کد خبر: 1015757
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۸
در دستورالعمل بهداشتی برگزاری کنکور اصول مربوط به فاصله‌گذاری اجتماعی، غربالگری شاغلان و داوطلبان، مراقبت از گروه‌های آسیب‌پذیر، اقدامات کنترلی مربوط به بهداشت و حفاظت فردی، بهداشت مواد غذایی، بهداشت ابزار و تجهیزات، بهداشت ساختمان، مقررات خوداظهاری و اصول گندزدایی و ضدعفونی کردن محیط مشخص شده‌است. همچنین به گفته سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور بناست تا پک بهداشتی میان داوطلبان کنکور سراسری توزیع شود.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: پس از مدت‌ها بحث و اختلاف‌نظر درباره برگزار شدن یا برگزار نشدن کنکور سراسری و در شرایطی که بنا بود برگزاری کنکور برای اجرا شدن بهتر پروتکل‌های بهداشتی یک ماه به تعویق بیفتد، سرانجام با توافق دقیقه نودی وزارت بهداشت و وزارت علوم قرار شد تا کنکور در همان تاریخ قبلی یعنی از بیست و نهم مرداد تا اول شهریور ماه و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار شود و یک میلیون و ۳۹۱ هزار و ۵۲۴ نفر داوطلب ورود به دانشگاه پس از چند ماه بالاخره از بلاتکلیفی بیرون بیایند. برگزاری کنکور بناست با پروتکل‌های بهداشتی سختگیرانه همراه باشد. روز گذشته هم در آستانه برگزاری این آزمون، نسخه سوم پروتکل‌های بهداشتی برگزاری بزرگ‌ترین ماراتن علمی کشور ابلاغ شد.

در دستورالعمل بهداشتی برگزاری کنکور اصول مربوط به فاصله‌گذاری اجتماعی، غربالگری شاغلان و داوطلبان، مراقبت از گروه‌های آسیب‌پذیر، اقدامات کنترلی مربوط به بهداشت و حفاظت فردی، بهداشت مواد غذایی، بهداشت ابزار و تجهیزات، بهداشت ساختمان، مقررات خوداظهاری و اصول گندزدایی و ضدعفونی کردن محیط مشخص شده‌است. همچنین به گفته سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور بناست تا پک بهداشتی میان داوطلبان کنکور سراسری توزیع شود.

با رشد ۹ برابری قدرت شیوع کرونا، نگرانی‌ها از برگزاری تجمعاتی همچون کنکورسراسری موجب شده‌بود تا موافقان و مخالفان زیادی در برابر برگزار شدن یا برگزار نشدن این آزمون رو به روی یکدیگر قرار بگیرند. مخالفان برگزاری کنکور نگران سلامتی و افزایش احتمال شیوع این ویروس در میان شرکت‌کنندگان کنکور بودند و موافقان برگزاری هم با تأکید بر اینکه استرس ناشی از تعویق چندین باره کنکور می‌تواند خودش برای دانش‌آموزان و خانواده‌ها تأثیرات مخرب زیادی در پی داشته باشد، معتقد بودند با عنایت به پایان نامشخص کرونا بهتر است با رعایت پروتکل‌های بهداشتی کنکور برگزار شود. سرانجام در ساعات پایانی روز ۲۱ مرداد ماه در حالی‌که بنا بود طبق خواسته وزارت علوم، برگزاری کنکور یک ماه به تعویق بیفتد، وزارت بهداشت و وزارت علوم توافق کردند تا کنکور در همان زمان قبلی یعنی روز‌های ۲۹ مرداد تا اول شهریور ماه برگزار شود. حالا برای برگزاری سالم و ایمنی این آزمون پروتکل‌های متعددی تدوین شده‌است. کنکور سراسری سال ۹۹ در شرایطی برگزار می‌شود که ۲۶ استان کشور از نظر شیوع کرونا در وضعیت قرمز و هشدار قرار دارند. روز گذشته نیز با شناسایی ۲ هزار و ۲۴۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۴۵ هزار و ۴۵۰ رسید. همچنین در طول ۲۴ ساعت منتهی به روز ۲۷ مرداد ماه، ۱۶۵ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری تاکنون به ۱۹ هزار و ۸۰۴ نفر رسید.

باید‌ها و نباید‌های نسخه سوم دستورالعمل بهداشتی کنکور

طبق آخرین توافق‌ها از فردا کنکور سراسری برگزار خواهد شد. بر این اساس داوطلبان آزمون هنر در صبح روز چهارشنبه، ۲۹ مرداد، آزمون گروه‌های آزمایشی علوم ریاضی و فنی و علوم انسانی در صبح روز پنج‌شنبه ۳۰ مرداد، آزمون گروه آزمایشی علوم تجربی در صبح جمعه ۳۱ مرداد و آزمون گروه آزمایشی زبان‌های خارجی در صبح روز شنبه اول شهریور در ۳۹۲ شهرستان و بخش مختلف کشور با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت. روز گذشته و دو روز مانده به برگزاری کنکور، معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نسخه سوم دستورالعمل بهداشتی برگزاری آزمون‌های سراسری را (ویژه کنکور سراسری) به همه مراکز برگزاری این آزمون ابلاغ کرد. بر اساس این دستورالعمل، رعایت حفاظت فردی توسط داوطلبان و کارکنان از زمان خروج از منزل تا پایان برگزاری آزمون و خروج از حوزه امتحان الزامی است. کارت ورود به جلسه آزمون به صورت الکترونیکی صادر شود و از پذیرفتن امانات و وسایل همراه داوطلبان در باجه امانات یا نزد نگهبانی خودداری می‌شود. همچنین رعایت همه نکات بهداشتی از قبیل استفاده از ماسک و شست وشوی دست‌ها، استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده مورد تأیید وزارت بهداشت و گندزدایی سطوح مطابق با دستورالعمل‌های مربوطه از سوی وزارت بهداشت توسط کارکنان و داوطلبان آزمون الزامی است.

همه داوطلبان ملزم به استفاده از لوازم‌التحریر شخصی شامل خودکار، مداد، پاک‌کن، ماشین‌حساب و مواردی نظیر آن هستند و رد و بدل کردن اشیا و وسایل بین داوطلبان ممنوع است. توزیع سؤالات امتحانی باید توسط افرادی که سلامت آن‌ها مورد تأیید ناظران بهداشتی قرار گرفته، انجام شود و از قراردادن سؤالات و پاسخنامه روی زمین خودداری شود.

متولیان تطبیق‌دهنده عکس کارت آزمون با داوطلبان ضمن رعایت فاصله ایمن، ملزم به استفاده از ماسک و دستکش هستند. همچنین برای ثبت حضور و غیاب داوطلبان ترجیحاً از سیستم تشخیص چهره استفاده می‌شود.

در صورت استفاده از سیستم اثر انگشت وجود یک ظرف محتوای الکل ۷۰ درصد یا ارائه پد الکلی برای ضدعفونی انگشت ضروری است.

براساس پروتکل مصوب برگزاری کنکور ۹۹ لازم است؛ حداقل فاصله ۸/۱ متری بین داوطلبان، کارکنان و افراد در همه مبادی ورودی و خروجی، راهروها، محوطه، سالن و کلاس‌های حوزه امتحانی رعایت شود و از تجمع داوطلبان در ورودی، خروجی و سایر فضا‌های حوزه‌های امتحانی جلوگیری شود همچنین همراهان داوطلبان از تجمع در مقابل در ورودی و خروجی و سایر فضا‌های حوزه‌های امتحانی اجتناب کنند و در صورت همراه داشتن وسیله نقلیه شخصی به منظور جلوگیری از تجمع در وسیله نقلیه خود استقرار داشته‌باشند. مسئولان همچنین برای افرادی که در فرم خوداظهاری یا در زمان برگزاری آزمون، بیماری کرونای خود را اعلام کنند، موظفند مناسب‌ترین شرایط ایمنی را از لحاظ فاصله‌گذاری اجتماعی، ملزومات حفاظت فردی و تهویه مناسب محل آزمون را برای این داوطلبان ایجاد کنند.

مسئولان برگزاری آزمون برای افراد مشکوک به بیماری کرونا هم باید محلی مجزا برای برگزاری آزمون اختصاص دهند.
برای اطمینان بیشتر از رعایت بهداشت فردی توسط داوطلبان کنکور بنا شده تا به هر داوطلب یک پک بهداشتی اختصاص یابد.

شناسایی ۶۰ داوطلب کرونایی

به گفته فاطمه زرین آمیزی، سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور این پک بهداشتی شامل ماسک، پد الکلی، ژل بهداشتی تک نفره و بروشور بهداشتی است که روی صندلی هر داوطلب قرار می‌گیرد. وی از حذف بازرسی بدنی و استفاده از گیت برای این امر خبر داد و گفت: «علاوه بر حذف این مورد، دریافت اثر انگشت از داوطلبان نیز حذف شده‌است که البته این مورد در آزمون‌های کارشناسی ارشد و دکتری هم اعمال شد.»

سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور همچنین با اشاره به همکاری دستگاه‌ها برای برگزاری کنکور سراسری به هماهنگی با بسیج مستضعفان اشاره کرد و افزود: «بسیج مستضعفان در روز‌های برگزاری آزمون سراسری در زمینه تکریم خانواده‌ها و هدایت داوطلبان به سمت حوزه‌های آزمون همکاری می‌کند. سپاه نیز در ضدعفونی کردن برخی حوزه‌های امتحانی به کمک سازمان سنجش آموزش کشور آمده‌است.» وی با بیان اینکه حوزه‌های امتحانی اصلی به عدد ۷۷۳ رسیده‌است، تأکید کرد: «این آمار تا زمان برگزاری آزمون سراسری نیز افزایش می‌یابد.»

به گفته وی سازمان سنجش پنج شنبه ۲۲ مرداد و جمعه ۲۳ مرداد فرم خود‌اظهاری داوطلبان کنکور سراسری را در سایت سازمان سنجش قرار داد. در این تاریخ داوطلبانی که مبتلای قطعی به ویروس کرونا بودند به سایت این سازمان مراجعه و مدارک پزشکی خود را که دلالت بر بیماری آن‌ها داشت، بارگذاری کردند.

طی این دو روز مهلت، تعداد ۶۰ نفر مبتلای قطعی به کرونا شناخته شدند که ۵۹ نفر در قرنطینه خانگی هستند و یک نفر در بیمارستان بستری است. زرین‌آمیزی تأکید کرد: «آزمون داوطلبان مبتلا به کرونا در مکان‌های مجزا از سایر داوطلبان و منحصراً در بیمارستان شهر محل آزمون برگزار می‌شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار