کد خبر: 1015752
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۷
با تشدید مناقشه بر سر امکان به کار‌گیری مکانیسم ماشه، جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق امریکا هشدار داده بازگرداندن تحریم‌های تسلیحاتی ایران در شورای امنیت، ارزش از دست دادن حق وتو را ندارد. مسکو از رهبران امریکا خواسته به جای دنبال کردن رویکرد‌های یکجانبه‌گرایانه، به نتایج مثبت نشست پیشنهادی ولادیمیر پوتین فکر کنند و چین هم بار دیگر ضمن حمایت از پیشنهاد رئیس‌جمهور روسیه برای تشکیل نشست فوق‌العاده شورای امنیت با حضور ایران و آلمان، به واشنگتن هشدار می‌دهد به تحریم‌های یکجانبه خود علیه ایران پایان دهد و به مسیر صحیح تصمیمات شورای امنیت باز گردد.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: جان بولتون در مقاله‌ای در روزنامه امریکایی «وال‌استریت ژورنال» به دولت امریکا درباره به خطر انداختن حق وتو برای بازگرداندن تحریم‌های تسلیحاتی ایران هشدار داد. بولتون در این مقاله نوشت که سازوکار بازگشت تحریم‌های ایران ارزش خطر نداشته و می‌تواند حق وتوی شورای امنیت سازمان ملل را که در راستای منافع امریکا در سازمان ملل است، تضعیف کند. بولتون در این مقاله مدعی شد که توافق شماره ۲ با ایران ممکن است در دولت بایدن یا حتی در دوره دوم ترامپ حاصل شود و ترامپ قاطعانه پیش‌بینی کرده که طی چهار هفته می‌تواند به یک توافق با ایران برسد. بولتون نوشت: «هیچ دلیلی جز اشتیاق اوباما برای دستیابی به یک توافق نمی‌تواند چنین امتیازدهی را توجیه کند. روز جمعه نیز دولت ترامپ تلاش کرد تحریم شورای امنیت را تمدید کند، اما به طور ویرانگری شکست خورد. رأی‌ها ۲-۲ با ۱۱ رأی ممتنع بود. روسیه و چین رأی منفی دادند. تأیید این قطعنامه نیازمند ۹ رأی مثبت بدون هیچ‌گونه رأی وتو بوده است.» مشاور سابق امنیت ملی امریکا نوشت: «دولت تهدید کرد در صورتی که تمدید شکست بخورد، مکانیسم بازگشت تحریم‌ها برای بازگرداندن تمامی تحریم‌های تعلیق شده را رقم خواهد زد.» بولتون در ادامه به پاراگراف یازدهم قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل اشاره کرد که دولت ترامپ قصد دارد با استناد به این پاراگراف تحریم‌ها علیه ایران را بازگرداند. وی در ادامه نوشت: «حامیان توافق استدلال کرده‌اند که واشنگتن از توافق خارج شده و نمی‌تواند از این بند برای بازگرداندن تحریم‌ها استفاده کند. آن‌ها حق دارند. این خیلی زرنگ بازی است که ما بگوییم برای هدفی که ما می‌خواهیم به عنوان عضوی از توافق به شمار می‌آییم، اما برای چیز‌های دیگر، ما عضو آن نیستیم. این دلیل به تنهایی کافی است که نتوان روند بازگشت تحریم‌ها را کلید زد.» بولتون در ادامه هشدار داد که تلاش دولت ترامپ برای بازگرداندن تحریم‌ها به کمک سازوکار مذکور باعث تضعیف حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل می‌شود و این آسیب دائمی خواهد بود. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به صحبت یک شنبه شب جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی امریکا گفته که توسل ایالات متحده به مکانیسم حل اختلاف مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ از اساس بدون مبنا است. ظریف نوشت: «امروز بولتون نکته‌ای را تکرار کرد که در ۱۸ اردیبهشت ۹۷ نیز، وقتی که مشاور امنیت ملی در دولت ترامپ بود، بیان کرده بود. حداقل بولتون ثبات رأی داشته است؛ خصیصه‌ای که به ویژه در دولت امریکا غایب است. توسل ایالات متحده به مکانیسم حل اختلاف مندرج در [قطعنامه]۲۲۳۱ از اساس بدون مبنا است.»

مسکو: سران امریکا به ناکامی‌شان آگاهند

معاون وزیر خارجه روسیه از سران امریکایی خواست به جای دنبال کردن رویکرد‌های یکجانبه‌گرایانه، به نتایج مثبت نشست پیشنهادی ولادیمیر پوتین فکر کنند. این واکنش روسیه به پاسخ منفی دونالد ترامپ به برگزاری نشست پیشنهادی همتای روس خود در خصوص تحریم‌های تسلیحاتی ایران است. دیپلمات ارشد وزارت خارجه روسیه از واشنگتن خواست به جای کارشکنی در مسیر برجام، عواید مثبت این نشست را مدنظر قرار دهد. معاون وزیر خارجه روسیه با تأکید بر اهمیت طرح پیشنهادی ولادیمیر پوتین در خصوص مسئله تحریم‌های تسلیحاتی ایران، گفت این مسئله تا حدی اهمیت دارد که نباید به بعد موکول شود. سرگئی ریابکوف با تأکید بر واقعی و ملموس بودن طرح پیشنهادی رئیس‌جمهور روسیه گفت مسکو همچنان تلاش می‌کند راهکاری را برای حل مسائل منطقه پیدا کند. این مقام وزارت خارجه روسیه با انتقاد از رویکرد یکجانبه‌گرایانه دولت امریکا گفت مقامات واشنگتن به خوبی می‌دانند که رویکرد‌های باج‌خواهی و فشار آن‌ها نتایج دلخواه‌شان را در پی نداشته است.

چین هم دیروز بار دیگر ضمن حمایت از پیشنهاد ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه برای تشکیل نشست فوق‌العاده شورای امنیت با حضور ایران و آلمان، به واشنگتن هشدار داد به تحریم‌های یکجانبه خود علیه ایران پایان دهد و به مسیر صحیح تصمیمات شورای امنیت بازگردد. وی به امریکا هشدار داد که تحریم‌های یکجانبه خود علیه جمهوری اسلامی ایران را پایان دهد و با اتخاذ نگرش منطقی و درست، به «مسیر صحیح احترام به توافق هسته‌ای ایران و تصمیمات شورای امنیت بازگردد». این مقام وزارت امور خارجه چین ضمن استقبال از پیشنهاد پوتین برای تشکیل نشست فوق‌العاده شورای امنیت گفت که چین مایل به ادامه ارتباط و هماهنگی نزدیک با همه طرف‌های ذی‌ربط برای پیشبرد مشترک حل و فصل سیاسی مسئله هسته‌ای ایران است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار