کد خبر: 1015100
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۵
وقتی در بهار سال گذشته، سیل چندین استان را در هم نوردید و خسارات زیادی بر جای گذاشت، مسئولان اعلام کردند که غافلگیر شده‌اند. بعد از آن قرار شد در کنار بازسازی زیرساخت‌ها، فکری هم برای حریم رودخانه‌ها و سیل‌بند‌ها بکنند تا دوباره غافلگیر نشوند. اما سیل‌های پاییز و زمستان همان سال نشان داد، هیچ کاری برای جلوگیری از اینگونه حوادث نشده و باز هم باران و بازهم سیل و باز هم تخریب. حالا و با نزدیک شدن به فصل پاییز و آغاز بارش‌ها بخصوص در شمال و غرب کشور، لرستانی‌ها خواستار به نتیجه رسیدن پروژه‌هایی هستند که روی زمین مانده است. بخصوص زیرساخت‌های کشاورزی پلدختر که بعد از گذشت حدود ۱۷ ماه از وقوع سیل هنوز آماده نشده و زندگی کشاورزان و فعالان این عرصه را تحت‌الشعاع قرار داده است.
حوریه ملکی
سرویس ایران جوان آنلاین: وقتی سیل بهار ۹۸ به چندین شهرستان لرستان خسارات زیادی وارد کرد، زیرساخت‌های اصلی در اثر سیل، رانش زمین و ریزش کوه آسیب دیدند. در آن زمان جاده‌های اصلی تخریب شدند و بروز مشکل در رفت و آمدها، معضلات را دوچندان کرد.

ماه‌ها طول کشید تا راه‌ها برای رفت وآمد آماده شوند. تا اواخر سال گذشته مشکلات کشاورزان آسیب‌دیده از سیل در پلدختر همچنان باقی بود و به یک مطالبه جدی از طرف مردم تبدیل شد.

در آن زمان کار به جایی رسید که امام جمعه پلدختر از استاندار درخواست می‌کرد حداقل برای چند ساعت در مناطقی که ماه‌ها از سیل و ویرانی‌شان می‌گذشت، حضور یافته و حداقل درد مردم را به دولتی‌ها و مسئولان کشوری انتقال دهد.

حجت‌الاسلام سیدمحسن موسوی گفت: «مشکلات کشاورزان سیل‌زده پلدختر اکنون به فراتر از آسیب تبدیل شده از این‌رو به کرات و صورت‌های مختلف با عجز به دفتر امام جمعه جهت پیگیری و توجه مسئولان به مشکلات آنان مراجعه می‌کنند. کشاورزی تنها منبع و ممر درآمد مردم این شهرستان است که به ویژه روستا‌های چم مهر و با بازید از نظر کشاورزی با مشکل مواجه و بیش از ۱۰۰ تا ۱۵۰ هکتار از زمین‌های اهالی هر کدام از این روستا‌ها به طور کلی از بین رفته و هم اکنون از نظر معیشت در تنگنا قرار دارند.»

هر چند صدای امام جمعه هم مثل صدای مردم به جایی نرسید و با آغاز سال جدید، این‌بار کرونا ضرباتش را بر پیکر جامعه و قشر ضعیف وارد کرد. اما حالا و یکبار دیگر با نزدیک شدن به فصل پاییز و شروع بارش‌ها، این‌بار فرماندار پلدختر تأکید کرده پروژه‌های سیل باید تا قبل از آغاز فصل بارندگی به سرانجام برسد وگرنه باز هم با مشکل مواجه خواهیم شد.

حسن رضاییان با بیان اینکه در بحث سیل اقدامات خوبی در پلدختر انجام شده، اما برای تکمیل زیرساخت‌ها کار‌های بیشتری نیاز است، به وجود چندین پروژه کلان در این شهرستان اشاره کرده و ادامه داد: «این پروژه‌ها توجه ویژه‌ای را می‌طلبد و می‌تواند برای اشتغالزایی کمک شایانی به مردم منطقه داشته باشد.»

و با بیان اینکه کشاورزی یکی از مزیت‌های این شهرستان است، افزود: «در بحث آب کشاورزی، ترمیم ایستگاه‌های پمپاژ و تکمیل چند پروژه نیمه‌تمام این بخش ضروری بوده و در معیشت مردم تأثیرگذار است. انتظار داریم سازمان جهاد کشاورزی و شرکت آب منطقه‌ای نگاه ویژه‌ای به ایستگاه‌های پمپاژ پلدختر داشته باشند.»

به گفته رضاییان در بخش کشاورزی پلدختر هرچقدر سرمایه‌گذاری شود تأثیر مثبت خواهد داشت و می‌توانیم در این حوزه فعالیت‌های بهتری انجام دهیم.

فرماندار پلدختر گفت: «بعضی از محصولات کشاورزی پلدختر، قابلیت صادرات به خارج کشور را دارند و اگر زیرساخت‌های این کار فراهم شود، می‌توانیم استفاده بهتری ببریم.»

هر چند مسئولان اعلام کرده‌اند که بخش زیادی از مشکلات سیل‌زدگان رفع شده، اما در بخش تعمیر و بازسازی منازل مردم سیل‌زده، موضوع جانمایی‌هاست که اصلاً درست انجام نشده و گرفتاری‌های زیادی برای ساکنان این مناطق به وجود آورده است. در واقع تعداد زیادی از روستا‌های لرستان بر اثر سیل به طور کامل تخریب شده و ایجاد روستا‌های جدید نیازمند مکان‌یابی و رفع معارض است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار