کد خبر: 1013648
تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۹
نمکی با تقدیر از حمایت‌های بی‌دریغ مقام معظم رهبری گفت: «اینکه یک رهبر سیاسی، اجتماعی، دینی و فرهنگی در حمایت از پروتکل‌های بهداشتی کشور الگو شوند، بسیار مهم است و بفرمایند که من هم منتظرم تا ببینم کارشناسان چه می‌گویند و ما هم به همان عمل کنیم. این ویژگی در تمام این مدت در رهبران سیاسی دنیا وجود نداشت.»
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: تلاش برای ساخت دارو یا واکسن کرونا حالا به یکی از اصلی‌ترین پروژه‌های علمی در تمام دنیا تبدیل شده‌است. کشور ما هم از این قافله عقب‌نمانده و همپای دیگر کشور‌های دنیا، در مسیر تولید واکسن برای ویروس کووید ۱۹ قرار دارد و در این راه به موفقیت‌هایی هم دست پیدا کرده‌است. به گفته رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) پژوهشگران این ستاد از شش مسیر تولید واکسن کرونا را دنبال می‌کنند و تاکنون واکسن‌های ساخته‌شده از دو مسیر توانسته‌اند تست‌های حیوانی را با موفقیت پشت سر بگذارند.

وزیر بهداشت با اشاره به تردید در چگونگی تأثیر و مدت ایمنی واکسن کرونا در تمام دنیا، از مذاکره با تولیدکنندگان بزرگ واکسن در دنیا خبر داد؛ مذاکراتی که بنا دارد در قالب یک پروژه مشترک با ستاد اجرایی فرمان امام، شرکت‌های دانش‌بنیان و صاحبان تکنولوژی بیرونی، زیر ساختی درازمدت برای تولید واکسن‌های انسانی و دامی در کشور ایجاد کند.

با مرگ ۲۰۸ بیمار دیگر طی ۲۴ ساعت منتهی به روز یک‌شنبه ۱۲ مردادماه، آمار فوتی‌های کرونا به ۱۷ هزار و۱۹۰ مورد رسید. در همین زمان ۲ هزار و ۶٨۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۴٢٣ نفر از آن‌ها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ٣٠٩ هزار و ۴٣٧ نفر رسید. ۴هزارو٨٩ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

استان مازندران در اسفند ماه گذشته خیز شدید و موارد ابتلا و بستری را شاهد بود و متأسفانه مجدداً از تیرماه با موج جدیدی از شیوع بیماری مواجه شده‌است. در حال حاضر ۲۰ شهرستان این استان در وضعیت قرمز و دو شهرستان در شرایط هشدار قرار دارند. تعداد موارد بستری و ابتلا در این استان ظرف شش هفته گذشته به بیش از چهار برابر رسیده‌است و شیب صعودی بستری و ابتلا در این استان نگران‌کننده است. بر همین اساس هم سیما سادات لاری‌پور، سخنگوی وزارت بهداشت از مردم خواست از سفر به این استان پرهیز کنند.

تولید واکسن از ۶ مسیر

در حال حاضر دست‌کم ۱۷ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر به ویروس کرونا مبتلا شده و بیش از ۶۸۰ هزار تن نیز بر اثر ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند. سازمان جهانی بهداشت پس از برگزاری جلسه کمیته اضطراری در ژنو هشدار داد: «همه‌گیری کووید ۱۹ طولانی خواهد بود.»

بسیاری از کشور‌های دنیا برای ساخت دارو یا واکسن اختصاصی برای درمان کرونا دست به کار شده‌اند و هر از چند گاه خبر‌هایی از پیشرفت در ساخت این واکسن به گوش می‌رسد. کشور ما هم در این زمینه وارد عمل شده و از سایر مدعیان ساخت واکسن در دنیا عقب نیست.

روز گذشته هم وزیر بهداشت با ستاد اجرایی فرمان امام به عنوان مجری اصلی پروژه ساخت واکسن ایرانی کرونا دیدار داشت.

محمد مخبر، رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با تأکید بر اینکه این ستاد به عنوان حس وظیفه شرعی و انسانی از روز اول در خدمت وزارت بهداشت بود و این کمک تا روز آخر ادامه دارد، افزود: «ستاد اجرایی موفق شد کمتر از ۲۴ روز کارخانه تولید ماسک را راه‌اندازی کند و تاکنون نزدیک به ۱۰۰ میلیون ماسک تولید و در اختیار وزارت بهداشت قرار داده‌ایم.»

به گفته وی در اوایل شیوع کرونا با حمایت ستاد، کارخانه‌ای در کردستان خط تولید خود را تغییر داد و هفته‌ای ۲هزارو۵۰۰ لباس پزشکی و گان، روزانه ۲۵۰ هزار لیتر مواد ضد عفونی و بخش زیادی از کیت تشخیص مورد نیاز را تولید کرد.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به تلاش‌های ستاد اجرایی فرمان امام در حوزه دارو و درمان بیماران کرونایی افزود: «با کمک متخصصان ۲۴ بیمار از طریق سلول درمانی بهبود یافتند و در زمینه استفاده از روش پلاسمادرمانی نیز اتفاقات خوبی رخ داده‌است. از همان روز‌های اول تأکید کردیم در بحث واکسن نباید از هیچ کشوری عقب بمانیم، از شش مسیر تولید واکسن را دنبال می‌کنیم و خوشبختانه از دو مسیر تست‌های حیوانی با موفقیت به پایان رسیده‌است و امیدواریم در حوزه تست انسانی نیز نتایج خوبی بگیریم.»

راه‌اندازی ۳۰۴۰ و تله مدیسین

مخبر ادامه داد: «در حوزه تولید ونتیلاتور نیز قدم‌های بزرگی برداشته شد و توانستیم این دستگاه حیاتی برای بیماران تنفسی را تولید کنیم، در حوزه تولید دستگاه اکسیژن‌ساز نیز موفق شدیم به دانش بومی تولید آن دست یابیم و بخشی از نیاز مراکز درمانی را تأمین کنیم، در زمینه تولید دارو تلاش کردیم قدم به قدم نیاز کشور را برطرف کنیم، امروز توانایی تولید هر داروی مورد نیاز مقابله با کرونا را داریم و در زمینه تولید داروی رمدسیویر نیز گام خوبی برداشته شد و امروز ۱۰ هزار عدد از این داروی تحریمی را که قیمت آن در بازار سیاه به ۵۰ میلیون رسیده‌بود، به وزارت بهداشت اهدا می‌کنیم.»

وی با اشاره به راه‌اندازی سامانه ۴۰۳۰ و تله مدیسین و ارائه خدمات رایگان به مردم افزود: «ماهانه حدود ۳ میلیارد تومان هزینه سامانه ۴۰۳۰ است و بیش از ۲ هزار نیروی جهادی در این سامانه فعال هستند.»

در این مراسم محموله‌ای شامل ۱۰۰ دستگاه تی‌وپس، ۱۰ هزار عدد داروی رمدسیویر، ۱۰۰ هزار کیت مولکولی پی سی آر، ۱۰۰ هزار ماسک N۹۵ و ۱۰۰ هزار گان تولید شده توسط ستاد اجرایی فرمان امام به وزارت بهداشت اهدا شد.

سـرمایه‌گـذاری بـرای تأسـیس زیرساخت‌های ساخت واکسن

سعید نمکی، وزیر بهداشت هم در این نشست با اشاره به همراهی ستاد اجرایی فرمان امام با وزارت بهداشت افزود: «حمایت‌های ستاد باعث شد در روز‌های کرونایی از وارد‌کننده تجهیزات پزشکی، به تولید‌کننده و صادر‌کننده اقلام پزشکی تبدیل شویم و قطعاً یکی از اضلاع خلق این حماسه، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) بود.»

وی با اشاره به وضعیت تولید واکسن کرونا تصریح کرد: «نه فقط ما بلکه دنیا نمی‌داند که واکسن کرونا چگونه اثر خواهد کرد و چه مدت ایمنی‌زایی خواهد داشت. رویکرد به واکسن به عنوان واکسنی برای پیشگیری از کووید ۱۹، تردید‌آمیز است. با وجود این خوشبختانه در زمینه ساخت واکسن کرونا هم در کشور اقداماتی انجام شده‌است و ما از هیچ کجای دنیا عقب نیستیم.» نمکی از مذاکره با تولیدکنندگان بزرگ واکسن در دنیا برای ایجاد زیر‌ساخت‌های تولید واکسن در کشور خبر داد و تأکید کرد: «ما به جای اینکه برای کشور‌هایی که بلاتکلیف هستند و نمی‌دانند آیا واکسن ایمنی را در برابر کرونا می‌دهد یا خیر، پیش‌پرداخت دهیم، با مقداری بسیار کمتر از آن در حوزه سرمایه‌گذاری روی زیرساخت‌هایمان انجام می‌دهیم و با همت عزیزان، مذاکراتی را با تولیدکنندگان بزرگ واکسن در دنیا داریم تا بتوانیم در قالب یک پروژه مشترک با ستاد اجرایی فرمان امام، شرکت‌های دانش بنیان و صاحبان تکنولوژی بیرونی، یک زیر ساخت درازمدت برای تولید واکسن‌های انسانی و دامی در کشور ایجاد کنیم و در آینده بتوانیم برخوردار شویم.»

وی با تقدیر از حمایت‌های بی‌دریغ مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد: «اینکه یک رهبر سیاسی، اجتماعی، دینی و فرهنگی در حمایت از پروتکل‌های بهداشتی کشور الگو شوند، بسیار مهم است و بفرمایند که من هم منتظرم تا ببینم کارشناسان چه می‌گویند و ما هم به همان عمل کنیم. این ویژگی در تمام این مدت در رهبران سیاسی دنیا وجود نداشت.»

ایمنی جمعی با ابتلای ۶۶ درصدی جمعیت و مرگ و میر‌های بالا ایجاد می‌شود

علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران با اشاره به وضعیت ابتلا و فوتی‌های ناشی از کرونا در تهران گفت: بالاترین گروه سنی که در تهران به دلیل کرونا فوت شده‌اند، بین ۷۰ تا ۷۹ سال بوده‌است. در حالی که بیشترین گروه سنی که در تهران از نظر ابتلا داشته‌ایم، بین ۵۰ تا ۵۹ سالگی بوده‌است.

وی با تأکید بر اینکه این بیماری قطعاً امواج چندین‌باره خواهد داشت، افزود: «ما به شدت از نظر علمی با ایمنی جمعی مخالفیم و این حرف بسیار خطرناک است. باید دارو و واکسن کارای این دارو پیدا شود یا در بدترین و سخت‌ترین شرایط که از نظر علمی کاملاً با آن مخالفیم و آن را منسوخ شده تلقی می‌کنیم، ۶۶ درصد جامعه مبتلا شوند که در این صورت با حجم بسیار زیاد بیماری و تلفات بسیار زیاد همراه خواهد بود.»

زالی پیچیدگی‌های مدیریت کرونا در تهران را اینگونه به تصویر کشید: «در استان تهران با پیچیدگی‌هایی مواجهیم، به گونه‌ای که بالاترین جمعیت را در تهران داریم و بالغ بر ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در تهران سکونت دارند، بیشترین میزان سکونت غیررسمی را در تهران داریم که بین ۱۳ تا ۱۷ درصد پیش‌بینی می‌شود و بالغ بر یک میلیون نفر در طول روز به عنوان جمعیت شناور وارد تهران می‌شوند و این پیچیدگی‌ها در تهران وجود دارد.» به گفته وی در تهران بالغ بر ۶/ ۱ میلیون نفر از حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند که ۸۰۰ هزار نفر از مترو و ۸۰۰ هزار نفر از سایر سیستم‌ها استفاده می‌کنند. برای حل مسئله، مترو و سیستم اتوبوسرانی تهران باید بتوانند با چابک‌سازی سیستم حمل و نقل خودشان، تولید سفر را به گونه‌ای ساماندهی کنند که اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی با خدشه روبه‌رو نشود، مترو باید تا سه برابر ظرفیت فعلی خود افزایش ناوگان داشته باشد و تعداد زیادی اتوبوس وارد شهر تهران شود.

تلاش برای برگزاری کنکور در سلامت‌ترین شرایط

در بزنگاه اوج‌گیری کرونا یکی از پربحث‌ترین موضوعات، برگزاری کنکور بوده‌است. یک سوی این ماجرا دانش‌آموزان و پشت کنکوری‌هایی هستند که دست‌کم یک سال عمرشان را برای آمادگی کنکور صرف کرده‌اند و سوی دیگر نیز نگرانی‌ها بابت انتقال کرونا درحوزه‌های برگزاری آزمون است. با وجود این کنکور دکتری به عنوان نخستین آزمون بعد از همه‌گیری کرونا توانست استاندارد‌های وزارت بهداشت را پشت سر بگذارد، اما این آزمون از وزارت بهداشت نمره ۲۰ نگرفت و نمره‌اش ۱۵ بود! به همین خاطر هم هنوز نگرانی‌ها درباره برگزاری کنکور برطرف نشده و مجلسی‌ها هم به این موضوع وارد شده‌اند تا جایی که مجلس تا طرح دو فوریتی برای تعویق برگزاری کنکور پیش رفته، اما فعلاً دست نگه داشته‌است. روز گذشته هم محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس با اشاره به نگرانی درباره سلامت دانش‌آموزان گفت: «به نظر می‌رسد تعویق زمان کنکور تا گذشتن از دوران پیک کرونا و خنک‌تر شدن هوا که امکان استفاده از ماسک به مدت چند ساعت در آن وضعیت میسر است، ضروری باشد. سلامت دانش‌آموزان عزیز ما خط قرمز مجلس است و کمیسیون‌های بهداشت و آموزش مجلس وظیفه دارند تا اطمینان از رعایت بهترین تصمیم در این خصوص مطالبات مردم را از مسئولان ذی‌ربط پیگیری خواهیم کرد.»

در پی این اظهار نظر زهره الهیان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «پیرو صحبتی که امروز در صحن علنی مجلس با آقای دکتر قالیباف درباره تعویق کنکور سراسری داشتم، ایشان ضمن موافقت، فرمودند موضوع تعویق را از طریق ستاد ملی کرونا پیگیری خواهند کرد لذا با قول آقای دکتر قالیباف مبنی بر پیگیری فعلاً در مورد طرح دو فوریتی کنکور سراسری دست نگه می‌داریم تا ببینیم پیگیری‌ها نتیجه خواهد داد؟»

این در حالی است که وزارت بهداشت پیش از این به صراحت، نظر خود را درباره برگزاری کنکور بیان کرده‌است. به گفته ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت با سرد شدن هوا و در فصل پاییز افزوده شدن آنفلوآنزا و بیماری‌های فصل سرد به کرونا، کار برگزاری کنکور را سخت‌تر خواهد کرد. از سوی دیگر جمعیت کل کنکور در کشور به اندازه جمعیت یک روز در ساحل مازندران و گیلان نیست! در حالی که برگزار نشدن کنکور فشار روانی زیادی را به دانش‌آموزان پشت کنکوری و خانواده‌های آنان وارد خواهد کرد.

علی اکبر حقدوست، رئیس کمیته اپیدمیولوژی ستاد مقابله با کرونا ضمن تأکید بر تمهیدات پیش‌بینی شده برای برگزاری کنکور در سالم‌ترین شرایط افزود: «عزیزانی هستند که چندین سال است خود را محبوس کردند تا برای این امتحانات آماده شوند، بنابراین باید به سلامت به شکل جامع نگاه کرد، همانگونه که فرد نباید به کرونا مبتلا شود، نباید دچار استرس اضافه شود. بنابراین بحث‌های تکنیکال باید پشت در‌های بسته باشد. داوطلبین مطمئن باشند تمام تلاشمان را می‌کنیم تا در سالم‌ترین شرایط کنکور دهند. برگزاری کنکور دکتری حتماً نقص‌هایی هم داشته، اما به نقاط قوتی مانند حفظ فاصله صندلی‌ها نگاه کنیم، البته برای آزمون‌های بعدی در تلاش هستیم تا اقداماتمان را تقویت کنیم.»

مینو محرز، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا هم با اشاره به افزایش قدرت سرایت کرونا ویروس گفت: «پیشنهاد ما در کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا، در جلسات آتی برگزاری کنکور در استادیوم‌ها از جمله استادیوم آزادی و فضای باز آن است.»

برخورداری شهدای سلامت از امتیازات افراد «در حکم شهید»

از زمان شیوع کرونا در شش ماه گذشته بیش از ۶ هزار نفر از کادر درمان کشور به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده و بیش از ۱۴۰ نفر از آنان در مسیر حفظ سلامت مردم شهید شده‌اند. حالا آنطور که سعید اوحدی، رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خبر داده، شهدای سلامت موضوع «آیین‌نامه تعیین مصادیق و امتیازات شهید خدمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» با حفظ عنوان «شهید خدمت» از مزایا و امتیازات افراد «در حکم شهید» برخوردار می‌شوند. به گفته وی شهدای خدمت موضوع «آیین‌نامه تعیین مصادیق و امتیازات شهید خدمت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» با حفظ عنوان «شهید خدمت» از مزایا و امتیازات افراد «در حکم شهید» موضوع ماده ۳ آیین‌نامه تعیین و احراز مصادیق عملی شهید، در حکم شهید و سایر مصادیق ایثارگری مصوبه هیئت وزیران برخوردار می‌شوند. مصادیق شهدای خدمت پس از تشکیل پرونده و بررسی در کمیته استانی به کمیته ملی پیشنهاد و پس از احراز نهایی در کمیته ملی تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار می‌گیرند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار