کد خبر: 1015917
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۴
طی ۲۴ ساعت منتهی به روز سه‌شنبه ۲۸ مرداد ۲ هزار و ۳۸۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۶۶ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۴۷ هزار و ۸۳۵ رسید.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: با مرگ ۱۶۸ بیمار کرونایی دیگر، آمار جانباختگان ناشی از این ویروس در کشورمان به مرز ۲۰ هزار نفر رسید. با وجود این معاون بهداشت وزارت بهداشت معتقد است آمار بستری کرونا رو به کاهش است. به گفته وی با کوچک‌ترین غفلت آرامش نسبی که در کشور ایجاد شده از بین می‌رود و شاهد خیز بیماری و افزایش مرگ و میر خواهیم بود. وی با اشاره به ابلاغ پروتکل‌های بهداشتی ماه محرم و تأکید بر ممنوعیت تجمع عزاداران در محیط‌های بسته، از مردم خواست به دقت پروتکل‌ها را اجرا کنند و با اجرای طرح «هر خانه - یک حسینیه» هرکس در خانه خودش پای تلویزیون بنشیند و در خانه عزاداری کنند.

طی ۲۴ ساعت منتهی به روز سه‌شنبه ۲۸ مرداد ۲ هزار و ۳۸۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که هزار و ۶۶ مورد بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۳۴۷ هزار و ۸۳۵ رسید.

طی همین زمان ۱۶۸ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان این بیماری تاکنون به ۱۹ هزار و ۹۷۲ نفر رسید. همچنین ۳هزارو۸۸۲ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

تاکنون ۳۰۰ هزار و ۸۸۱ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. علاوه بر این همچون روز‌های گذشته، ۲۶ استان کشور در وضعیت قرمز و هشدار قرار دارند.

‍‌شیب نزولی بیماری در اغلب استان‌ها

علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به خیز کرونا در هفته‌های اخیر و افزایش اطلاع مرگ و میر‌های ناشی از این بیماری افزود: «رعایت پروتکل‌های بهداشتی باعث شد که این شیب صعودی و خیز بیماری رو به سیر نزولی گذاشته که امیدوارم ادامه یابد.»

به گفته رئیسی، طبق آخرین بررسی‌ها، میزان بستری در بیمارستان‌ها در استان‌های مختلف در حال کاهش است. البته به این معنا نیست که وضعیت‌مان خوب و سفید شده‌است، بلکه ثابت شده‌است که رعایت پروتکل‌های بهداشتی و جدی گرفتن ویروس، ارتباط مستقیمی با میزان و روند بیماری در سطح کشور دارد. هر چه بیشتر پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری را رعایت کنیم، قطعا میزان مبتلا و بستری در بیمارستان‌ها و بعد از آن میزان مرگ و میر کاهش می‌یابد. دو هفته بعد از رعایت پروتکل‌ها، سیر نزولی رخ می‌دهد. در حالی که در صورت عدم رعایت پروتکل‌ها، دو هفته بعد شاهد خیز بیماری خواهیم بود که یک هفته بعد از آن بستری در بیمارستان‌ها افزایش می‌یابد و یک ماه بعد هم میزان مرگ و میر بالا می‌رود. بنابراین بعد از اینکه دو تا سه هفته پروتکل‌ها را رعایت کنیم، اثر آن را می‌بینیم. وی با تأکید بر اینکه برای برگزاری کنکور پروتکل‌های سختگیرانه به وزارت علوم ابلاغ شده و حدود ۷هزار نفر از بازرسان وزارت بهداشت برای نظارت بر اجرای پروتکل‌ها آماده‌اند، درباره پروتکل‌های برپایی عزاداری ماه محرم هم گفت: «برگزاری هرگونه مراسم در فضای سربسته مطلقاً ممنوع است.» به گفته این مسئول بهداشتی اگر کوچک‌ترین غفلتی انجام شود، آرامش نسبی که در کشور ایجاد شده از بین می‌رود و شاهد خیز بیماری و افزایش مرگ و میر خواهیم بود. وی از مردم خواست به دقت پروتکل‌ها را اجرا کنند و با اجرای طرح «هر خانه - یک حسینیه» هر کس در خانه خودش پای تلویزیون بنشیند و در خانه عزاداری کنند.

باید‌ها و نباید‌های ساخت واکسن

به گفته رئیسی فصل پاییز و سرما ممکن است بیماری آنفلوآنزا هم اضافه شود و به همین دلیل باید به نحوی عمل کنیم که رعایت فاصله‌گذاری و شستن دست به صورت یک سبک زندگی شود. معاون بهداشتی وزارت بهداشت با بیان اینکه ۱۴۸ واکسن کرونا در دنیا در مرحله ابتدایی و مطالعات پیش بالینی هستند، درباره مراحل تولید واکسن اینگونه توضیح داد: «در مرحله آزمایشگاهی بررسی می‌شود که آیا می‌توان این واکسن را فرموله کرد یا خیر. این مرحله، مرحله صفر محسوب می‌شود. مرحله دوم، مرحله پیش بالینی است که واکسن آزمایشگاهی روی حیوانات امتحان می‌شود. اگر پاسخ ایمنی ایجاد کرد، وارد فاز یک می‌شوند. در فاز یک روی گروه کوچکی از افراد که داوطلب می‌شوند، واکسن را امتحان می‌کنند که دو هدف اصلی این اقدام، ایمن بودن خود واکسن است که افراد را دچار شوک نکند و دوم اینکه آیا این واکسن برای بدن انسان ضرر ندارد. در فاز دوم هدف این است که علاوه بر اهداف فاز یک، واکسن روی گروه بزرگ‌تری استفاده می‌شود که شامل چند صد نفرند. در این فاز یک هدف دیگر هم وجود دارد و آن این است که دوز و میزان واکسن را مشخص می‌کنند. یعنی چه میزان از واکسن باید وارد بدن شود تا ایمنی ایجاد شود. در فاز سوم واکسن روی چندین هزار نفر واکسن را امتحان می‌کنند. اگر این مرحله موفق بود واکسن وارد فاز دریافت تأییدیه می‌شود که بعد از دریافت تأییدیه وارد تولید انبوه می‌شود.»

رئیسی ادامه داد: «سازمان جهانی بهداشت در زمینه واکسن کرونا با توجه به پاندمی این بیماری به شرکت‌های تولید واکسن اجازه داده‌است که استثنائاً در زمینه کووید ۱۹ می‌توانند فاز یک و دو یا فاز دو و سه را ادغام کنند تا زمان کوتاه شود و بتوانند به تولید واکسن برسند.»

واکسن ایرانی کرونا تا آبان سال آینده به نتیجه نمی‌رسد

رئیسی درباره وضعیت تولید واکسن کرونا در ایران نیز گفت: «اکنون واکسن ایرانی کرونا فاز حیوانی را شروع کرده و در این مرحله است که فاز یک یا دو را آغاز می‌کنند. باید توجه کرد که حداقل یکسال دیگر برای تولید واکسن زمان می‌برد و اگر واکسن ایرانی هم مراحل را پاس کند، ممکن است آبان سال آینده به دست آید.»

رئیسی درباره اجرای مجدد طرح ترافیک در تهران، هم گفت: «بر اساس ارزیابی‌هایی که انجام می‌شود، مجدداً درباره تمدید محدودیت‌ها یا تعدیل آن تصمیم می‌گیریم. فکر می‌کنم که بخش زیادی از محدودیت‌های تهران در شهریور ماه هم ادامه داشته باشد.»

وی افزود: «در زمینه طرح ترافیک هم که در تهران اجرا می‌شود، به طور کلی از نظر من راه‌حل و علاج اصلی این است که زیرساخت‌های حمل و نقل عمومی را درست کنیم. وقتی طرح ترافیک را برمی‌داریم، مرکز شهر شلوغ می‌شود و ممکن است آلودگی هوا بالا رود و وقتی آن را اجرا می‌کنیم، تجمعات بیشتر می‌شود، بنابراین فکر می‌کنم این موارد مُسَکن هستند و راه‌حل اصلی نیستند.»

مخالفت ستاد مقابله با کرونا با بازگشایی حضوری مدارس و دانشگاه‌ها

علی ماهر، معاون برنامه‌ریزی و نظارت ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در تهران هم از مخالفت این ستاد با بازگشایی حضوری مدارس و دانشگاه‌ها خبر داد. وی با تأکید بر اینکه زیرساخت‌ها و بستر مناسب و همچنین آمادگی لازم برای پذیرش حضوری دانش‌آموزان و دانشجویان در فضا‌های آموزشی استان تهران وجود ندارد، تأکید کرد: «در شهر تهران با توجه به امکانات موجود اکیداً توصیه می‌شود که در سال تحصیلی جدید از فضا و آموزش‌های مجازی و در کل سیستم غیرحضوری برای مدارس و دانشگاه‌ها استفاده شده و تنها در موارد خاص و مورد نیاز و به صورت موردی نسبت به پذیرش حضوری دانش‌آموزان یا دانشجویان اقدام شود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار