کد خبر: 1014067
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۹
ما در مسیر تحول در پنج سال پیش رو باید از مسائل حاشیه‌ای بپرهیزیم و به متن وارد شویم تا بتوانیم به ثبات اقتصادی بدون وابستگی به نفت برسیم.
سرویس سیاسی جوان آنلاین: به گزارش مهر، آیین تکریم و معارفه قاسمی و زاکانی، رؤسای اسبق و کنونی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی دیروز در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

محمدباقر قالیباف در این مراسم گفت: هم اکنون باید مجموعه اقتصادی کشور را از رانت و وابستگی به نفت که باعث عقب‌ماندگی و بلای جان کشور شده است نجات داد که تحقق این مهم نیز از طریق فعالیت مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به عنوان مغز متفکر مجلس امکانپذیر است که بستر لازم را در این خصوص ایجاد کند و تا پایان برنامه ۲۰ساله آن را محقق سازد.

باید به ثبات بدون نفت برسیم

قالیباف اظهار کرد: ما در مسیر تحول در پنج سال پیش رو باید از مسائل حاشیه‌ای بپرهیزیم و به متن وارد شویم و با چهار رویکرد شفاف‌سازی، مردمی‌سازی، هوشمند‌سازی و کارآمدسازی راه را دنبال و مردم را با تمام وجود درک و تلاش کنیم تا فشار کنونی ایجاد شده بر دوش آن‌ها را برداریم و در پنج سال آینده به ثبات اقتصادی بدون وابستگی به نفت برسیم.

وی یادآور شد: اقتصاد کشور به دلیل وابستگی به نفت مریض شده است که امیدواریم با ایجاد فرصتی که از طریق مرکز پژوهش‌های مجلس به عنوان عضو جدی و اساسی نهاد قانونگذاری کشور فراهم شود، بتوانیم در فرآیند قانونگذاری، سیاستگذاری و تعریف مسائل، اولویت‌ها و پیش‌نویس قوانین از طریق کارشناسانش به کمیسیون‌ها و تک‌تک نمایندگان کمک شود، به گونه‌ای که در کمیته‌هایی که کمیسیون‌ها تشکیل می‌دهند، حضور پیدا کنند و در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری درست نقش اثرگذاری داشته باشند.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: ارائه تعداد کثیری طرح‌های ناپخته که بر اساس اولویت‌های مجلس نبوده، یکی از آسیب‌هایی است که مجلس با آن مواجه است و مرکز پژوهش‌ها در این وقت محدود فعالیت‌های مجلس می‌تواند در اولویت‌بندی آن‌ها نقش کلیدی و اساسی داشته باشد، همچنین معتقدم این مرکز در اجرای قوانین که از شئونات قوه مقننه است می‌تواند از آغاز تدوین قوانین نقش بی‌نظیری داشته باشد.

قالیباف تصریح کرد: روشن می‌گویم که مرکز پژوهش‌های مجلس مغز تحول مجلس بوده که نقشه راه در دستان مدیران و کارشناسانش قرار دارد و می‌تواند هم در مباحث کلان، هم جزء و هم مینیاتوری از ابتدا تا انتها به تعریف مسائل و اولویت‌بندی آن‌ها بپردازد و قبل از اجرا از آن‌ها شبیه‌سازی کند و در کنار دیوان محاسبات مجلس به عنوان دو عضو مهم قوه مقننه در حوزه نظارت و ارزیابی قوانین به درستی فعالیت کند.

ایجاد شبکه تعامل نخبگان؛ مهم‌ترین برنامه مرکز پژوهش‌ها

علیرضا زاکانی هم در این مراسم با بیان اینکه افتخار دارم فصل جدیدی از فعالیت‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی را آغاز کنم، ضمن قدردانی از رئیس مجلس شورای اسلامی و هیئت امنای مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: آقای قاسمی، فردی امین و دلسوز بوده که برای مرکز زحمات زیادی کشیده است. ایشان در دوره مخاطره‌آمیز انتقاد به مجلس با هوشمندی توانسته این شرایط سخت را پشت سر بگذارد و شرایطی را فراهم کند که امروز بتوانیم با افتخار ادامه‌دهنده این راه باشیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی یادآور شد: هم‌اکنون انجام شش سطح کار در مجلس موضوعیت دارد که بخش اول آن به ایجاد زیرساخت‌ها و مدیریت مجلس برمی‌گردد و نیاز به مدیریت، تنظیم و دقت دارد که رسالت بزرگی است و هیئت رئیسه مجلس باید آن را دنبال کند، همچنین تعامل در عرصه ملی از دیگر ویژگی‌های ممتاز این جنس از مدیریت است که از طریق تعامل با کل کشور حاصل می‌شود.

وی افزود: مجلس باید با فکر و اندیشه، ایده و طرح در کشور حرکت کند و به تبع مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی می‌تواند در این زمینه در خدمت مجموعه مدیریت مجلس و تک تک نمایندگان باشد و به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که شاهد تغییر و تحول از طریق اولویت‌بندی، برنامه‌ها و حرکت با دقت در جهت تحقق آن باشیم.

زاکانی اظهار کرد: تحقق ایده و برنامه مجلس از طریق حرکت جمعی کمیسیون‌ها و استفاده از ظرفیت مجموعه‌های بزرگی همچون دیوان محاسبات امکانپذیر است که نقش مؤثری در تقویت حوزه نظارت داشته باشند. وی عنوان کرد: تقسیم کار در سطوح مختلف از دیگر ویژگی‌های مهمی است که این دوره از مجلس باید از آن برخوردار باشد تا از طریق آن بتوان گام به گام مسیر تعالی را طی کرد، از سوی دیگر آنچه بر این سطوح سایه می‌اندازد استفاده از جوهر انقلابی مجلس مبتنی بر مکتب امام (ره) است که بتواند همه ظرفیت‌ها را بسیج کند، همچنین تبعیت‌پذیری از ولی فقیه و نوکری و خدمتگزاری مردم از دیگر ویژگی‌های ممتاز این دوره از مجلس خواهد بود که ماحصل آن ایجاد مجلسی مستقل است.

زاکانی یادآور شد: مجلس یازدهم از مدیریتی خلاق و پویا برخوردار است که با رویکرد‌های هوشمندسازی، مردمی‌سازی، کارآمدسازی و شفاف‌سازی در جهت تحقق خدمتگزاری شایسته حرکت کرده و آن را از قبل در کارنامه خود ثبت کرده است. وی افزود: ما در این دوره از فعالیت‌های مرکز پژوهش‌های مجلس همکاری با جامعه نخبگان را دنبال و با استفاده از این ظرفیت مسیر صحیح اداره کشور را ریل‌گذاری می‌کنیم تا از این طریق این مرکز در جایگاه رفیعی قرار گیرد.

زاکانی یادآور شد: ایجاد تغییر و تحول در مسیر رشد و تکامل از مهم‌ترین موضوعاتی است که دنبال می‌کنیم و تحقق این مهم نیز در گرو ایجاد حلقه وصل نخبگان و حاکمیت است به این معنا که بین حوزه و دانشگاه پیوستگی عملیاتی ایجاد و زمینه‌ای را فراهم کنیم که از این ظرفیت بتوانیم در پیش‌نویس قانون استفاده کنیم، همچنین از بخشی از حاکمیت اعم از عناصر بالادستی همچون شورای نگهبان استفاده و با مجموعه‌های پژوهشی این شورا ارتباط وسیع برقرار خواهیم کرد، به گونه‌ای که نظارت را به ماقبل از خروجی مجلس منتقل کنیم تا با حداقل چالش‌ها مواجه شویم و بتوانیم به یک تکامل‌یافتگی در حوزه تقنین دست یابیم، از سوی دیگر از ظرفیت مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون اجرای سیاست‌های سی‌و‌پنج‌گانه ابلاغی رهبر معظم انقلاب و نظرات بخش دولت و دستگاه قضایی استفاده خواهیم کرد و یک مشارکت‌پذیری در این زمینه ایجاد می‌کنیم تا مسیر قانونگذاری تسهیل شود. وی خاطرنشان کرد: ما تلاش می‌کنیم شبکه نخبگان را ذیل دفاتر این مرکز قرار دهیم و آن‌ها را به گونه‌ای ساماندهی کنیم تا بتوان از نظراتشان در رفع مسائل محلی ۲۰۲ حوزه انتخابیه استفاده کرد که این مهم مورد تأکید رئیس مجلس شورای اسلامی و یکی از دغدغه‌های نمایندگان مجلس است که مانع نقش‌آفرینی ملی آن‌ها می‌شود.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: استفاده از افکار عمومی که در پی یک نظرسنجی در دوره مدیریت اسبق این مرکز انجام شده است، زمینه‌ای را فراهم می‌کند تا قانونگذاری بر مبنای نیاز جامعه صورت بگیرد و قانونمداری در کشور حاکم شود، ضمن اینکه هر چه مجلس بیشتر با مردم و سایر دستگاه‌ها تعامل داشته باشد به اتخاذ تصمیمات پخته‌تری منتهی خواهد شد.

زاکانی در پایان از نظام داده‌پردازی، ادبیات گفتاری و استفاده از شرایطی که خروجی را به سمع جامعه برساند و از نقایص این مرکز یاد کرد که باید اصلاح شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار