کد خبر: 1015595
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۲
در حالی که بازار سرمایه از سال ٩٨ تا کنون در حدود ١٠٠٠ درصد رشد داشته است، اما اصلاح چند ده درصدی این روز‌های بازار را عده‌ای بسیار بزرگنمایی می‌کنند. این در حالی است که نوسان ذات بازار سرمایه است. از این رو عمده کارشناسان اقتصادی اصلاح شاخص کل بازار بورس از محدوده ٢‌میلیون واحد به محدوده یک‌میلیون و٨٠٠‌هزار واحد را برای تخلیه حباب و نفسگیری جهت رشد مطمئن‌تر ضروری ارزیابی می‌کنند. در این میان روز گذشته رئیس‌جمهور طی سخنانی به بورسی‌ها روز‌های خوش را وعده داد.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: از بازار بدون نوسان باید ترسید. هرچند که اصلاح بازار برای ثبات و حرکت مطمئن و تخلیه حباب قیمتی برخی از سهم‌ها نیاز است، اما فشار عرضه ناشی از فروش سهام عدالت، تسویه خرید‌های اعتباری سهامداران با کارگزاری‌ها، رعایت استاندارد سهام شناور از سوی سهامداران حقوقی شرکت‌ها، عرضه سهام ناشی از ترس و نیاز مالی توسط سهامدار حقیقی را نمی‌توان از نظر دور داشت. تخریب بازار‌ها برای فروش اوراق مالی دولتی هم محتمل است. به طور کلی با توجه به رشد هیجان و وجود حباب قیمتی در برخی سهم‌ها اصلاح نیاز است.

سقوط تاریخی بورس و میلیون‌ها سهم در صف فروش

بورس تهران که معاملات روز یک‌شنبه را هم مانند روز آغازین هفته، با روند نزولی آغاز کرده‌بود، با افت تاریخی ۸۸‌هزار واحد در یک روز روی یک‌میلیون و ۸۱۵‌هزار واحد متوقف شد.

شاخص کل بورس در معاملات صبح دیروز با بیش از ۵۱ هزار واحد ریزش به عدد یک میلیون و ۹۲۴ هزار واحدی رسید. شاخص کل هم‌وزن نیز با ۱۳‌هزار واحد ریزش خط حمایت خود را رد کرد و به ۵۰۵‌هزار واحد رسید.

برخی از کارشناسان و معامله‌گران بر این باورند که این جریان می‌تواند آغاز ریزش بورس باشد و برگشت بازار تا حدودی با این وضعیت بی‌اعتمادی و ترس بعید به نظر می‌رسد. این در حالی است که تا عرضه دارا دوم مدت زیادی باقی‌نمانده است و ریزش جدی بورس در این روز‌ها می‌تواند مانع استقبال مردم از این عرضه شود. در معاملات دیروز بازار، بازگشایی شستا بیش از ۲۰‌هزار واحد افت به شاخص تحمیل کرد.

واکنش هیجانی سهامداران حقیقی به تحولات یک هفته گذشته که افت سنگین شاخص طی دو روز گذشته را رقم زده در حالی است که اکثر کارشناسان بورس پیش‌بینی می‌کنند، شاخص کل پس از اصلاح، طی ماه‌های آینده به روند شتابان رشد خود ادامه خواهد داد و واکنش هیجانی سهامداران حقیقی حاصلی جز پشیمانی نخواهد داشت.

مهدی رباطی، کارشناس بازار بورس معتقد است، شاخص کل بورس در نیمه‌دوم امسال عدد ۲‌میلیون و ۸۰۰‌هزار تا ۳‌میلیون واحد را رؤیت خواهد کرد و سهام با P/S زیر چهار که از موج قبلی رشد جا ماندند، بازدهی بیشتر از شاخص خواهند داشت. وی تأکید دارد: صبر بجا و اعتماد به تحلیل درست خود، دو راز کسب ثروت در بورس هستند.

محمد رسول سماکچی، عضو هیئت مدیره خانه صمت در گفتگو با تسنیم، با بیان اینکه در چند ماه اخیر حدود ۵‌میلیون نفر افراد عادی و غیرحرفه‌ای وارد بورس و فرابورس شدند، اظهار داشت: سقوط قیمت‌های سهام محتمل است، از طرفی فعل و انفعالات و افزایش قیمت‌ها نشان می‌دهد بورس دچار یک وضعیت حباب‌گونه و کاملاً غیرواقعی شده است.

خبر خوش بورسی روحانی

در کنار اتفاقاتی که این روز‌ها برای بازار بورس افتاده، روز گذشته رئیس‌جمهور در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت وعده‌هایی را به بورسی‌ها داد. حسن روحانی، اصلی‌ترین سیاست دولت را ایجاد آرامش در اقتصاد و همچنین ثبات در تصمیمات و سیاست‌ها و نبود ابهام و نگرانی نسبت به آینده اقتصاد کشور دانست و تأکید کرد: ایجاد فضایی مطمئن، آرام و با ثبات و دادن اطمینان خاطر به مردم نسبت به آینده اقتصاد کشور همواره مورد تأکید و توجه دولت بوده است.

وی با تأکید بر لزوم فراهم کردن زمینه افزایش مشارکت مردم در اقتصاد و کمک به جهش تولید، تقویت بازار سرمایه را از جمله راه‌های تحقق این هدف برشمرد و افزود: بازار سرمایه ظرفیت قابل توجهی برای هدایت نقدینگی جامعه به سمت تولید و افزایش سرمایه گذاری و اشتغال دارد.

روحانی با اشاره به تصمیم دولت در اجرای سیاست تقویت بورس اظهار داشت: عرضه‌های متنوع، سودآور و مطمئن از دارایی‌های دولتی و عمومی در بورس طبق برنامه‌ریزی‌های انجام گرفته با نظم و استمرار تداوم خواهد یافت و نباید در این موضوع هیچ کندی و تعللی صورت بگیرد.

رئیس‌جمهور گفت: کارشناسان بازار سرمایه نوسانات تصحیح کننده در بورس را امری عادی و طبیعی می‌دانند، اما در عین حال باید از ناهماهنگی در اظهار نظر‌ها و اقدامات اجتناب شود.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار