کد خبر: 1014129
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۱۰
کارشناس مذهبی:
سخنران حرم مطهر، با بیان اینکه کرامت با بزرگی و احترام به عظمت انسان‌ معنا پیدا می‌کند، گفت: کرامت انسانی عامل ترقی و تعالی است.

حجت الاسلام والمسلمین مرتضی امین نیا؛ کارشناس مذهبی در برنامه سخنرانی حرم مطهر رضوی که به صورت تصویری برای زائران پخش شد، به تبیین موضوع کرامت انسان پرداخت و اظهار کرد: در مکتب اسلام کرامت از جایگاه بالایی برخوردار است لذا عظمت و بزرگی انسان در حفظ کرامت نه به عنوان یک شخص بلکه به خاطر انسانیت بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه از منظر شهید مرتضی مطهری کرامت مهمترین عامل تربیت است، افزود: اگر انسان احساس کرامت کند زمینه ترقی و تعالی او فراهم می شود ولی در مقابل آن اگر فردی احساس حقارت کند اسباب بدبختی خودش را مهیا می سازد.
امین نیا با اشاره به اینکه برای انسان دو نوع بزرگی و عظمت است یکی کرامت ممدوح و پسندیده و دیگری کبر و غرور که قبیح و ناپسند است، تصریح کرد: درکرامت انسان خود را از دیگران برتر و بالاتر نمی بیند بلکه به عنوان انسان و به خاطر مقام انسانیت برتر بوده و خود را برتر می دادند که این حقیقت مقام کرامت است؛ لذا انسان های بزرگ برای قول و حرف خود ارزش قائل هستند و از کارهای زشت و ناپسند فاصله می گیرند.
وی با بیان اینکه در مقابل کرامت تکبر و استکبار است که انسان با توجه به مقال، مال و... خود را از دیگران برتر و بالاتر می بیند و بسیار ناپسند است، گفت: بر اساس آیات و روایات دینی بسیاری از گناهان حاصل احساس حقارت است بنابراین برخی از انسان ها بخاطر احساس کوچکی دست به هر کاری می زنند یعنی دروغ می گویند، وعده پوچ می دهند و غیبت و دزدی می کنند.
سخنران حرم مطهر رضوی با بیان اینکه اگر والدین فرزندانشان را با کرامت بزرگ و خوب تربیت کنند احساس بزرگی می کنند و به سراغ خودنمایی و اعمال ناپسند نمی روند، افزود: انسان های بزرگ نیازی به خودنمایی ندارد و اعمال ناپسند را در شأن خود نمی بیند به همین دلیل انسان دارای کرامت اسیر خواسته های درونی خود نمی شود.
وی با بیان اینکه از منظر مبارک علی(ع) طمع و چشمداشت به مال دیگران، نالیدن پیش دیگران و ناتوانایی در کنترل زبان اسباب حقارت انسان است، گفت: اگر کسی خود را بشناسد و از کارهایی که او را حقیر می کند، پرهیز کند بزرگ و با عظمت خواهد شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار