کد خبر: 1013859
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۱
طی ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه ۱۳ مرداد ماه، ۲ هزار و ۵۹۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۳۰۴ نفر از آن‌ها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۱۲ هزار و ۳۵ نفر رسید. طی همین زمان، ۲۱۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۷ هزار و ۴۰۵ نفر رسید.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: برگزار شدن یا برگزار نشدن کنکور؛ مسئله‌ای که حالا در بحران شیوع و مرگ و میر بیماران کرونایی به یکی از پر بحث‌ترین خبر‌های این روز‌ها تبدیل و حالا این ماجرا به خانه ملت هم کشیده شده تا بدانجا که بهارستانی‌ها بنا داشتند در طرحی دو فوریتی کنکور‌های پیش‌رو را لغو کنند. وزیر بهداشت، اما نگاهی متفاوت به برگزاری کنکور دارد و با تأکید بر اینکه سال‌هاست کنکور سراسری سوهان روح مردم بوده‌است، با احتمال سخت بودن شرایط فصل پاییز تصریح می‌کند: «یا نباید کنکور سراسری را برگزار کنیم یا به تعویق انداختن آن به‌امید روز‌های بهتر، کار درستی نیست و باید آن را برگزار کنیم؛ چراکه بلاتکلیفی، داوطلبان کنکور سراسری را دچار اضطراب می‌کند و طولانی شدن اضطراب، ضعف سیستم ایمنی بدن و گرفتار شدن به کرونا را در پی خواهد داشت و باید زودتر تصمیمی در مورد برگزاری کنکور سراسری بگیریم.» وی با حمایت از برگزاری کنکور ارشد به صراحت از تردید در برگزاری کنکور سراسری گفت و در عین حال تضمینی بر رعایت پروتکل‌ها حین برگزاری کنکور نداد و گفت: «برای هیچ‌کدام از آزمون‌ها نمی‌توانیم تضمین کنیم که پروتکل‌ها، کاملاً رعایت شود، اما می‌توانیم حداکثر نظارت را داشته باشیم.» بحث‌ها پیرامون برگزاری کنکور در حالی همچنان ادامه دارد که طبق اعلام قبلی قرار است کنکور ارشد در روز‌ها ۱۶ تا ۱۸ مرداد و کنکور سراسری در روز‌های ۲۶ تا اول شهریور برگزار شود.

کرونا شش ماهی می‌شود که مهمان ناخوانده دنیای ما شده و هر روز تعداد بیشتری از افراد را درگیر خود می‌کند.

اکنون ۱۴ استان در وضعیت قرمز و ۱۲ استان در وضعیت هشدار قرار دارند.

طی ۲۴ ساعت منتهی به روز دوشنبه ۱۳ مرداد ماه، ۲ هزار و ۵۹۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۳۰۴ نفر از آن‌ها بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۱۲ هزار و ۳۵ نفر رسید. طی همین زمان، ۲۱۵ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به ۱۷ هزار و ۴۰۵ نفر رسید.

همچنین ۴هزارو۱۰۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

تاکنون ۲۷۰ هزار و ۲۲۸ نفر از بیماران بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. گزارش کمیته اپیدمیولوژی کووید ۱۹ از روند بالای ابتلا و مرگ و میر کرونا در کشور حکایت دارد. از سوی دیگر انگار قدرت شیوع این ویروس روز به روز بیشتر می‌شود. تمام این مسائل در کنار یکدیگر موجب شده تا کنکور‌های سراسری با نگرانی از شیوع بیشتر کرونا به تعوق بیفتد. سوی دیگر این ماجرا، اما چند صد هزار پشت کنکوری هستند که با وجود یک سال تلاش حالا بلاتکلیف مانده‌اند. به همین خاطر هم بناشده تا کنکور‌ها با رعایت سختگیرانه ضوابط بهداشتی برگزار شوند. پنج‌شنبه گذشته هم کنکور دکترا در حالی برگزار شد که وزارت بهداشت به برگزاری این کنکور نمره ۱۵ داد. حالا وزیر بهداشت و وزیر علوم برای تصمیم‌گیری نهایی برای برگزار شدن یا نشدن کنکور، مهمان کمیسیون آموزش مجلس شدند؛ جلسه‌ای که با استدلال‌های وزیر بهداشت در حمایت از برگزاری کنکور ارشد و البته تردید وی در برگزاری کنکور سراسری همراه بود.

تقاضای وزیر بهداشت برای برگزاری کنکور ارشد

نمکی با تأکید بر اینکه برای وزیر بهداشت، بهترین مکانیزم این است که آمدوشد نباشد و کنکور برگزار نشود، افزود: «هیچ‌چیزی راحت‌تر از تعطیلی همه امور نیست؛ بنده در سه‌گانه مصلحت، اقتصاد و سلامت، مقابل مصلحت و اقتصاد زانو زدم که پروتکل‌هایی تدوین کنم تا امور کشور به‌گونه‌ای بچرخد که در تحریم‌ها، کمترین فشار به بخش اقتصاد وارد شود؛ همان زمان که تعداد مرگ‌ومیر روزانه کرونا در کشور به حدود ۳۰ نفر رسیده‌بود، به‌سمت تک‌رقمی شدن می‌رفتیم، اما برای ما کاملاً واضح بود که هر نوع بازگشایی ممکن است تبعاتی داشته باشد.» از نگاه وی به‌عنوان مسئول سلامت کشور، آزمون دکتری با حداقل نقص برگزار شد و اگر بتوان اجرای پروتکل‌ها را برای کنکور کارشناسی ارشد تشدید کرد، آزمون ارشد هم می‌تواند با کمترین نارسایی برگزار شود.

به گفته وزیر بهداشت، کنکور سراسری مشکلی است که فقط به جسم فرزندان مردم در مورد کرونا لطمه نمی‌زند، بلکه سال‌ها سوهان روح مردم کشور بوده‌است. وی خاطرنشان کرد: «سال ۹۵ که در سازمان برنامه و بودجه بودم، برآورد کردیم که حدود ۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان از سبد خانوار، برای کلاس‌های کنکور هزینه می‌شود و این بحث جدی است و سال‌هاست که سوهان روح مردم است؛ کشاورز‌زاده و کارگرزاده‌ای که نمی‌تواند هزینه‌های کلاس‌های کنکور را پرداخت کند، حسرت آن را می‌خورد و بهداشت روان او فرسوده می‌شود.»

نمکی در عین حال تصریح کرد: «تقاضای ما این است که کنکور کارشناسی ارشد به‌دلیل نیاز نظام سلامت به رزیدنت و نیرو‌های بهداشتی و درمانی جوان حتماً برگزار شود و اگر رزیدنت پذیرش نشود، در بخش‌های آموزش عالی، تحقیقاتی، شرکت‌های دانش‌بنیان، دچار مشکل می‌شویم و هیچ کجای دنیا بین دوره‌های آموزش عالی به‌ویژه در تحصیلات تکمیلی، گسست ایجاد نمی‌کنند، چون آن‌ها سرمایه‌های ملی هستند که باید به بازار کار و تحقیقات بروند.»

تردید برای کنکور سراسری

از نگاه وزیر بهداشت باوجود احتمال سخت بودن شرایط فصل پاییز پس یا نباید کنکور سراسری را برگزار کنیم یا به تعویق انداختن آن به‌امید روز‌های بهتر، کار درستی نیست و باید آن را برگزار کنیم؛ از سویی بلاتکلیفی، داوطلبان کنکور سراسری را دچار اضطراب می‌کند و طولانی شدن اضطراب، ضعف سیستم ایمنی بدن و گرفتار شدن به کرونا را در پی خواهد داشت و باید زودتر تصمیمی در مورد برگزاری کنکور سراسری بگیریم.

وی تصریح کرد: «در مورد کنکور کارشناسی ارشد اگر دوستان تصور می‌کنند که تعویق آزمون برای فراهم شدن فضای بهتر در کشور از نظر بیماری به‌مصلحت است، خطا است و بنده چنین پیش‌بینی‌ای از آینده بیماری ندارم و هیچ عقل سلیمی این را نمی‌گوید، اما می‌توانیم با تشدید تمهیدات، کنکور کارشناسی ارشد را برگزار کنیم.» وزیر بهداشت در پاسخ به یکی از نمایندگان درباره تضمین رعایت پروتکل‌ها برای آزمون سراسری تأکید کرد: «برای هیچ‌کدام از آزمون‌ها نمی‌توانیم تضمین کنیم که پروتکل‌ها، کاملاً رعایت شود، اما می‌توانیم حداکثر نظارت را داشته باشیم.»

نمکی با بیان اینکه «در مورد برگزاری کنکور سراسری، مردد هستم»، افزود: «باید برای برگزاری کنکور سراسری، از فضای باز و ورزشگاه‌ها استفاده و تلفن و اینترنت را در زمان برگزاری آزمون قطع و پک‌های بهداشتی برای داوطلبان به‌مقدار کافی پیش‌بینی کنیم، اما نمی‌توانیم با تردید با جان فرزندان مردم بازی کنیم، چون جان آن‌ها از سر راه نیامده‌است و پدران و مادران، سال‌ها مراقبت کرده‌اند و هرکدام از این فرزندان در آینده می‌توانند یکی از دانشمندان گره‌گشای کشور باشند و این‌ها سرمایه‌های اجتماعی ایران هستند.»

به گفته وزیر بهداشت برای کنکور سراسری باید چهار مرحله حیاتی یعنی زمان قبل از ورود داوطلبان به حوزه‌های امتحانی، زمانی که خانواده‌ها پشت در حوزه‌ها حضور دارند، زمان برگزاری آزمون و زمان ترک داوطلبان را مدیریت کنیم.

محسن فتحی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در آخرین خبر درباره سرنوشت کنکور با تأکید بر حفظ سلامتی روحی و روانی داوطلبان کنکور و خانواد‌ه‌های آن‌ها گفت: حواشی ایجاد شده پیرامون برگزاری کنکور موجب افزایش استرس داوطلبان و خانواده‌های آن‌ها شده‌است. از این‌رو باید برای ایجاد آرامش در جامعه مسئولان از اظهار‌نظر‌های غیر‌کارشناسی خودداری کرده و ملاک را نظر ستاد ملی مقابله با کرونا قرار دهند.»

شیوع مجدد کرونا در اروپا

تازه‌ترین آمار‌ها حاکی از آن است که شمار مبتلایان کروناویروس جدید در جهان تاکنون به ۱۸ میلیون و ۲۳۶ هزار و ۷۲ نفر رسیده و مرگ ۶۹۲ هزار و ۸۰۹ نفر در اثر این بیماری نیز تأیید شده‌است. برخی کشور‌های اروپایی همچون اسپانیا، فرانسه، سوئیس و حتی بخش‌هایی از بریتانیا و سوییس با شیوع مجدد این ویروس مواجه شده‌اند.

روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ که تاکنون در ۲۱۳ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی می‌گیرد. همچنین بنابر تازه‌ترین آمار‌ها ۱۱ میلیون و ۴۴۵ هزار و ۹۸۲ نفر از مبتلایان به کووید‌۱۹ بهبود یافته‌اند.

بنابر اعلام کمیته اپیدمیولوژی کووید ۱۹ منتشر شده در سایت وزارت بهداشت، در روند کشوری بیماری، هر چند موارد ابتلا و مرگ نسبتا ًبالا است، اما ثبات و تغییرات مختصر نزولی در آن دیده می‌شود. روند ثبات با شدت بالای ابتلا و مرگ در شش استان (زنجان، لرستان، اردبیل، فارس، تهران و آذربایجان شرقی) و با شدت کمتر در دو استان (قم و سیستان و بلوچستان) مشاهده شد. روند صعودی یا شروع پیک در چهار استان (مازندران، اصفهان، البرز، چهارمحال و بختیاری) و روند ثبات با تغییرات مختصر صعودی در یک استان (یزد) مشاهده شد.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
0
0
نمی‌توانیم تضمین کنیم که پروتکل‌ها، کاملاً رعایت شود

برای ما کاملاً واضح بود که هر نوع بازگشایی ممکن است تبعاتی داشته باشد

به‌دلیل نیاز نظام سلامت به رزیدنت

متنی با تناقضات آشکار ....

چند سال طول می کشد تا رزیدنتی که امسال پدیرش می شود دانش آموخته شود؟؟؟؟

عدم برگزاری کنکور و تعلیق دو مقوه جداست که دایما با آن بازی می شود و اصل مطلب خلط می شود

تاخیر مصلحتی و برنامه ریزی جدی برای تغییر شیوه ورود به دانشگاه ها به جای اگر و مگر و ...
همین
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار