کد خبر: 1015903
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۷
از آنجا که ۶ میلیون خانه بلا‌استفاده و کم‌استفاده، عامل اصلی اخلال در نظام اقتصادی زمین و ساختمان در کشور است، روز گذشته مراسم اجرایی‌شدن سامانه املاک و اسکان کشور برگزار شد تا رشد قیمت‌های نجومی مسکن ناشی از سفته‌بازی‌هایی که به ایجاد خانه خالی در کشور شده‌است، پایان یابد. وزیر راه و شهرسازی از عملیاتی‌شدن یکی از مطالبات کهن مردم سخن گفت: «در این لحظه نسبت به ارسال پیامک به مالکان بیش از یک واحد مسکونی اقدام کردیم. بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار فرد حقیقی مالک مسکن بودند و یک نفر ۶۰۲ واحد مسکونی به نام خود داشته‌است.»
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: یکی از ریشه‌های فقر در ایران و همچنین رشد منفی اقتصاد و تورم، سفته‌بازی‌ها در حوزه زمین و ساختمان است، به شکلی که به جای آنکه در دهه‌های اخیر متولیان مدیریت نقدینگی یا صاحبان اصلی نقدینگی در بخش تولید ورود کنند، روی سفته‌بازی روی زمین و ساختمان تمرکز کرده‌اند و نتیجه آن شده‌است که با رشد منفی اقتصادی، مجموعه‌های دارنده کلی دارایی در حوزه زمین و ملک حتی توانایی پرداخت هزینه‌های جاری خود را ندارند و دستشان برای اخذ بودجه پیش دولت دراز است، در عین حال آنقدر قیمت به واسطه سفته بازی در زمین وساختمان رشد داشته است که کل تعادل‌های بخش مسکن و تعادل سایر بخش‌ها به ویژه دخل و خرج خانوار نیز به هم ریخته‌است.

از این‌رو ساماندهی حوزه زمین و ساختمان از طریق وضع مالیات‌هایی، چون مالیات بر مجموع دارایی و درآمد و عایدی دارایی‌هایی، چون زمین و ساختمان، مالیات بر معاملات مکرر و نگهداری زمین جزو مطالبه عمومی است که باید عملیاتی شود.

محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی روز گذشته در حاشیه مراسم «اجرایی‌شدن سامانه املاک و اسکان کشور» از یک طرح مورد مطالبه مردم سخن گفت: «نباید منابع مالی به بازار مسکن تهاجم کنند و قیمت‌ها تلاطم یابد، چراکه مسکن، کالای سرمایه‌ای نیست و کالای مصرفی و مورد نیاز خانوار محسوب می‌شود. امروز یکی از مطالبات کهن مردم عملیاتی شد و نسبت به ارسال پیامک به مالکان بیش از یک واحد مسکونی اقدام کردیم. بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار فرد حقیقی مالک مسکن بودند و یک نفر ۶۰۲ واحد مسکونی به نام خود داشته‌است. اشخاص حقوقی نیز مالکیت واحد مسکونی را در این سامانه داشته‌اند که در بیشترین آن، ۲۳هزار واحد مسکونی به یک فرد حقوقی اختصاص داشت.»

اسلامی با بیان اینکه ۱۶ دستگاه و نهاد دولتی و غیردولتی به این سامانه متصل هستند، گفت: «برای تک‌تک این دستگاه‌ها مجوز قانونی از دولت برای اتصال به سامانه اسکان اخذ شده است. ظرف ۱۵ روز، لیست نهایی در اختیار سازمان امور مالیاتی قرارمی‌گیرد.»

وی افزود: «هیچ نهادی خود را از همکاری با وزارت راه و شهرسازی معاف نکرده‌است و همه موانع قانونی آن برای اتصال به اطلاعات دستگاه‌های مختلف به سامانه اسکان برطرف شده‌است.»

وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به پرسشی درباره تعداد خانه‌های خالی شهر تهران گفت: «در پایتخت ۵۳۰ هزار خانه خالی داریم که امروز برای مالکان ۱۰۰ هزار واحد پیامک ارسال شده تا اطلاعات مالکیت خود را برای ما ارسال کنند، این فرآیند ظرف ۱۰ روز باید انجام شود.»

اسلامی با بیان اینکه اصلاحیه قانون مالیات بر خانه‌های خالی در صورت تصویب نهایی و ابلاغ به دولت، بازدارندگی لازم را داراست، یادآور شد: «قانون مالیات بر خانه‌های خالی قرار نیست به عنوان منبع درآمد دولت اجرا شود، بلکه ابزاری برای کنترل تلاطم بازار خرید و فروش و اجاره مسکن است.»

به گفته وی، سازمان امور مالیاتی اطلاعات مورد نیاز خود را از سامانه املاک و اسکان بهره‌برداری می‌کند.
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
محسن
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۱۸ - ۱۳۹۹/۰۵/۲۹
0
0
مسئولین مالیات بر عایدی را با درصد بالا انتخاب کنید که دیگه دلالان خون مردم را تو شیشه نکنن
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار