کد خبر: 1017578
تاریخ انتشار: ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۵
مسئولان بهداشتی دائماً در رسانه‌ها بر استفاده از ماسک برای کنترل و پیشگیری از ابتلای به کرونا تأکید می‌کنند. متأسفانه به‌رغم اعلام قیمت‌های مصوب برای فروش ماسک، این کالای ضروری در بسیاری از داروخانه‌ها نایاب یا با قیمتی بسیار بالاتر از نرخ مصوب عرضه می‌شود. ماسک سه لایه پرستاری صنعتی و کارگاهی با قیمت دولتی ۱۳۰۰ تا ۱۵۰۰ نه‌تن‌ها عرضه نمی‌شود، بلکه با قیمت‌های ۲۵۰۰ تا ۳ هزارتومان به‌دست مشتریان می‌رسد. همین یک قلم برای رها بودن بازار و بی‌نظارتی محض کافی است، اما لازم است که در این یک مورد به طور خاص، فوری و ویژه نظارت‌ها و اقدامات لازمه تشدید شود، چراکه ماسک الان در مواردی از نان شب هم واجب‌تر است.
بیژن سورانی
سرویس جامعه جوان آنلاین: برای بررسی قیمت ماسک سری به چند داروخانه در نقاط مختلف تهران زدیم و موضوع قیمت ماسک سه لایه را جویا شدیم. یکی از این داروخانه‌ها در خیابان پیروزی اعلام کرد که ما‌سک را شرکت‌های توزیع کننده با قیمت بالای ۲ هزار تومان برای داروخانه فاکتور می‌کنند و آن‌ها هم با یک سود معقول به قیمت ۲۵۰۰ تومان به مشتریان می‌فروشند!

مسئول داروخانه دیگری در منطقه پونک گفت، اصلاً ماسک نمی‌آوریم تا درگیر قیمت و بحث با مشتری نشویم! یک داروخانه در پاسداران هم قیمت ماسک را حدود ۲ هزارو ۵۰۰ تا ۳ هزار تومان اعلام کرد.

در این خصوص نایب رئیس انجمن داروسازان تهران گفته است ماسک سه لایه پرستاری صنعتی با قیمت مصوب دولتی در داروخانه‌ها پیدا نمی‌شود، اما همان برند‌هایی که ماسک صنعتی تولید می‌کنند، اقلام‌شان در بازار آزاد به وفور یافت می‌شود؛ همین‌ها ماسک‌ها را بدون فاکتور و با قیمت بالای ۲هزار تومان به داروخانه ارائه می‌کنند.

با چنین تفاصیلی گویا قیمت‌های مصوب ماسک فقط در دفتر مسئولان است، نه برای مردم. بهمن صبور درباره وضعیت توزیع ماسک در داروخانه‌ها از سوی وزارت صمت گفت: باید توجه کرد که روش تولید ماسک سه لایه پرستاری به دو شکل انجام می‌شود؛ یکی روش مکانیزه و کاملاً صنعتی است که به صورت تمام پِرِس است که قیمت تمام‌شده این نوع ماسک برای مصرف‌کننده در داروخانه هزارو۳۰۰ تومان اعلام شده بود. روش دیگر تولید ماسک نیمه صنعتی است که در این روش ماسک به‌جای پرس، دوخت می‌شود، اما استاندارد‌های وزارت بهداشت را دارد و لایه وسط آن از همان پارچه ملت بلون است، استریل می‌شود و در بسته‌های ۵۰ تایی عرضه می‌شود. از آنجایی که در تولید این نوع ماسک بحث کارگر بیشتر دخیل است، قیمت بالاتری دارد و قیمت آن برای تولیدکننده هزارو۲۶۰ تومان، برای پخش هزارو۳۶۵ تومان و برای مصرف‌کننده در داروخانه هزارو ۵۰۰ تومان است.

همچنین جمشید گلپور، رئیس مرکز اصناف و بازرگانان و دبیر کارگروه مقابله با کرونا وزارت صمت، در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: سیستم توزیع ماسک بر اساس سامانه جامع تجارت تعریف شده و همه روند تولید و توزیع شامل تولید مواد اولیه، تحویل مواد اولیه به واحد تولیدی صنعتی و کارگاهی، تحویل ماسک تولید شده به شرکت پخش یا بخش حمل و نقل و مراکز عرضه با اولویت داروخانه که از شرکت‌های پخش ماسک را تحویل گرفتند از ابتدا تا انتها به صورت شفاف در این سامانه ثبت می‌شود. همچنین داروخانه‌ها موظفند میزان کالا، نام شرکت پخش و قیمت و فاکتور رسمی آن را در این سامانه یا سامانه تیتک وزارت بهداشت تأیید کنند؛ چراکه این دو سامانه به هم متصل شده‌است. همچنین در صورتی که داروخانه تأیید نکند، محصول را از شرکت پخشی که در سامانه اظهار کرده محصول را به آن داروخانه تحویل داده، عرضه خارج از شبکه برای شرکت پخش تلقی می‌شود.

این سخنان در حالی بیان شده‌است که این کالای بهداشتی و حتی سایر مواد ضد عفونی‌کننده در داروخانه با قیمت‌های بسیار بالا به دست مشتری داده‌می‌شود. هر چند در برخی ایستگاه‌های مترو می‌توان ماسک‌هایی با قیمت‌های ارزان‌تر گیر آورد، ولی آنچه مهم است آن است که مسئولان مربوطه فقط اعلام خبر کرده و بر توزیع و قیمت فروش نظارتی ندارند که قیمت این کالا‌ها با قیمت‌های مصوب هیچ‌گونه همخوانی‌ای ندارد.

وقتی مردم را به رعایت مسائل بهداشتی و استفاده از ماسک تشویق می‌کنیم باید این کالا‌ها نیز به‌صورت استاندارد و با قیمت مناسب در اختیار آنان قرار داده تا مردم هم با میل بیشتری از ماسک استفاده کنند. آغاز سال تحصیلی نزدیک است، میلیون‌ها دانش‌آموز و دانشجو باید بر اساس شرایط و پروتکل اعلامی در مراکز آموزشی حاضر شوند و استفاده از ماسک در تمامی موارد لازم و ضروری است. بار‌ها در رسانه‌ها اعلام شده‌است که تولید ماسک به‌صورت صنعتی و کارگاهی افزایش یافته ولی نابسامانی قیمت‌ها چیز دیگری را عیان می‌کند.

واضح است که وقتی قیمت انواع ماسک بالا می‌رود استفاده از آن نیز کمتر می‌شود و توزیع و فروش ماسک‌های غیر استاندارد و غیر بهداشتی جایگزین آن می‌شود. درج قیمت روی این محصول بهداشتی انجام نمی‌شود و شرکت‌های توزیع و داروخانه هم به دلخواه قیمت‌گذاری و آن را توزیع می‌کنند.

متأسفانه نابسامانی در توزیع و قیمت‌گذاری و فروش سبب شده‌است تا گلایه‌مندی شهروندان از افزایش قیمت و توزیع این کالای بهداشتی نیز زیاد شود. گویا مسئولان این موضوع را به حال خود رها کرده‌اند و به خودشان قبولانده‌اند که مردم به هر حال ماسک می‌زنند، یک روز به یک قیمت و روز دیگر به قیمت بالاتر! در شرایط اقتصادی موجود، چنین نوع مدیریتی خدا را هم خوش نمی‌آید.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار