: «مشخص کردن تاریخ برگزاری انتخابات زودهنگام، اقدامی بجا و در مسیر صحیح و همچنین بیانگر اراده دولت برای عمل به وعده‌هایش است». همچنین، هیئت سازمان ملل در عراق نیز با استقبال از تصمیم الکاظمی، دیروز با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «برگزاری انتخابات زودهنگام مطالبات اساسی مردم جهت برقراری ثبات و دموکراسی بیشتر در عراق را محقق می‌سازد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار