کد خبر: 1016923
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۶
مجید عامری
نکته قابل تأملی که جهت تحقق اهداف کشور وجود دارد این است که دانش و تجربه نمی‌تواند انسان‌ها را به شکلی پرورش دهد که شخصی خردمند، پخته و با درک و منش عمیق باشند. آن چه لازمه بهره بردن صحیح از دانش و تجربه است، فلسفه و چارچوب فکری درست است که اندیشه‌های انسان را شکل و پرورش می‌دهد. چارچوب‌های فکری صحیح و قاعده‌مند به مسئولان و مدیران کمک می‌کند که با وجود هر مشکلی، در مورد مسائل اصلی جامعه و اهتمام جهت مدیریت آن‌ها دچار سستی عقیده نشوند.

قبل از انقلاب تقی‌زاده می‌گفت، ما باید از فرق سرتا نوک انگشتان پا فرنگی شویم. رزم آرا می‌گفت، ایرانی‌ها بدون کمک غرب یک لولهنگ (آفتابه) نمی‌توانند بسازند. در صورتی که هیچ کدام از این دو نه کم دانش بودند و نه کم تجربه. تقی‌زاده که قبل از انقلاب از چهره‌های علمی و شناخته شده روزگار خویش و دوره‌ای وزیر و نماینده مجلس شورای اسلامی ایران و رزم‌آرا نیز تحصیل کرده فرانسه و نخست وزیر ایران بود. اما از طرفی شهید حسن تهرانی‌مقدم، ایمان و تعهد ویژه‌ای جهت پیشرفت صنعت موشکی کشور به دست جوانان و متخصصان ایرانی داشت. او عقیده داشت که فقط انسان‌های ضعیف به اندازه امکاناتشان کار می‌کنند و همین اراده و حس وطن دوستی او و همرزمانش ایران را جزو شش کشور برتر موشکی دنیا قرار داد. شهید‌مصطفی چمران نیز دکترای فیزیک پلاسما را از دانشگاه برکلی ایالت کالیفرنیا گرفت و در آن حوزه مشغول تدریس شد. با اینکه شرایط کاری و زندگی‌اش در آنجا مساعد بود، اما هر زمان که احساس می‌کرد در هرکجای دنیا می‌تواند به مردم و جامعه‌ای آسیب دیده خدمتی کند تمام سختی‌ها را به جان می‌خرید و عازم آنجا می‌شد. او نیز زمانی وزیر و نماینده مجلس شورای اسلامی ایران بود، اما هیچگاه به واسطه علم و نبوغی که داشت شیفته خود نشد و دانش و تجربه‌اش را ابزاری برای خدمت به مردم کشورش و دیگر کشور‌ها قرار داد، لذا چارچوب فکری صحیح به مثابه اقیانوس بزرگی است که دریا‌های علم و تجربه را در مسیر صحیح و هدفمندی قرار می‌دهد و مانند زمین حاصلخیزی می‌ماند که هر چه در او بکاری بهترین و رضایت‌بخش‌ترین محصول و نتیجه حاصل خواهد شد. امروز هزاران تهرانی مقدم و چمران در بین جوانان و مردم شریف ایران وجود دارد. مردم عزتمند ایران ثابت کردند که برای حفظ آرمان‌های کشور عزیزشان حاضرند در مقابل هر فشاری که دشمنان قسم خورده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به کشور می‌آورد، ایستادگی کنند. درک و فهم، همراهی و شجاعت مردم این امر را می‌طلبد که تمامی مسئولان به دور از هر جناح و حزب‌گرایی تمام توان و ظرفیت‌های خود را در جهت شایسته کردن وضعیت زندگی و معیشت مردم به کار گیرند. در این راستا یکی از راهبرد‌های اساسی و زیربنایی جهت حمایت از کالای داخلی و تحقق جهش تولید که می‌تواند موجب اشتغال‌زایی و رونق اقتصادی در کشور شود غرقه‌سازی جامعه است. غرقه‌سازی باعث می‌شود تا جامعه از لحاظ فکری، فرهنگی و مدیریتی به گونه‌ای انتظام یابد و در شرایطی قرار گیرد که دغدغه همه مسئولان، رسانه‌ها و اقشار جامعه حمایت از کالا‌های داخلی شود. این امر کمک می‌کند تا جامعه همواره از نظر فکری و فرهنگی در مسیری حرکت کند که همه افکار و اذهان مردم متمرکز روی مسئله و دغدغه اصلی جامعه قرار گیرد و موضوعات کم اهمیت‌تر در محور‌های فرعی قرار گیرد.

یکی از برنامه‌هایی که می‌تواند به غرقه‌سازی کمک کند و عزم جامعه را جهت حمایت از کالای داخلی جزم‌تر کند، استفاده از فرصت ارزشمند مراسمات ماه محرم است. ماه محرم، ماه بیداری و آزادگی است. باید با سخنرانی‌هایی هرچند کوتاه اعتقاداتی که در ذهن مردم شکل گرفته را به سمت عملیاتی کردن جهت رفع مشکلات و ایجاد رفاه در جامعه هدایت کرد. به عنوان مثال اشتغال و معیشت یکی از دغدغه‌ها و مسائل اساسی امروز جامعه است و مردم مسلمان و خدادوست کشور ما همواره در تمامی حوائج و خواسته‌های خود از خداوند و اهل بیت (ع) استعانت می‌جویند. اما آیا فردی که برای فرزندانش، همسرش یا همه جامعه طلب شغل و معیشت مناسب می‌کند، اما مقید به این امر نیست که لباس و اقلام مصرفی خانواده‌اش را حتماً از برند‌ها و نام‌های تجاری ایرانی خریداری کند آیا می‌تواند انتظار داشته باشد که حوائج و خواسته‌هایش به درستی اجابت شود؟ آیا کسی که به زیارت امام رضا (ع)، حضرت فاطمه‌معصومه (س)، امامزادگان و بقاع متبرکه در ایران مشرف می‌شود و از این بزرگواران اشتغال برای جوانان، معیشت خوب و افزایش روزی حلال برای جامعه را می‌طلبد، اما مقید نیست سوغاتی که از آن شهر برای خانواده‌اش می‌آورد از تولیدات داخل باشد آیا عقیده‌اش با عملش یکی است؟ آیا می‌توان حتی جانماز، مهر و تسبیح خارجی خرید و از خداوند خواست که تولید و اقتصاد جامعه رونق پیدا کند؟ آیا می‌توان وعده‌های غذایی را روی سفره‌های چینی خورد و بعد انتظار داشت که سفره‌های مردم بزرگتر شود؟ آیا مسئولی که حرف از اشتغال جوانان و رونق اقتصادی می‌زند، اما کنترلی بر ورود کالا‌های خارجی و مدیریت بازار‌های داخلی ندارد حرفش با عملش یکی است؟ باید با ساده کردن و همه فهم کردن این مسائل بتوانیم ذهنیات روشن و همسویی را در جامعه برای تحقق اهداف بنیادین کشور به وجود آوریم. باید برای تحقق اهداف کشور به‌خصوص اهداف اقتصادی، اعتقادات و افکار صحیح را در صحنه عمل اجرایی کرد. سخنرانان مراسم‌ها به خوبی می‌توانند این مسئله را برای آحاد جامعه تبیین کنند که اهل بیت (ع) هدفشان هم هدایت تفکر و اندیشه‌های انسان و هم جهت‌گیری صحیح عمل و رفتار انسان‌ها بوده است، لذا اعتقادات و اندیشه‌های اسلامی را نباید فقط در ذهن خودمان نگه داریم، باید درجهت رشد و تعالی جامعه به آن‌ها عمل کرد تا نتیجه مطلوب و مطبوع حاصل شود.

نکته مهم دیگر این است که امروز دشمنان ما برنامه‌های متعددی را جهت اخلال در نظام اقتصادی کشور و جلوگیری از روند توسعه و شکوفایی ایران طراحی می‌کنند و در بسیاری از رسانه‌های دنیا تبلیغات گسترده‌ای را جهت القا کردن آثار تحریم‌ها و فشار‌های اقتصادی علیه ایران انجام می‌دهند. در چنین شرایطی دولت، ارگان‌ها و نهاد‌ها و تمامی رسانه‌ها نیز باید با هوشمندی کامل جهت خنثی کردن توطئه‌های دشمن روی استعدادها، توانمندی‌ها و ظرفیت‌های داخلی و رفع مشکلات مرتبط با حوزه فعالیت‌های تولید و کارآفرینی در کشور برنامه‌ریزی کرده و راهکار‌های بی‌اثر کردن این دست توطئه‌ها، مانند خرید تشکیلاتی و حمایت از کالا‌های ایرانی را در جامعه اشاعه دهند. در نهایت باید گفت که اگر مسئولان و مدیران بینش‌هایی محکم و اندیشه و رفتار‌هایی با ثبات داشته باشند، مردم نیز به برنامه‌های آن‌ها اعتماد می‌کنند و از آن‌ها بیشتر حمایت کرده و با آن‌ها همراه می‌شوند؛ لذا برنامه‌ریزی صحیح مسئولان مسیر تحقق اهداف کشور را سهل‌تر و کوتاه‌تر می‌کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار