کد خبر: 1015432
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۰:۳۸
همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد تلاش ایالات متحده امریکا برای تصویب تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ضدایرانی با همراهی اعضای دائم و غیردائم شورای امنیت سازمان ملل همراه نشد و همین مسئله بستری برای تطهیر کشور‌های اروپایی و تعریف و تمجید احساسی از برجام، قطعنامه ۲۲۳۱ و تیم مذاکره‌کننده کشورمان فراهم ساخته است.
سعید همتی
سرویس سیاسی جوان آنلاین: بیانیه‌های سه کشور اروپایی حین و بعد از جلسه جمعه‌شب شورای امنیت سازمان ملل و رویکرد این کشور‌ها در قبال ایران نشان می‌دهد اروپایی‌ها بر اساس قابل پیش‌بینی بودن نتیجه جلسه این شورا و نه به‌دلیل حمایت از طرف ایرانی رأی ممتنع داده‌اند کمااینکه عنصر اصلی رفتار و موضع‌گیری مقامات این کشور‌ها در این باره «خصومت با جامعه ایرانی» است.

تهاجم و گستاخی مجدد اروپا به ایران

با نیم‌نگاهی به بیانیه سه کشور اروپایی می‌توان علت عدم همراهی آن‌ها با امریکا را به خوبی مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. آلمان در توضیح رأی ممتنع به قطعنامه ضدایرانی امریکا می‌گوید: «ما به‌شدت درباره رفتار‌های ایران در منطقه نگرانیم. از زمان تصویب قطعنامه ۲۲۳۱، ایران مکرراً مفاد مربوط به تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت را به طرق مختلف از جمله با ارسال سلاح به یمن، لبنان، سوریه و عراق نقض کرده است. با وجود این، آلمان به این قطعنامه رأی ممتنع داد زیرا این قطعنامه به ما برای حل مؤثر مخاطرات مشخص‌شده در بالا و بهبود امنیت و ثبات در منطقه کمک می‌کند.»

انگلیس نیز در بیانیه‌ای تأکید می‌کند به قطعنامه امریکا رأی ممتنع دادیم، چون مشخص بود از حمایت شورا برخوردار نبود. در بخشی از این بیانیه آمده: «انگلیس گفته مکرراً نگرانی‌های خودش را از «رفتار‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه» ابراز کرده است.»

فرانسه نیز همانند آلمان و انگلیس در ادبیاتی گستاخانه و طلبکارانه بیان می‌کند: «ما به شدت از رفتار‌ها بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه نگرانیم که از آن جمله می‌توان به نقض مفاد مربوط به سلاح‌های متعارف در قطعنامه ۲۲۳۱ از طریق انتقال سلاح به یمن، لبنان، سوریه و عراق و همچنین بازیگران غیردولتی اشاره کرد. با وجود این فرانسه به پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی رأی ممتنع داد زیرا این قطعنامه محتوی پاسخ مناسب به چالش‌های ناشی از انقضای این تحریم‌ها نبود.» این کشور در ادامه می‌گوید: «ضمن آنکه این قطعنامه بنا به این دلیل که قادر به جلب حمایت اعضای شورا نیست و فاقد مبانی لازم برای رسیدن به اجماع بر سر آن است احتمالاً قادر به پیشبرد امنیت و ثبات در منطقه نیز نخواهد بود.»

ترفند اروپا برای امتیاز‌گیری از ایران

ایالات متحده امریکا بعد از خروج از برجام و بازگرداندن تحریم‌های ضدایرانی در قالب‌های مختلف، تلاش کرد مانع هرگونه دستیابی ایران به منافع برجام حتی در حد محدود و معمول آن شود تا جایی که طی ۲۷ ماه بعد از خروج این کشور از برجام، ده‌ها تحریم اقتصادی، تجاری و سیاسی علیه کشورمان اعمال شده است و اروپایی‌ها در تمام اهداف امریکا رویه دشمنی خود با جامعه ایران را حفظ کرده‌اند.

بعد از رأی‌گیری در جلسه جمعه‌شب شورای امنیت، عدم همراهی سه کشور انگلیس، آلمان و فرانسه با تمدید تحریم‌های تسلیحاتی، پاکسازی چهره اروپایی‌ها به سرعت مورد هدف جریان خوشبین به غرب در داخل کشور قرار گرفت آن‌هم در حالی که عدم همراهی اروپایی‌ها با طرح امریکا، یک دلیل عمده دارد و آن اینکه این کشور‌ها به اصطلاح عامیانه روغن ریخته را نذر امامزاده کنند. بدین معنا که طرح امریکایی‌ها که از ماه‌ها پیش به‌دلیل حق وتوی کشور چین و روسیه شکست آن قطعی بود را مورد مخالفت قرار دهند تا همچنان طرف ایرانی خود را متقاعد کنند که به اجرای یکجانبه برجام متمرکز شود.

سه کشور اروپایی همان‌گونه که با اهداف ضدایرانی دولت باراک اوباما همراهی همه‌جانبه می‌کردند با اهداف عمده کاخ سفید در دوران دونالد ترامپ که همان استمرار تعطیلی صنعت هسته‌ای کشور، اجرای یکطرفه برجام توسط ایران و تشدید فشار‌های اقتصادی علیه کشورمان و مقدمه‌چینی برای نرمالیزاسیون‌سازی رفتار ایران در عرصه‌های غیرهسته‌ای است نیز همراهی کرده‌اند و اقدام اخیر آن‌ها در جلسه شورای امنیت نیز بر همین اساس صورت گرفته است به گونه‌ای که اروپا برای قانع‌سازی طرف ایرانی برای اجرای تعهدات یکطرفه نیازمند آن است که با مجموعه وعده‌های ناظر به آینده، دستگاه دیپلماسی کشورمان را متقاعد سازد که اروپا خواهان زنده ماندن برجام و کاهش سطح تنازعات خود با تهران است. بر همین اساس در شرایطی که اروپایی‌ها یقین داشتند طرح ضدایرانی دولت دونالد ترامپ به‌دلیل عدم همراهی روسیه و چین به نتیجه نخواهد رسید، به طرح رأی ممتنع دادند تا رویه فریب دستگاه سیاست خارجه کشورمان را به‌روزرسانی کنند.

سابقه فریبکاری اروپا

اروپایی‌ها از روز آغاز مذاکرات هسته‌ای ایران با ۱+۵ تاکنون با اقدامات ضدایرانی دولت‌های امریکا همراهی مطلق داشته‌اند تا جایی که بعد از تصویب و اجرای قانون محدودیت ورود شهروندان ۳۸ کشور به ایران توسط دولت باراک اوباما آن‌هم به فاصله دو ماه بعد از روز اجرای برجام که نقض مبرهن این توافقنامه بود، نه تنها کشور‌های اروپایی نسبت به این نقض موضع‌گیری نداشتند بلکه نسبت به این قانون ضدایرانی نیز همراهی کردند و شهروندان خود را نسبت به سفر به ایران بر حذر داشتند.

مهم‌تر آنکه در تمام پنج سال و اندی که از امضای برجام گذشته اروپایی‌ها هیچ‌یک از تعهدات ۱۱‌گانه خود در برجام را اجرایی نکرده‌اند تا جایی که وزیر امور خارجه کشورمان محمدجواد ظریف سال گذشته نسبت به این موضوع معترض شد و گفت: «در اجلاسی که اروپائیان در خرداد با ما داشتند و تعهدات ۱۲ گانه‌ای که در آن اجلاس مطرح کردند باید این اقدام را به عنوان پیش‌زمینه برای انجام تعهدات انجام می‌دادند که متأسفانه به دلایل مختلفی مانند فشار‌های امریکا، به طول انجامید.» وی ادامه می‌دهد: «اروپائیان باید اقداماتی را که تعهد کردند شروع کنند. خودشان هم در بیانیه به این اشاره کردند. اروپایی‌ها گفتند تا زمانی که ایران به برجام عمل می‌کند ما هم به اقدامات‌مان ادامه خواهیم داد. البته ایران به تمام تعهداتش عمل کرده و اروپائیان نه به تعهدات خودشان عمل کردند و نه جبران خسارت خروج امریکا را انجام داده‌اند.»

عملیات فریب جدید با رمز اینستکس

سطح جدیدی از تلاش برای فریب‌دهی دستگاه دیپلماسی را اروپایی‌ها بعد از خروج دونالد ترامپ از برجام صورت دادند؛ آنجایی که مقامات مختلف این سه کشور همراه با مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا، حمایت همه‌جانبه از برجام را یک اصل اساسی برای اروپا توصیف کردند و تنها در تریبون‌های خصوصی نسبت به خروج امریکا از برجام آن‌هم با جملات کلی و فاقد وصف حقوقی گلایه کردند و هیچ‌گاه حاضر نشدند در بیانیه‌های رسمی کمیسیون مشترک حل و فصل اختلافات برجام نسبت به این مسئله واکنش نشان دهند. اروپایی‌ها در تمام این مدت با ارائه وعده‌های بی‌مبنا نظیر راه‌اندازی کانال مالی اینستکس، طرف ایرانی را وادار به اجرای یکجانبه تعهدات برجامی کردند و نه تنها هیچ‌یک از تعهدات ۱۱ گانه خود را اجرایی نکردند بلکه همان کانال نمادین را نیز به صورت رسمی راه‌اندازی نکردند.

امروز بعد از گذشت ۲۷ ماه از زمان خروج دولت امریکا از برجام همچنان دولت تدبیر و امید چشم‌انتظار اجرای کانال اینستکس است و چشم غربزده‌ها در حالی به در دوستی اروپایی‌ها دوخته شده که همین اروپایی‌ها طی این مدت بار‌ها با همراهی امریکا «پرونده نقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ توسط ایران» را به شورای امنیت سازمان ملل برده‌اند و آن‌گونه که گمانه‌زنی می‌شود اروپایی‌ها در فعال‌سازی مکانیسم ماشه در آینده‌ای نزدیک با امریکا مشارکت فعال خواهند کرد.

اهداف پلید اروپا

اینکه تصور شود اروپا برای حفظ برجام اقدام به عدم همراهی با طرح ضدایرانی دولت امریکا در شورای امنیت کرده است در خوشبینانه‌ترین حالت نمایانگر نوعی سطحی‌نگری و ساده‌لوحی در عرصه شناخت روابط کشور‌های غربی با کشورمان است چراکه اروپایی‌ها با به‌کارگیری عملیات روانی علیه طرف ایرانی توانسته‌اند تمام اهداف خود را محقق سازند؛ مهم‌ترین هدف مقطعی اروپا، «اجرای یکجانبه تعهدات برجام توسط ایران»، «استمرار تعطیلی صنعت هسته‌ای کشور»، «ادامه یافتن بازرسی‌های گسترده از فعالیت‌های هسته‌ای ایران و اجرای پروتکل هسته‌ای آن‌هم با این توجیه که «باید تا اتمام دولت دونالد ترامپ صبر کرد» است.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
ایران
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
0
1
دولت باید پاسخ بگوید که چرا آنوقت که روسیه اعتراض به تحریم تسلیحاتی داشت چرا ازین موقعیت چشم پوشی کرد ولی حالا خوشحالی میکند و تحریف گران هم این را دستاورد برجام میخوانند و واقعا از بی عملی به کجا رسیده اند این تحریفگران حرفه ای اصلاح طلب !!!!!!!!!!!!!!!!!
قاسم
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۶
0
1
احسنت به جناب اقای همتی
بسیار دقیق و کامل به موضوع ورود نمودید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار