کد خبر: 1017768
تاریخ انتشار: ۱۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۰
با نزدیک شدن به فصل پاییز و زمستان، بحث شیوع گسترده کرونا هم داغ‌تر می‌شود. با اینکه شش ماه اخیر نشان داده با مراعات اصول بهداشتی و انجام پروتکل‌های توصیه شده در این زمینه می‌توان به راحتی آمار مبتلایان را کاهش داد، اما هر بار که وضعیت به سمت سفید و آرام شدن حرکت می‌کند، به یکباره اتفاقی می‌افتد که بیش از دو سوم استان‌های ایران را به حالت قرمز و حتی بحران می‌رساند. بر همین اساس طی چند روز گذشته وضعیت برخی مناطق دوباره روبه وخامت رفته و به عنوان مثال با رسیدن فوتی‌های هرمزگان به ۷۰۲ نفر، رنگ کرونا در بندرعباس باز هم قرمز شد و مازندران نیز همچنان روز‌های سختی را تجربه می‌کند، معاون پژوهشی مرکز تحقیقات جراحی مغز و اعصاب عملکردی دانشگاه شهیدبهشتی با اعلام خطر گفته: «تخت ای‌سی‌یو کم داریم و باید فکری به حال پاییز و زمستان کنیم.»
سید احمد هاشمی اشکا
سرویس ایران جوان آنلاین: فصل سرما در راه است و اگر در اوایل سال می‌گفتند با گرم شدن هوا کرونا ضعیف شده و از بین می‌رود، اما حالا رسماً اعلام شده سرما و آنفلوآنزا و کرونا می‌توانند فاجعه بزرگی به همراه داشته باشند. به جرئت می‌توان گفت برخی مناطق ایران مثل استان‌های شمالی و تهران و قم و کرمان طی شش ماه اخیر اصلاً نتوانستند یک روز آرام و سفید را تجربه کنند و در شرایطی که هنوز فشار و صدمات موج دوم کرونا آرام نگرفته، مسئولان و متخصصان از موج سومی حرف می‌زنند که با پاییز و سرما پیش می‌آید. با اینکه خانواده‌های زیادی روزانه به خاطر از دست دادن عزیزی، داغدار شده و بار این مصیبت را نیز باید در کنار تمام گرفتاری‌هایشان تحمل کنند، کادر درمانی و بهداشت کشور با اعلام هشدار، نگران ترکیب کرونا و آنفلوآنزا هستند که می‌تواند رقم فوتی‌ها را تا چند برابر افزایش دهد.

بندرعباس دوباره در وضعیت قرمز

به خاطر وضعیت اقلیم و آب و هوای ایران هنوز هوای بسیاری از استان‌ها گرم است، اما در همین وضعیت هم رنگ کرونا در بندرعباس دوباره قرمز شد و آمار فوتی‌های هرمزگان به ۷۰۲ نفر رسید. سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با تأیید فوت سه بیمار کرونایی دیگر در استان آمار تلفات کرونایی هرمزگان را ۷۰۲ نفر اعلام کرد و گفت: «اکنون ۲۳۸ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستان‌های استان بستری‌اند که از این شمار ۵۴ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه (آی. سی. یو) بستری و حال ۱۵ نفر از آن‌ها وخیم است.» دکتر فاطمه نوروزیان با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در شهرستان‌های استان نیز بیان کرد: «شش شهرستان استان هرمزگان شامل جاسک، بستک، پارسیان، بندرلنگه، میناب و بندرعباس در وضعیت قرمز شیوع ویروس کرونا و شهرستان‌های حاجی‌آباد، قشم، رودان و بندرخمیر نیز در وضعیت زرد یا هشدار قرار دارند.» یکی از موضوعاتی که از هم اکنون کادر درمان کشور را نگران کرده است علائم شبیه به هم کرونا و آنفلوآنزا است.

به همین دلیل متخصصان توصیه اکید کرده‌اند که از اواخر شهریور ماه کسانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای هستند حتماً واکسن آنفلوآنزا را بزنند تا در پاییز و زمستان به تعداد مبتلایان این دو بیماری افزوده نشود. مازندارن که روز‌های سختی را سپری می‌کند و بی‌توجهی هموطنان و مسافرت‌ها به این استان، این منطقه از ایران را پیوسته در وضعیت قرمز نگه داشته است، باز هم بر آمار مبتلایانش به ویروس کرونا افزوده شد. سیدعباس موسوی رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه روز گذشته تعداد ۱۲۵ بیمار مشکوک به کرونا بر اساس تشخیص بالینی در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سطح استان بستری شدند، گفت: «هم اکنون ۵۸۰ نفر بیمار مشکوک به ویروس کرونا با علائم تنفسی مشکوک به کرونا براساس تشخیص بالینی در این مراکز بستری هستند که از این تعداد ۱۶۰ نفر با علائم حاد تنفسی در بخش‌های مراقبت ویژه، خدمات دریافت می‌کنند.

جلوگیری از فاجعه ملی با رعایت پروتکل‌های بهداشتی در یوم‌العباس

تجربه چند ماه اخیر نشان داده که رعایت پروتکل‌های بهداشتی و توجه به اصول فاصله‌های اجتماعی به شدت در کاهش آمار مبتلایان به کرونا تأثیرگذار است. موضوعی که استاندار زنجان نیز آن را تأیید کرده و گفته: «رعایت پروتکل‌های بهداشتی در یوم‌العباس از فاجعه ملی جلوگیری کرد.» فتح‌الله حقیقی ضمن قدردانی از همراهی زنجانی‌ها، مادحین، هیئت‌های مذهبی و مسئولان استان در خصوص رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ایام محرم، گفت: «مراسم یوم‌العباس زنجان، امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا با همکاری و همیاری مردم و مسئولان به صورت جایگزین و متفاوت از برگزاری این مراسم در سال‌های گذشته با رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام شد و اگر در این مراسم پروتکل‌های بهداشتی رعایت نمی‌شد، با توجه به شیوع بیماری شاهد یک فاجعه ملی بودیم و کشور را تحت‌الشعاع خود قرار می‌داد. بنابراین نباید اقدامات انجام شده در راستای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در ایام محرم را ساده بگیریم، زیرا همه دستگاه‌های استان در این خصوص حضور جدی داشتند.» با این تفاسیر، حالا که معاون پژوهشی مرکز تحقیقات جراحی مغز و اعصاب عملکردی دانشگاه شهیدبهشتی از کمبود تخت ای‌سی‌یو و شرایط سخت پاییز و زمستان خبر داده است، شاید اولین و مهم‌ترین کار همین رعایت اصول و پروتکل‌های بهداشتی باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار