کد خبر: 1014921
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۲۱
با آغاز مرحله دوم رزمایش همدلی و کمک مؤمنانه، کارگران کارخانجات سراسر کشور در کنار دیگر اقشار جامعه وارد میدان شده و در دهه اول این رزمایش با برگزاری شیفت ایثار به یاری نیازمندان شتافتند. در همین راستا کارفرمایان متعهد نیز با تهیه و اهدای بیش از ۱۰۰ هزار بسته معیشتی و مواد‌غذایی به خانواده‌های آسیب‌دیده از کرونا و نیازمندان مانع از خالی ماندن سفره هموطنان خود شدند.
محمدرضا هادیلو
سرویس ایران جوان آنلاین: دهه اول مرحله دوم رزمایش مواسات و همدلی همزمان با دهه ولایت بود که به همین دلیل حرکت عظیم مردم و خیران برای کمک به نیازمندان و خانواده‌های محروم و کم‌برخوردار با شور و حال خاصی همراه شد.

بر همین اساس و با هماهنگی سازمان بسیج کارگران، در سراسر کشور، کارگران کارخانجات در کنار کارفرمایانشان در حرکتی هماهنگ و یکپارچه بیش از ۱۰۰ هزار بسته معیشتی و مواد‌غذایی را آماده و در میان خانواده‌های آسیب‌دیده از کرونا و نیازمند توزیع کردند.

اما کارگران، کمک‌های مؤمنانه خود را به همین حد محصور نکردند و با حضور در شیف ایثار، درآمد‌های حاصل از این اقداماتشان را به همکاران و کارگرانی که شغلشان را به خاطر کرونا از دست داده‌اند، تقدیم کردند تا آن‌ها هم بتوانند لحظات خوشی را در کنار فرزند و خانواده خود داشته باشند.

کمک مؤمنانه با تهیه جهیزیه

رئیس سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور که در یکی از برنامه‌های این سازمان شرکت کرده بود، در مورد دومین مرحله رزمایش کمک مؤمنانه کارگران و کارفرمایان گفت: «همزمان در سراسر کشور در قالب دست یاری‌گری کارفرمایان و نیز اجرای شیفت ایثار کارگران ۱۰۰ هزار بسته کمک مؤمنانه با همکاری مدیران کارخانه‌ها و کارگران شامل لوازم‌التحریر و سبدمعیشتی برای کارگرانی که به خاطر شیوع ویروس کرونا آسیب دیده‌اند، تهیه و در ۳۲ استان کشور در میان آنان توزیع شد.»

دکتر‌علی حسین رعیتی‌فرد با بیان اینکه شیفت ایثار کارگران در سراسر کشور با حضور مدیران کارخانه‌ها و کارگران بسیجی داوطلب اجرا شد، در تشریح این برنامه تأکید کرد: «شیفت ایثار یک اقدام جهادی و حماسی از طرف کارگران بسیجی برای کمک به تولید، صنعت و منافع ملی است که سرآغاز آن از کار روزمره هر فرد تعریف می‌شود. قطره قطره‌هایی که جمع می‌شوند و دریای ایثار را تحویل جامعه می‌دهند. شیفت ایثار به این شکل است که کارگران به اختیار خود و به صورت داوطلبانه از چند ساعت تا چند روز در ماه را بدون دریافت هرگونه مزد، حقوق یا پاداش و اضافه‌کاری مشغول کار و فعالیت می‌شوند و عواید آن را در قالب رزمایش همدلی و مواسات برای بهره‌مندی اقشار آسیب‌پذیر از شیوع ویروس منحوس کرونا تحت‌عنوان کمک مؤمنانه در اختیار آن‌ها قرار می‌دهند که در این مرحله شاهد بیش از ۲۵۰ هزار ساعت کار در قالب شیفت ایثار بودیم.»

وی با اشاره به مرحله اول کمک مؤمنانه نیز گفت: «در مرحله اول به فرمایش مقام‌معظم رهبری از ۱۵ شعبان شروع و تا آخر ماه مبارک رمضان ادامه یافت. در مرحله قبلی در مراکز تولید و صنعت کمک‌های خوبی جمع‌آوری شد و به کارگرانی که از شرایط کرونایی متأثر شده و کسانی که بیکار شده‌اند، اما بیمه بیکاری نداشتند مانند کارگران ساختمانی، کارگران روزمزد و کارگران خدماتی بیش از ۱۵۰ هزار بسته معیشتی در قالب کمک مؤمنانه اهدا شد.»

در برنامه‌ای که به همت سازمان بسیج کارگران و کارخانجات کشور برگزار شد دو برنامه محوری در کارخانجات سراسر ایران به اجرا در‌آمد. یکی از این برنامه‌ها کمک‌های مؤمنانه کارگران در قالب شیف ایثار و دیگری تحت‌عنوان دست یاری‌گر ویژه مدیران و کارفرمایان بود که عواید آن در قالب بسته‌های معیشتی در اختیار نیازمندان قرار گرفت.

از نکات قابل‌توجه در این مرحله از رزمایش کمک مؤمنانه جامعه کارگری و کارفرمایی، تفاوت اقلام اهدایی بود، به‌طوری‌که علاوه بر اقلام معیشتی، پوشاک و لوازم‌التحریر نیز به این بسته‌ها اضافه شده و در برخی از استان‌ها جهیزیه نیز برای خانواده‌های نیازمند تهیه شد و در اختیار آن‌ها قرار گرفت.

بسیج کارگران و کارخانجات هماهنگ‌کننده این حرکت مؤمنانه و انقلابی بوده و کمک‌های ارائه شده ناشی از همت کارگران و کارفرمایان کشور است.

اصناف، سربازان جنگ بیولوژیک

با اوج‌گیری دوباره کرونا در استان‌های مختلف کشور، اصناف به‌عنوان سربازان جنگ بیولوژیک معرفی و بسیج اصناف متولی نظارت بر واحد‌های تولیدی ماسک شد. هم‌اکنون ۹۰ کارگاه تولیدی بزرگ و متوسط در استان البرز مشغول تولید ماسک سه‌لایه پرستاری هستند.

رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی البرز با بیان اینکه این کارگاه‌های تولیدی به غیر از کارگاه‌های تولیدی ماسک فیلتردار، پارچه‌ای و جهادی هستند، گفت: «هم‌اکنون این کارگاه‌ها با کمبود مواداولیه تولیدی مواجه هستند که یکی از اصلی‌ترین نیاز‌های آنان حمایت و تأمین مواد‌اولیه همچون پارچه است.»

سرهنگ پاسدار علی ترکاشوند با اشاره به اینکه این کارگاه‌ها در صورت تأمین مواد‌اولیه قادر هستند روزانه بین هزار و ۵۰۰ تا ۱۵۰ هزار عدد ماسک سه‌لایه پرستاری تولید کنند، ادامه داد: «در نشستی که با رؤسای اتحادیه‌های صنفی و اتاق بازرگانی صورت گرفت، مقرر شد تا بر‌اساس مصوبه دولت، بسیج اصناف کار نظارت بر واحد‌های تولیدی ماسک را بر عهده داشته باشد.»

وی با تأکید بر اینکه بر‌اساس این مصوبه مقرر شد تا بسیج اصناف مشکلات، کمبود‌ها و تأمین پارچه مخصوص تولید ماسک را در دستور کار خود قرار دهد تا قدمی برای ارتقای تولید ماسک در استان برداشته شود، افزود: «قرار شد تا پارچه تولید ماسک با قیمت مصوب در اختیار کارگاه‌هایی قرار گیرد که ماسک را با قیمت مصوب توزیع می‌کنند.»

رئیس بسیج اصناف البرز با بیان اینکه ۶۰ اتحادیه صنفی در این استان فعال هستند، گفت: «البرز کوچک‌ترین استان کشور ولی مرکز آن یکی از بزرگ‌ترین کلانشهر‌های کشور است که ظرفیت بزرگی در کمک‌های مؤمنانه به شمار می‌رود. اصناف و بازاریان این کلانشهر در این خصوص دارای عقبه خوبی هستند، به‌طوری‌که در برهه‌های مختلف تاریخی از زمان انقلاب اسلامی تا‌کنون و در برهه‌های مختلف بحرانی این موضوع را ثابت کرده‌اند.»

ترکاشوند، اصناف و بازاریان را سربازان اقتصادی این جنگ بیولوژیک معرفی کرده و ادامه داد: «برای اجرای دور دوم رزمایش همدلی و مواسات به‌خصوص در دهه اول محرم رؤسای اتحادیه‌های صنفی و اصناف و همچنین مرکز نیکوکاری اصناف اعلام آمادگی کرده‌اند که تأمین بخش بزرگی از کمک‌های مؤمنانه در استان را بر عهده بگیرند.»
 
با مسئولان

فرهاد امندی
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان زنجان
توزیع ۸۷ هزار بسته معیشتی در زنجان

مرحله نخست رزمایش کمک مؤمنانه پیرو فرموده مقام‌معظم رهبری (مدظله العالی) در ماه مبارک رمضان امسال برگزار شد و نتایج بسیار خوب و مؤثری به همراه داشت.

با این تجربه، طی برنامه‌ریزی‌ها و هماهنگی‌های انجام شده، مرحله دوم این رزمایش در سه مقطع زمانی عید قربان تا عید غدیر (دهه ولایت و امامت)، دهه اول ماه محرم و دهه آخر ماه صفر با هماهنگی و هم‌افزایی دستگاه‌ها و نهاد‌های حمایتی و خدمات‌رسان، سپاه و بسیج اجرا می‌شود که مقطع اول مرحله دوم رزمایش کمک مؤمنانه با توزیع ۷ هزار بسته معیشتی به صورت متمرکز استانی در جوار مزار شهدای گمنام مجموعه فرهنگی- ورزشی امام علی (ع) و به طور همزمان در تمام شهرستان‌های استان برگزار شد و با سربلندی به پایان رسید. در مرحله اول رزمایش نیز در ماه مبارک رمضان در بهار امسال، تعداد ۸۷ هزار و ۴۰۰ بسته معیشتی و ارزاق با همکاری سپاه، بسیج، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، خیران و عموم مردم، گروه‌های جهادی و پایگاه‌های مقاومت بسیج تهیه و در بین نیازمندان توزیع شد. هم استانی‌های بزرگوار و همیشه در صحنه می‌توانند کمک‌های غیر‌نقدی خود نظیر اقلام مواد‌غذایی، نوشت‌افزار، لباس و کفش نو و اقلام دیگر را به پایگاه‌های مقاومت بسیج تمامی اقشار تحویل داده تا در بین جامعه هدف آسیب‌دیده از ویروس منحوس کرونا که دارای مشکلات معیشتی بوده و توسط بسیجیان شناسایی شده‌اند، به شکل آبرومندانه توزیع شود. برای جمع‌آوری کمک‌های نقدی مردم در این امر خداپسندانه نیز شماره کارت ۶۲۷۳۸۱۷۰۱۰۰۳۹۳۲۳ نزد بانک انصار تحت‌عنوان جذب و هدایت کمک‌های مردمی استان زنجان اعلام شده است که خیران و مردم مؤمن و انقلابی می‌توانند در این امر خیر مشارکت فعال داشته باشند. در مرحله اول رزمایش کمک مؤمنانه و همدلی نیز که در چند بخش انجام شد ۸۷ هزار بسته کمک معیشتی در بین نیازمندان توزیع شد. ارزش این بسته‌ها بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان بود و نباید فراموش کنیم که در بین این دو مرحله نیز اقدامات انسان دوستانه با کمک جهادگران بسیجی در پایگاه‌های مقاومت ادامه داشت و بسته‌های زیادی برای کمک به نیازمندان تهیه و در میان آن‌ها توزیع شد. این کمک‌ها تا پایان عمر ویروس منحوس کرونا ادامه خواهد داشت. درست مثل هشت سال دفاع‌مقدس که پایگاه‌های مقاومت مایحتاج رزمندگان را جذب و کمک‌های مردمی را برای پشتیبانی به جبهه‌های حق علیه باطل ارسال می‌کردند.


غلامرضا حسن پور
رئیس بسیج اصناف کشور
«همکلاسی مهربان» کمک مؤمنانه به دانش‌آموزان بی‌بضاعت

سال تحصیلی پیش‌رو با اجرای طرح «یک کاسب یک دانش‌آموز» و «همکلاسی مهربان» برای تأمین البسه و لوازم‌التحریر دانش‌آموزان بی‌بضاعت آغاز می‌شود.

سال ۱۳۹۷ حدود ۱۰ میلیارد تومان با مشارکت مردم به ویژه کاسبان محله برای کمک به دانش‌آموزان بی‌بضاعت تأمین شد و سال گذشته نیز با افزایش ۲۰ درصدی به این رقم کمک‌ها ادامه یافت و لوازم‌التحریر و نوشت‌افزار مورد نیاز دانش‌آموزان تهیه شد و به دست آن‌ها رسید. در سال تحصیلی پیش‌رو با توجه به شرایط شیوع ویروس کرونا اقدامات حمایتی بیش از گذشته مورد توجه است.

در سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹ علاوه بر طرح «همکلاسی مهربان» طرح «یک کاسب یک دانش‌آموز» نیز اجرا می‌شود. در طرح «همکلاسی مهربان» دانش‌آموزانی که از مکنت مالی مناسبی برخوردارند به همکلاسی‌های ضعیف خود کمک می‌کنند.

بازاریان و فعالان اقتصادی کشور، سنت حسنه کمک به دانش‌آموزان بی‌بضاعت را خودشان در دستور کار دارند و تاکنون ۳۰ میلیارد تومان یعنی رقمی بیش از دو برابر منابع سال گذشته برای تأمین نیاز دانش‌آموزان بی‌بضاعت هدف‌گذاری و در نظر گرفته شده است. این منابع تا قبل از شهریور سال‌جاری برای تهیه کیف، کفش، لباس و لوازم‌التحریر ۱۱۰ هزار دانش‌آموز مورد نظر است که سرانه هر دانش‌آموز از این رقم حدود ۳۰۰ هزار تومان می‌باشد.

در همین رابطه ۲۰۰ مرکز نیکوکاری اصناف و بازار در سراسر کشور راه‌اندازی شده است. دانش‌آموزان بی‌بضاعت از سوی مدارس شناسایی و به کاسبان معرفی می‌شوند و کاسب‌ها با حفظ شأن و کرامت انسانی، آن‌ها را حمایت می‌کنند.

استقبال مردم به ویژه کاسبان از طرح «یک کاسب یک دانش‌آموز» بسیار مطلوب است. از آنجایی که در این طرح پولی رد و بدل نمی‌شود یا این منابع در یک جا متمرکز نمی‌شود، اعتماد‌ها بیشتر شده و روز‌به‌روز بر تعداد افراد خیر برای حمایت از ضعفا افزوده می‌شود.

امسال با توجه به تأثیر‌گذاری بیماری کرونا بر مشاغل و زندگی مردم، احساس می‌شود مشارکت برای حمایت از دانش‌آموزان بی‌بضاعت بیشتر از سال‌های دیگر باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار