کد خبر: 1017101
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۷:۰۰
گفت‌وگوی «جوان» با رهیافته‌ای از شیلی
دوست دارم با مردم کشور‌های دیگر مرتبط شوم و آموخته‌های دینی خودم را انتقال بدهم به همین جهت به فکر گشودن افق‌های دیگری افتادم و تصمیم به استفاده از تکنولوژی‌های جدید گرفتم که همیشه امام خامنه‌ای آن‌ها را توصیه کرده‌اند و از این طریق دوست دارم دنیا را بگردم و سفر کنم و در عین حال تبلیغ اسلام شیعی هم داشته باشم
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: مجتبی ساحوری (گوستاوو زهندر) برادر خلیل ساحوری اولین روحانی شیعه شیلی است که سال گذشته بر اثر بیماری سرطان به رحمت ایزدی پیوست. او از مبلغان موفق و دلسوز اسلام و تشیع در شیلی محسوب می‌شد. مجتبی ساحوری هم سعی دارد پا جای پای برادرش بگذارد. او تلاش می‌کند تا راه برادرش را در شیلی ادامه دهد. وی مسلط به زبان‌های اسپانیایی، فارسی و سطح متوسط زبان‌های عربی، پرتغالی، ایتالیایی و انگلیسی است. چند سال پس از زمانی که به لطف خدا با دین اسلام آشنا شد به ایران آمد و در مرکز آموزش‌های اسلامی قم که ویژه اتباع خارجی است به تحصیل زبان عربی پرداخت تا بتواند با دستی پر به عنوان مبلغ شیعی به کشورش بازگردد. گفت‌وگوی «جوان» با این رهیافته جوان شیلیایی که با همکاری انجمن ادواردو آنیلی انجام شده را بخوانید.

چه اتفاقی افتاد که مسلمان شدید؟

دین اسلام را کامل‌ترین دین دیدم و قصد دارم تا راه حق را طی کنم؛ راهی که نام دیگری جز اسلام و کلام خداوند ندارد. همچنین ولایت مقام معظم رهبری، آیت‌الله‌العظمی امام علی خامنه‌ای که رهبری فرزانه و اندیشمند هستند برایم جذاب بود. ایشان در بیانات خود در ارتباط با استفاده صحیح از تکنولوژی و رسانه‌های دیجیتال جهت انتشار دین مبین اسلام و انتشار تفکر اهل بیت (ع) اشاره دارند و برای همین هم سعی کردم از رسانه برای تبلیغ حقیقت اسلام استفاده کنم. این موضوع مصادف شد با سخنان دبیر مجمع اهل‌بیت (ع) در آخرین دیدار این سازمان که من شخصاً در آن حضور داشتم و شاهد آن بودم. جایی که من در آن تشویق شدم به گشودن راهی برای انتشار این موضوع به صورت بصری. کاری که هزینه‌ها را کم کرده و البته زمان زیادی صرف می‌کند.

تا به حال به غیر از ایران به کشور‌های دیگر هم سفر کرده‌اید؟

نه متأسفانه تا به حال نتوانسته‌ام به دیگر کشور‌های همزبان با زبان مادری‌ام و هفت کشور دیگر که زبان دوم آن‌ها اسپانیایی است سفری داشته باشم، اما دوست دارم با مردم کشور‌های دیگر مرتبط شوم و آموخته‌های دینی خودم را انتقال بدهم به همین جهت به فکر گشودن افق‌های دیگری افتادم و تصمیم به استفاده از تکنولوژی‌های جدید گرفتم که همیشه امام خامنه‌ای آن‌ها را توصیه کرده‌اند و از این طریق دوست دارم دنیا را بگردم و سفر کنم و در عین حال تبلیغ اسلام شیعی هم داشته باشم.

چقدر به تجهیز تکنولوژی به عنوان یک مسلمان اعتقاد دارید؟

خیلی زیاد چراکه با مطالعه تاریخ می‌بینیم مسلمانان از ابتدا تا به امروز همواره به عنوان حاملان دانش و مروجان علم شناخته شده‌اند. به همین دلیل ما به عنوان معتقدینی که به خداوند پناه می‌برند و به احادیث اهل بیت می‌نگرند کسب مهارت‌های گوناگون را بر خود واجب می‌دانیم. در همین راستا من عکاسی را برای ترویج فرهنگ اسلامی برگزیده و ترجمه را در کنار آن به عنوان نقطه عطفی در میان دانش اسلامی و عطش فراگیری این علوم می‌دانم که هنوز در چنگ ستمکاران و قدرت‌های جهانی همچون امریکا و انگلیس و رژیم صهیونیستی ناشناخته باقی مانده است بنابراین فرصت بسیار مناسبی است از تکنولوژی بهره کافی ببریم.

در شبکه‌های اجتماعی هم فعالیت دارید؟

در ابتدا علاقه من خلاصه شده بود در عکس‌هایی که در شبکه اجتماعی اینستاگرام به اشتراک می‌گذاشتم به این صورت که هیچ چیز جز مکان آن را بیان نمی‌کردم ولی بعداً تصمیم گرفتم تا مطالبی در کنار عکس‌ها اضافه کنم همچون احادیث، آیات یا نظرات شخصی خود تا مخاطب بهتر متوجه عکس شود. در حال حاضر مشغول ترجمه کتاب شهید استاد مرتضی مطهری (داستان راستان) هستم و روزانه یکی از حکایات آن را ترجمه کرده و به همراه یک عکس آن را در شبکه اجتماعی خود منتشر می‌کنم.

بازخورد‌ها چگونه بوده است؟

چند سالی می‌شود که از کار این صفحه اجتماعی می‌گذرد و توانسته طرفداران بسیاری را به خود جذب کند. کار مشترکی درباره ایرانیان که از مساجد خود به خوبی نگهداری می‌کنند و هنر من که ثبت لحظات معنوی است و عکس‌نوشته‌هایی که مردم را به اندیشیدن درباره خداوند، دین و شناخت اهل بیت (ع) ترغیب می‌کند.

چطور عکس‌ها را انتخاب می‌کنید تا اثرگذاری خوبی داشته باشند؟

به طور کلی در انتخاب عکس‌ها حساسیت زیادی دارم تا عکس‌هایی انتخاب شوند که مردم اسلام و آثار اسلامی را به صورت عملی بشناسانند نه به صورت تئوری و گفتاری. در واقع عکس‌ها ترکیبی از زندگی عادی یک طلبه غیرایرانی در کشور ایران هستند و این همیشه مشهود است که ما شیعه هستیم و پیرو مکتب اهل بیت (ع) بنابراین آثارمان هم باید بر همین اساس باشد.

اثری هم روی مخاطبان داشته‌اند؟

من وظیفه خودم را انجام می‌دهم. البته خدا در قرآن می‌فرماید در میان کسانی که می‌خوانند و گوش فرامی‌دهند کسانی هستند که نمی‌خواهند گوش فرادهند و کسانی وجود دارند که گوش فرادادن برای آن‌ها مقدور نیست. زمانی که حقیقت ما و اینکه واقعاً چه کسانی هستیم بیان نمی‌شود و نمی‌توانیم به آن‌ها راه درست و حقیقی را نشان بدهیم پس آن‌ها به اولین راه در پیش روی خود که به نام اسلام به آن‌ها ارائه شده است می‌روند و راه حق را گم می‌کنند، چون همیشه کسانی که این راه را ارائه می‌دهند و بیان می‌کنند مسلمان نیستند، اما زمانی که به نام اهل بیت (ع) تمسک می‌جوییم و کار می‌کنیم، در کنار تمام محبت و علاقه‌ای که نسبت به آن‌ها احساس می‌کنیم، به ما کمک می‌کنند و جهان تازه‌ای را به روی ما می‌گشایند. آن‌ها ما را نسبت به یافتن حقیقت کنجکاو و پویا می‌کنند.

یک عکس چطور باعث کنجکاوی و تکاپوی ذهن پرسشگر می‌شود؟

جادوی یک عکس مانند یک حدیث یا یک آیه از قرآن است که باعث تحریک ذهن پرسشگر آن‌ها برای جست‌وجو درباره زندگی و عقایدشان می‌شود و این جایی است که قلب بسیاری از آن‌ها به سوی اسلام محمدی (ص) باز می‌شود. با توکل به خدا من تلاشم را می‌کنم و به خود خدا می‌سپارم چراکه باید در هر کاری به خداوند عالی‌مرتبه اعتماد کنیم. او پاداش اعتماد را به ما می‌دهد و تمام وجود مخلوق خداوند عز و جل در آن لحظه مقدس شروع به ثمره دادن می‌کند.

به عنوان یک مبلغ اهل شیلی وظیفه رهیافتگان غیرایرانی را در نشر اسلام چه می‌دانید؟

تکلیف یک مبلغ شیعی یا یک عالم دینی در آینده، معرفی دین اسلام و زیبایی‌های آن است. در جایگاه یک شیعی‌مذهب، معتقدم کار ما به متقاعد کردن یک سنی‌مذهب به حقانیت امام علی (ع) و جانشینی پیامبر یا تکرار شهادتین برای مسلمان شدن یک کافر ختم نمی‌شود؛ کسی که در لباس تبلیغ وارد می‌شود باید بداند تکلیف هیچ‌گاه پایان نمی‌یابد. این وظیفه‌ای است که خداوند به دوش او نهاده است و فقط با مرگ ما پایان خواهد یافت. باید حقانیت اسلام و تشیع را به گوش جهانیان رساند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار