کد خبر: 1014978
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۹:۵۷
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اصفهان :
سیدمهدی میربد از حذف مدارس کانکسی در اولین گام از پویش ملی آجر به آجر در استان خبر داد و گفت: حال حاضر ۱۷ مدرسه کانکسی در استان داریم که با هدف گذاری انجام شده تا پایان سال ۹۹ کلیه این مدارس کانکسی جمع آوری می شوند.

به گزارش خبرنگار جوان آنلاین از اصفهان ،  به نقل از روابط عمومی ،مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اصفهان در نشستی با خبرنگاران برگزار شد، با اشاره به شکل گیری هسته اصلی مجمع خیرین مدرسه ساز کشور از ۲۲ سال پیش در کشور و استان اصفهان، اظهار کرد: هدف از شکل گیری این مجمع این بود که خیران به مدرسه سازی کمک کنند و شروع این حرکت با تعداد اندکی از خیران آغاز شد ولی نشان دادن نیازها باعث افزایش مشارکت مردمی شد.

وی با اشاره به اینکه اعتبارات دولتی ما هر سال کفاف ساخت و نوسازی و تجهیز مدارس را نمی دهد، گفت: نیازهای استان گسترده و متعدد است، از سوی دیگر به علت تعدد پروژه ها در سطح استان و تعدد خیرانی که در مدرسه سازی شرکت می کنند تاکنون کمتر فرصت داشته ایم مدرسه سازی را به صورت یک فرهنگ عمومی بین مردم معرفی و مردم را دغدغه مند فضای فیزیکی کنیم.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اصفهان با یادآوری اینکه همانطور که در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تاکید شده فضای فیزیکی و ساختمان مدرسه از ارکان آموزش و پرورش است، افزود: تحقق این رکن نیازمند این است که ایمنی مدارسه به عنوان خانه دوم دانش آموزان به یک دغدغه عمومی تبدیل شود.

وی با اشاره به شروع اجرای طرح آجر به آجر در استان اصفهان، توضیح داد: در این پویش ملی هر کسی به هر میزانی حتی در حد یک آجر در امر ساخت مدرسه و بهینه سازی فضای آموزشی و پرورشی کمک کند و در زمره خیران قرار می گیرد.

میربد با بیان اینکه باید نیازها و کمبودهای فضای آموزشی به صورت دقیق شناسایی شود، اعلام کرد: در اولین گام در پویش ملی آجر به آجر، نه به مدارس کانکسی در استان را داریم. در حال حاضر ۱۷ مدرسه کانکسی در استان اصفهان و به ویژه در شهرستان فریدونشهر داریم که به صورت یک مدرسه واحد در کانکس دایر است.

وی با اشاره به اینکه حدود ۱۳۶ دانش آموز در مدارس کانکسی درحال تحصیل هستند، گفت: حذف مدارس کانکسی هدف گذاری قابل دسترسی است که با مشارکت خُرد اما جمعی مردم به آن دست می یابیم. برآورد اولیه برای تحقق این هدف ۸ تا ۱۰ میلیارد تومان و هدف این است که تا پایان سال ۹۹ مدارس کانکسی در سطح استان جمع آوری شود.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اصفهان به نیازها و کمبودهای زیادی که در استان وجود دارد اشاره و خاطرنشان کرد: گام بعدی پویش آجر به آجر حذف بخاری های گازی برای استانداردسازی سیستم های گرمایشی است، چراکه اصفهان جزو استان هایی است که بیشترین تعداد بخاری گازی در کلاس های درسی را دارد و باید این شعله مستقیم ناایمن از کلاس های درس حذف شود.

وی جداسازی سرویس های بهداشتی مختلط در مدارس چندپایه و مختلط به خاطر کمبود فضاهای آموزشی به خصوص در پایه ابتدایی را از گام های بعدی طرح آجر به آجر عنوان کرد و افزود: حدود ۷۰ سرویس بهداشتی مختلط داریم، همچنین مدارسی داریم که فاقد دیوار و محوطه مناسب هستند.

میربد به ۴۶ مدرسه سنگی در استان اصفهان اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر ۳۹ مدرسه سنگی دایر است که باید آنها را جمع آوری کنیم. علاوه بر این، کمبودهایی در برخی مناطق آموزش و پرورش داریم، ازجمله فضای سرپوشیده ورزشی و هنرستان در برخی مناطق نداریم و باید این نیازها را دقیقا بشناسیم و به مردم بشناسانیم تا حرکت جمعی شکل گیرد.

وی با بیان اینکه طرح آجر به آجر یک پویش مردمی است که نیازهای آموزشی را هدف قرار می دهد، افزود: همانطور که این دغدغه مندی را در مردم ایجاد می کنیم، باید اقدامات انجام شده را نیز با کمک رسانه ها به درستی به مردم نشان دهیم. امیدواریم در کنار جلب مشارکت مردمی، از ظرفیت خیران مدرسه ساز نیز استفاده کنیم چراکه این پویش همگانی است.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان با اعلام اینکه در سال ۹۸، حدود ۱۱۵ میلیارد تومان کمک مردمی داشتیم، تصریح کرد: این عدد در سال ۹۹ باید ۴۰ درصد رشد داشته باشد و در ۱۴۰۰ به رشد ۶۰ درصد برسد.

وی ابرازداشت: خوشبختانه ۱۱۵ میلیارد تومان در همین چند ماه سال محقق شده، ضمن اینکه دولت هم اعتبارات خوبی برای تکمیل پروژه های نیمه تمام مردمی پیش بینی کرده است و از سال ۹۷ تاکنون اعتبارات تکمیل طرح های نیمه تمام مردمی بالغ بر ۸ برابر شده که به وضوح در تکمیل پروژه های نیمه تمام دیده می شود.

میربد با تاکید براینکه در طرح آجر به آجر قصد داریم از مشارکت دانش آموزان، والدین، هنرمندان، جامعه ورزشی، صنایع و ... استفاده کنیم، افزود: با اجرای این طرح درصدد هستیم که نگران عدم ایمنی و استحکام فضای آموزشی برای هیچ دانش آموزی در استان نباشیم.

وی با یادآوری اینکه در سال های قبل هم اقداماتی در راستای نوسازی و ایمن سازی مدارس در استان انجام شده، گفت: ازجمله این اقدامات جمع آوری مدارس خشت و گلی در مهر ماه ۹۸ و جمع آوری بخاری های نفتی غیراستاندارد در اردیبهشت ۹۹ بود.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس اصفهان با بیان اینکه در مجمع خیران مدرسه ساز استان صندوقی به نام آجر به آجر راه اندازی کردیم که شماره حساب خاصی برای آن درنظر گرفته شده، افزود: از طریق سامانه مهر مدرسه نیز امکان مشارکت در این طرح و کمک مالی وجود دارد.

وی با تاکید براینکه نگرانی در مورد فضای فیزیکی مدارس وظیفه همه ما است، تصریح کرد: باور غلطی وجود دارد که نیاز به فضای آموزشی نداریم، درحالی که نیازها و کمبودهای زیادی داریم و بعد از گام اول و حذف مدارس کانکسی، چندین گام دیگر پیش بینی کرده ایم که حداکثر تا مهرماه سال آینده یکی دو تا از این اهداف به طور کامل محقق شده است.

میربد با اعلام اینکه استانداردسازی سیستم های گرمایشی مدارس استثنایی از سال گذشته شروع شده و در حال انجام است، خاطرنشان کرد: دو فضای آموزشی اوتیسم تا پایان سال در شهر اصفهان به بهره برداری می رسد و مدرسه نابینایان نیز در حال طراحی فضا است.

 

 

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر