کد خبر: 1015609
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۵:۳۰
۴ راهکار برای مدیریت هزینه‌های زندگی
بر کسی پوشیده نیست که هزینه‌های ماهانه یکی از چالش‌های مالی بسیاری از خانواده‌ها و افراد مجرد بوده و اکثراً به‌دنبال راه‌حلی هستند تا پول کمتری هزینه کنند. البته راه‌حل آن هم خیلی اسرارآمیز نیست و اکثراً از آن آگاهند. باید درآمد خود را افزایش داد و به موازات، هزینه‌های خود را نیز اولویت‌بندی و مدیریت کرد.
محمدرضا سهیلی فر
سرویس سبک زندگی جوان آنلاین: یکی از راه‌های موفقیت آن است که هزینه‌های ماهانه خود را کم کرد. حتی اگر برخی از هزینه‌ها و صورت‌حساب‌های ما کوچک و ناچیز باشد، لیکن اثر تجمعی آن‌ها بر سبد درآمد و هزینه خانوار می‌تواند قابل توجه و در واقع یک منبع تخلیه بزرگ درآمد ماهانه ما باشد. اگر درست به دوروبرمان نگاهی بیندازیم، متوجه می‌شویم هنوز راه‌هایی برای صرفه‌جویی وجود دارد تا بتوانیم پول خود را در محل ضروری‌تری هزینه کنیم و در نهایت کمتر دچار فشار مالی یا افسردگی ناشی از کم‌پولی شویم. از سوی دیگر، به جای اینکه بنشینیم و صرفاً به کاهش هزینه‌های خود فکر کنیم، بهتر است کمی هوشمندانه‌تر عمل کنیم. بهترین کار این است به راه‌هایی برای افزایش درآمد هم فکر کنیم. شاید لازم شود در دوره‌ای – هر چند موقتی- حتی تا ۱۷ ساعت در شبانه‌روز هم کار کنیم، ولی با نتیجه‌گرفتن از تلاش مان و پس از تأمین هزینه‌ها، لذت شادی بیشتری را در زندگی‌مان احساس کنیم. بنابراین، صرفه جویی و مدیریت هزینه را با تلاش برای افزایش درآمد ادغام کنید. اگر به‌جز کار اصلی‌تان مهارت خاصی ندارید، می‌توانید روی آموختن مهارتی که تحقیق کردید و مردم به آن نیاز دارند- حتی چند ماه- وقت بگذارید و سپس از آن طریق درآمد بیشتری برای خود ایجاد کنید. در ادامه چند روش برای صرفه‌جویی و مدیریت هزینه‌های کلی را ذکر می‌کنیم که می‌توانید آن‌ها را یکی یکی و بدون هیچ زحمتی در زندگی خود امتحان کنید. با خاموش‌کردن ماشین اسراف، این امکان برای شما فراهم می‌شود که در یک‌بازه زمانی، مبلغ نسبتاً زیادی از نقدینگی خود را صرفه جویی کنید.
 
صرفه جویی با تغییر شیوه تردد

از وسایل حمل‌و‌نقل عمومی استفاده کنید. برخی مردم به ویژه آن دسته که اتومبیل دارند، تردد با وسایل نقلیه عمومی را نمی‌پسندند. ولی چند بار آن را امتحان کنید! صرف‌نظر از راحتی تردد با خودروی شخصی، هزینه‌های آن مثل چاله‌ای درآمد شما را می‌بلعد، هزینه‌هایی مانند سوخت، لاستیک، قطعات یدکی و تعمیر نگهداری آن. بنابراین، پرداخت‌هایی که برای اتومبیل خود می‌کنید را به علاوه سایز هزینه‌ها مانند لیزینگ، بیمه، عوارض و ... را سر جمع حساب کنید تا متوجه شوید ماهانه رفت‌و‌آمد با خودروی شخصی برای شما چقدر تمام می‌شود و سپس هزینه‌های خودروی خود را در یک سال تخمین بزنید- این شامل هزینه پارکینگ هم نمی‌شود. بنابراین، چگونه می‌توانیم در بودجه ماهانه خود، هزینه‌های خودرو را کاهش دهیم؟ اگر به خدمات حمل‌و‌نقل عمومی دسترسی دارید و از آن استفاده کنید، با گذشت زمان، صرفه‌جویی زیادی در هزینه بنزین، پارکینگ و تعمیر و نگهداری اتومبیل خواهید داشت.
 
با هزینه کمتری می‌توانید از یک طرف شهر به طرف دیگر، به محل کار بروید و برگردید و به مهم‌ترین کارهایتان هم برسید؛ و این فقط پولی است که در مصرف بنزین یا گاز و استهلاک صرفه‌جویی می‌شود. اگر از نظر اقتصادی کم‌توان باشید و بتوانید به طور کامل از خرید اتومبیل صرف‌نظر کنید، مبلغ قابل‌توجهی صرفه‌جویی می‌کنید. خوشبختانه، در شهر‌های بزرگ که مخارج زندگی بالاست، دسترسی مردم به امکانات متعدد و جدید آسان‌تر از همیشه شده و این امکان برای ما فراهم است که مثلاً برای یک سفر درون‌شهری یا برون‌شهری، ماشینی را کرایه کنیم؛ من خودم از این استراتژی استفاده کرده‌ام. به فروش خودرو فکر کنید.

با توضیحات بالا، فروش وسیله نقلیه به عنوان یک کالای سرمایه‌ای هم می‌تواند گزینه‌ای برای شما باشد؛ به‌خصوص اگر وسیله نقلیه متعلق به شما به ندرت استفاده می‌شود. می‌توانید از درآمد حاصل از آن برای پس‌انداز، سرمایه‌گذاری در بورس و خرید سهام شرکت‌های سودآور یا پرداخت بدهی استفاده کنید. به‌صورت اشتراکی با یک خودرو به محل کار بروید. برخی می‌گویند که به دلیل بدمسیربودن محل کارشان امکان تردد با وسایل نقلیه عمومی دشوار یا زمان‌بر خواهد بود. به عنوان یک انتخاب پیش رویتان، می‌توانید از همکاران خود که در مناطق نزدیک به هم زندگی می‌کنید، سؤال کنید که در صورت تمایل به‌صورت اشتراکی به محل کار بروید یا برگردید یا به‌صورت نوبتی با وسیله نقلیه شخصی تردد کنید و با این شیوه، به میزان قابل توجهی در مصرف هزینه بنزین، لاستیک و ... صرفه‌جویی کنید. وضعیت فنی خودروی خود را در فواصل زمانی معین کنترل کنید. بعضی از مردم صبر می‌کنند تا خودرو دچار اشکال فنی شود و سپس به تعمیرگاه مراجعه می‌کنند. معاینات مستمر و در زمان‌های معین می‌تواند وضعیت فنی خودروی شما را در حالت مناسبی حفظ کند. باد لاستیک‌های خودرو را به همان میزان که در کتابچه راهنما گفته شده پر کنید، زیرا می‌تواند مصرف سوخت به ازای مسافت پیموده شده را بهبود بخشد.

صرفه جویی با تغییر در شیوه مصرف انرژی

چگونه قبوض انرژی خود را کاهش دهیم؟ در تابستان‌های گرم تا زمستان‌های سرد با تمامی وسایلی که به برق و گاز وصل می‌کنیم، اکثراً پول زیادی برای قبوض انرژی هزینه می‌کنیم. شارژ ساختمان را هم به این مبالغ اضافه و جمعاً برآورد کنید، سالانه چه مبلغی هزینه می‌شود؟ خوشبختانه، پیشرفت فناوری چند روش مؤثر برای بهبود بهره‌وری انرژی و پایین آمدن این رقم برای ما به ارمغان آورده است. لامپ‌های کم مصرف نصب کنید. اگر هنوز تعدادی از لامپ‌های خانگی خود را به روز نکرده‌اید، آن‌ها را تعویض کنید. لامپ‌های جدید نسبت به لامپ‌های رشته‌ای تقریباً چهار برابر انرژی بیشتری دارند و طول عمرشان هم بالاست. برخی اعتقاد دارند نور لامپ‌های رشته‌ای بهتر است. یک نکته: هنگام مقایسه لامپ‌ها از شماره «لُومِن» به‌جای توان «وات» معادل آن برای مقایسه لامپ‌ها استفاده کنید. «لُومِن» میزان واقعی نوری که از لامپ ساطع می‌شود را نشان می‌دهد. به‌خاطر داشته باشید که در صورت استفاده عادی از روشنایی (چهار ساعت در روز) و با احتساب متوسط نرخ برق به ازای هر کیلو وات ساعت، پس از جایگزینی یک لامپ ۶۰ واتی رشته‌ای با یک لامپ کم مصرف ۱۴ واتی هر ماه چند هزار ریال صرفه‌جویی می‌شود.

وقتی آن مبلغ را در تمام لامپ‌های خانه ضرب کنیم، مشخص می‌شود ماهانه چقدر صرفه جویی می‌شود. حتی با تعویض لامپ‌هایی که بیشتر از بقیه در خانه روشن هستند (مانند آشپزخانه یا نشیمن) می‌توانید چند صد هزار ریال در سال در هزینه قبض برقی صرفه‌جویی کنید. یک ترموستات قابل برنامه‌ریزی یا قابل تنظیم نصب کنید. در تابستان یک عده دارای کولر آبی هستند. برودت منزل نیز در صبح و شب که گرمای هوا کمتر است، بیشتر می‌شود، لیکن سیستم خنک‌کننده همچنان یک‌سره کار می‌کند و حتی اغلب از پتو استفاده می‌شود!

شاید روشن ماندن مداوم کولر در طول شبانه‌روز غیرضروری باشد. یک ترموستات قابل برنامه‌ریزی این امکان را می‌دهد تا سیستم گرمایشی و خنک‌کننده خانه هنگامی که در خانه نیستید، وقت خوابیدن و ... به طور خودکار تغییر کرده و در هزینه قبض‌های گاز و برق به‌طور قابل‌توجهی صرفه‌جویی شود. همچنین می‌توانید با صرف کمی هزینه، درست قبل از ورود به خانه یا به محل کارتان با ارسال فرمانی از طریق تلفن همراه به برخی لوازم خانگی، مقصدتان را کمی قبل از ورود، خنک یا گرم کنید. دستگاه‌های برقی که استفاده نمی‌شوند را از برق جدا کنید. آیا وسایل برقی که در خانه وجود دارند، به ندرت از آن‌ها استفاده می‌کنید؟ بیشتر دستگاه‌های الکتریکی و الکترونیکی دائماً مقدار کمی از برق را مصرف می‌کنند. هر مورد را که به ندرت از آن‌ها استفاده می‌کنید، از پریز خارج کنید. از تایمر و سیم سیار استفاده کنید. برای روشن و خاموش‌کردن دستگاه‌های برقی که می‌توانند به تناوب روشن و خاموش شوند یا در شب خاموش می‌باشند، از تایمر و سیم سیار دارای کلید روشن و خاموش استفاده کنید. سیم سیار‌های هوشمند این قابلیت را دارند که جریان برق را براساس یک سیستم کنترلی کم‌و‌زیاد کنند.

برای مثال، دستگاه پخش دی وی دی منزل تنها وقتی دستگاه تلویزیون روشن شود، بتواند برق دریافت کند. این روش‌ها موجب کاهش بار مصرفی تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی منزل شما در شب یا هنگام استفاده نکردن از آن‌ها می‌شود. دمای آب گرم را کاهش دهید. آبگرمکن در اکثر منازل یک عامل اصلی اتلاف انرژی است و حدوداً ۱۴ درصد هزینه انرژی خانوار را شامل می‌شود. اغلب اوقات، آب بیشتر از نیاز خانواده گرم یا داغ نگه داشته می‌شود، به علاوه گرما دائماً در محیط از بین می‌رود و این یعنی برای گرم نگه‌داشتن آب باید انرژی بیشتری مصرف کرد. هر دو مشکل را با پایین آوردن درجه آب به حدود ۵۵ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد در زمستان مرتفع کنید. حتی‌الامکان از قرار دادن آب گرمکن در خارج خانه خودداری کنید و عایق‌بندی حرارتی کل سیستم را فراموش نکنید. منافذ خانه را کاملاً عایق کرده و بپوشانید. عایق‌کردن منافذ خانه به ویژه در خانه‌های قدیمی می‌تواند از اتلاف انرژی جلوگیری کند. خروج هوای خنک در تابستان و هوای گرم در زمستان هر دو می‌تواند صورتحساب برق و گاز شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

هزینه‌های بیمه را مدیریت کنید

مدیریت هزینه‌های بیمه را فراموش نکنید. البته شاید برخی خوانندگان تصور کنند این مورد آن چنان شامل حال آن‌ها نمی‌شود، لیکن برخی به‌دلیل سبک زندگی یا نوع کار خود از بیمه‌های مختلفی مانند بیمه‌های تکمیلی با پوشش‌های متعدد و بعضاً شاید غیرضروری استفاده می‌کنند. بدیهی است همه ما برای محافظت در برابر اتفاقات غیرمنتظره به پوشش بیمه‌ای احتیاج داریم، اما وقتی برای بیمه اضافه پرداخت داشته باشیم، خود را از جنبه دیگری آسیب‌پذیر می‌کنیم. بنابراین به دنبال راه‌هایی برای کاهش حق پوشش بیمه‌ای غیرضروری خود باشید. در صورت امکان، پوشش بیمه تکمیلی خود را کمتر کنید. از محل کار در مورد گزینه‌های مختلفی که ممکن است هزینه‌های بیمه‌ای شما را کاهش دهد سؤال کنید، البته در صورت داشتن فرزند از گزینه‌های مربوط به خانواده غافل نشوید و اگر این کار را انجام می‌دهید، به پوشش اعضای خانواده توجه کنید. اگر می‌خواهید حق بیمه ماهانه کمتری داشته باشید، یک طرح بیمه مناسب‌تر برای خودتان در نظر بگیرید - این موضوع بیشتر شامل افرادی می‌شود که ندرتاً مراجعه به پزشک و دارو دارند و فقط برای مواقع اورژانس به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند. حالا صرفه جویی مورد انتظار خود را در برابر مبلغ اضافی که تاکنون سالانه از جیب خود می‌پرداختید، محاسبه کنید، بنابراین چنانچه حق بیمه زیادی پرداخت می‌کنید لیکن مراجعات شما خیلی کم است، ممکن است بهتر باشد آن را تغییر دهید و با کاهش کسورات ماهانه از فیش حقوق‌تان فشار مالی خود را کمتر کنید. در خصوص بیمه‌هایی مانند بیمه خودرو یا منزل و اموال سعی کنید از یک کارگزار واحد خدمات بگیرید. بیشتر شرکت‌های بیمه نیز تخفیف خوبی ارائه می‌دهند. اگر در حال حاضر از خدمات دو یا سه بیمه‌گر، جداگانه استفاده می‌کنید، درخصوص تجمیع تمامی بیمه‌ها و مقدار تخفیفی که ارائه می‌کنند، استعلام کنید.

بیشتر و بهتر کار کنید

نکات فوق مواردی بود درباره برخی از روش‌های صرفه‌جویی در گروهی از هزینه‌های روزمره زندگی که شاید کمی کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. در بخش پایانی مقاله قصد دارم به‌صورت اجمالی چند توصیه نیز بابت تلاش برای افزایش درآمد بنویسم. چه بخواهیم چه نخواهیم زمانه در حال تغییر و تحولات زیادی است. شاید چند سال دیگر ربات‌ها جایگزین بسیاری از مشاغل امروزی بشوند، کما اینکه همین حالا هم انجام بسیاری از امور جامعه به‌صورت آنلاین بوده و موجب حذف برخی مشاغل و به تبع افراد شده است و این روند در حال گسترش نیز هست. زمان ساعات کاری خودتان را افزایش دهید. شاید این پیشنهاد برای خیلی‌ها خوشایند نباشد، ولی در برخی مواقع واقعاً لازم است ساعت کار خود را افزایش دهید. این اقدام اولین و ابتدایی‌ترین کاری است که به منظور افزایش درآمد به فکر خطور می‌کند. چنانچه فضا در محل کارتان مهیا بود، به دنبال فرصت‌های انجام کار بیشتر باشید. اضافه‌کاری کنید و سعی کنید در کارتان پیشرفت کنید تا کارفرمایتان تفاوت حضور شما در محل کار را احساس کند. همیشه خود را به روز کنید. به روز شدن در شغل یا حرفه‌ای که دارید، فرصت‌های بیشتر و بهتری را پیش روی شما قرار خواهد داد و شاید حتی منتهی به ارتقای شغلی و حرفه‌ای شما و در نتیجه افزایش عایدیتان شود. به دنبال کار دوم باشید؛ اگر به این جمع‌بندی رسیدید که کارتان شما را به افزایش درآمد لازم نمی‌رساند، به دنبال کار دوم باشید. چنانچه اضافه‌کاری هم درآمدی که مدنظرتان بود را فراهم نمی‌کرد، به دنبال یک کار ثانویه باشید. البته با بالا رفتن سن باید مراقب سلامتی خود هم باشید. اگر بتوانید شغل دومی پیدا کنید که ساعت کاری‌اش کمتر و در عین حال درآمد خوبی داشته باشد، عالی است، اما چنانچه چنین فرصت و کاری برای شما مهیا نشد، کار دوم خود را تا یافتن منبع کسب درآمد بهتر ادامه دهید.

برگرفته با جرح و تعدیل از سایت: thesimpledollar. com
نوشته: تِرِنت هام
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار