کد خبر: 1017057
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۱۶
مجید مجیدی در نشست رسانه‌ای «سوگ در خانه»:
کارگردان سرشناس سینمای ایران ساخت فیلم درباره سیدالشهدا (ع) و امام رضا (ع) را جزو آرزو‌های خود دانست و خواستار توجه بیشتر به ظرفیت‌های فرهنگی و هنری محرم و عزاداری امام حسین (ع) شد.
محمدصادق عابدینی
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: مجید مجیدی در نشست رسانه‌ای سوگواره «سوگ در خانه» با تأکید بر اینکه محرم ظرفیت‌های گسترده نمایشی و فرهنگی دارد، گفت: چرا تا به حال از این ظرفیت‌های موجود در حوزه هنر استفاده نکرده و حق مطلب را ادا نکرده ایم؟!

خالق فیلم سینمایی «بچه‌های آسمان» ادامه داد: واقعیت این است که محرم، مرز و ادیان نمی‌شناسد، در کشوری مانند هند دیده‌ام که چطور ادیان مختلف به ساحت مقدس اباعبدالله (ع) ارادت دارند.

کرونا فرصت خلاقیت

مجیدی درباره ایده اجرای سوگواره فیلم کوتاه، «سوگ در خانه» گفت: فکر کردم که این ایام کرونایی فرصت خوبی است به ابعاد مختلفی که در مراسم محرم است، بپردازیم و آن را به لحظات ماندگاری تبدیل کنیم تا در فرهنگ ملی و محرمی ما ثبت شود. وی ادامه داد: از آنجا که ستاد ملی مقابله با کرونا و همچنین مراجع به اجرای مراسم عزاداری در خانه توصیه کرده‌اند، فکر کردم این محدودیت فرصت خوبی است که خلاقیت‌ها خودشان را نشان دهند.

مجیدی با دعوت از فیلمسازان برای مشارکت در «سوگ در خانه» افزود: هدف ما این نیست که هر کسی با دوربین فیلمی بگیرد و آن را بفرستد، قطعاً چنین اثری از سوی داوران سوگواره رد خواهد شد، توجه ما به آثاری است که دارای خلاقیت و دیدگاه باشند.

وی نمونه‌هایی از سوژه‌های تولید فیلم کوتاه را بیان کرد و گفت: همه این تجربه را در این ایام کرونایی داشته‌ایم که پدربزرگ‌ها، مادربزرگ‌ها را نتوانسته‌ایم ببینیم و بیشتر به صورت تصویری با آن‌ها ارتباط گرفته‌ایم. چند نفر از بچه‌های فامیل تصمیم می‌گیرند پرچمی را بر سردر خانه آن‌ها نصب کنند و یک عزاداری راه بیندازند یا می‌گفتند درخت توتی مقابل پنجره منزلی بوده که هر سال در فصل زمستان آن را هرس می‌کردند تا نقطه دید را نگیرد، امسال به دلیل کرونا نشده و نقطه دید را گرفته است، خود پدربزرگ و مادربزرگ شکایت می‌کردند که امسال چگونه عزاداری را به تماشا بنشینیم. بچه‌هایشان تصمیم گرفتند این شاخه‌ها را کنار بزنند تا آن‌ها بتوانند عزاداری را نگاه کنند، آن‌ها بیشتر در خانه بودند و این موضوعات دستمایه خوبی برای کار ما بود. اینکه ما گفتیم امکانات تخصصی لازم نیست به این معنا نیست که نوع نگاه ابتدایی باشد، ما می‌خواستیم فقط سهولت در ساخت باشد.

داوران سوگواره «سوگ در خانه»

مجیدی از حضور نرگس آبیار و سیدرضا میرکریمی در هیئت داوران این رویداد خبر داد و گفت: رایزنی‌هایی با انجمن سینمای جوانان ایران داشته ایم و سیدصادق موسوی با استقبال از طرح، پوستر سوگواره را در سایت انجمن قرار داده است و امیدوارم در روز‌های آینده از ظرفیت‌های سینمای جوانان و فیلمسازان مستند آن استفاده کنیم.

آرزوی فیلمسازی درباره امام حسین (ع)

مجیدی در ادامه نشست «سوگ در خانه» در پاسخ به سؤال خبرنگاران، درباره تمایلش به ساخت فیلمی با موضوع امام حسین (ع) گفت: ساخت فیلم با موضوع امام حسین (ع) و علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) جزو آرزو‌های من بوده است، البته در سال‌های گذشته مستندی درباره امام رضا (ع) ساخته‌ام.

وی با اشاره به فیلم «رستاخیز» ساخته احمدرضا درویش، افزود: ساخت فیلم درباره امام حسین (ع) کار بسیار سختی است، من شاهد سختی‌ها و رنجی که آقای درویش برای ساخت «رستاخیز» متحمل شد، بوده‌ام.

کارگردان فیلم «محمدرسول الله (ص)»، تصریح کرد: درست است که از ساخت فیلم محمد رسول الله (ص) حمایت شد، اما سختی‌های زیادی داشت.

«سوگ در خانه» قابلیت بین‌المللی شدن دارد

مدیر رویداد «سوگ درخانه» در پاسخ به سؤالی درباره برگزاری بین‌المللی سوگواره «سوگ در خانه» گفت: این حوزه و این ایام آنقدر ظرفیت‌های بزرگی در کل دنیا دارد که می‌طلبد چنین جشنواره‌هایی به جشنواره‌های بین‌المللی تبدیل شود. در حقیقت تنها جشنواره‌هایی که می‌شود عنوان جهانی به آن‌ها داد، همین مسائل مربوط به آقا امام حسین (ع) است. هر جای دنیا که بروی نام امام حسین (ع) برایشان آشناست، مثلاً شخصیت مهمی مثل گاندی از امام حسین (ع) به عنوان شخصیت برجسته‌ای نام می‌برند.

سقایی تبتی‌ها به یاد سیدالشهدا (ع)

کارگردان «بچه‌های آسمان» در ادامه گفت: خودم در تبت دیدم که در ایام ماه محرم بودایی‌ها چه عشق و علاقه‌ای به خود ایام محرم و به خصوص ساحت مقدس آقا امام حسین (ع) دارند. در این ایام با پرچم‌هایی که در میان آن‌ها نام حضرت ابالفضل (ع) وجود داشت، سقایی می‌کردند. وجوه مقدس آقا امام حسین (ع) و یارانش تنها به حوزه دین خلاصه نمی‌شود. فراتر از این حرف‌هاست. به واسطه این منش و رفتار در محرم می‌شود زیبایی‌های این ایام را به دنیا نشان داد و امیدوارم بتوانیم در سال‌های آینده این رویداد را به یک رویداد بین‌المللی تبدیل کنیم.

نمی‌خواهیم مانند تلویزیون باشیم

مجیدی در پاسخ به سؤال «جوان» درباره استفاده از گونه‌های مختلف فیلم، از جمله انیمیشن یا مستند در «سوگ در خانه» گفت: از آثار مستند هم در این رویداد استقبال می‌کنیم، ولی آثار باید نگاه تازه و حرفی داشته باشند.

خاصیت تلویزیون، نگاه ژورنالیستی است و به همه چیز مثل مطبوعات نگاه می‌کند، برای همین نگران این شدم که نکند مخاطبان ما هم این تربیت را از تلویزیون یاد گرفته باشند، به این صورت که روبه‌روی تلویزیون نشسته باشند و این رسانه یک عزاداری نشان بدهد و دوستان ضبط کنند و بفرستند. در حوزه انیمیشن شاید زمان بیشتری نیاز داشته باشیم، اگر قرار باشد دوره‌های بعدی وجود داشته باشد، از چند ماه جلوتر اعلام می‌کنیم تا این افراد هم آثاری بفرستند.

مهلت ارسال آثار و زمان اختتامیه «سوگ در خانه»

محمد رهبر، دبیر رویداد «سوگ در خانه» گفت: با توجه به اینکه موسسه راه ایمان هم مؤسسه فرهنگی و هم مؤسسه خیریه است به دلیل شیوع کرونا سعی کردیم عزای حسینی را همچنان زنده نگه داریم، این مؤسسه تحت مدیریت آیت‌الله سیستانی است و تأکید بر روضه‌های خانگی داشتند، تصمیم گرفتیم این سوگواره برگزار شود. رهبر افزود: هیئت انتخاب، ۴۰ فیلم را تا اربعین انتخاب می‌کنند و با شرکت نماوا این فیلم‌ها را به نمایش می‌گذاریم و هر فیلمی که بیشترین بازخورد را داشته باشد، عنوان فیلم برتر از دیدگاه مردم را دریافت می‌کند.

زمان اختتامیه دوازدهم آبان شب ولادت رسول اکرم (ص) است که با توجه به وضع کرونا نوع اختتامیه و تقدیم جوایز را اعلام می‌کنیم.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار