کد خبر: 1018556
تاریخ انتشار: ۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۵
بر اساس آمار‌های مجمع خیرین استان تهران، در شش ماهه امسال نسبت به کل سال گذشته کمک‌های مردمی در تمام کشور ۴۰۰ درصد رشد داشته است. این افزایش چشمگیر کمک‌های مردمی در شرایطی بوده که آمار‌ها نشان می‌دهد معیشت برای خانواده‌های ایرانی سخت‌تر شده است.
عليرضا سزاوار
سرویس جامعه جوان آنلاین: تمجید رهبر معظم انقلاب اسلامی از رزمایش کمک‌های مؤمنانه موجب شد که کمک‌های مؤمنانه مردم در مرحله دوم این رزمایش دو برابر شود. دور دوم کمک‌های مؤمنانه، در سه مقطع ذیحجه، محرم و صفر اجرا شد که مرحله اول در دهه ولایت، مرحله دوم در دهه اول محرم و مرحله سوم با همت بلند خیرین، بسیجیان و اصناف در آخر صفر برگزار می‌شود.

کمک ۹۲۰ میلیارد تومانی فقط برای کرونا

کمیته امداد میزان کمک‌های مردمی در طرح ایتام امسال را ۱۱۰۰ میلیارد تومان عنوان کرده، رقمی که نسبت به سال گذشته افزایش محسوسی دارد. از سوی دیگر سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر خرداد امسال از کمک ۹۲۰ میلیارد تومانی مردمی در خصوص کرونا خبر می‌دهد، در حالی که این رقم در فروردین امسال فقط ۳۷۶ میلیارد تومان بود.

تشکیل بانک اطلاعاتی از نیازمندان

با توجه به تجربه مرحله اول کمک‌های مؤمنانه، در معاونت سرمایه انسانی بسیج برای یک هزار و ۶۵۰ خانوار نیازمند کشور برای مرحله دوم کمک‌ها بانک اطلاعاتی تشکیل شد.

اکثر این خانواده‌ها دارای کد ملی هستند و قبل از این جزو نیازمندان محسوب نمی‌شدند، اما با اتفاقات اخیر و شیوع ویروس کرونا نیازمند شده‌اند که در این کمک‌ها که قرار است سه مرحله‌ای باشد، اقلام معیشتی به ترتیب اولویت مشخص شده بین آنان توزیع شد. در مرحله دوم کمک‌های مؤمنانه علاوه بر توزیع بسته‌های معیشتی، لوازم‌التحریر، کیف و کفش، جهیزیه در حد توان و کارت هدیه با اقتضائات و شرایط موجود بین نیازمندان توزیع گردید.

هجوم خیرین برای اکرام ایتام

محمد فلاحی، مسئول بخش شبکه‌های مردمی و امور خیریه کمیته امداد استان تهران هم با اشاره به کمک‌های مؤمنانه استان تهران اظهار کرد: بیش از ۴۵ مرکز نیکوکاری در سطح استان تهران است که تمامی این مراکز نیکوکاری در زمینه کار خیر و انسان دوستانه فعالیت می‌کنند. از زمانی که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمایش کردند که کمک‌های مؤمنانه صورت بگیرد، کمک‌های مؤمنانه مردم دو برابر شده‌است.

علیرضا عسگریان، معاون مشارکت‌های مردمی کمیته امداد این افزایش کمک‌های مردمی را حاصل «عمیق شدن گرایش احساسی، دینی و اعتقادی» می‌داند. او می‌گوید: «افزایش میزان مشارکت‌های مردمی شاید یک مقدار تعجب‌آور باشد. پنج ماه اول امسال میزان کمک‌های مردمی در طرح اکرام ایتام به ۱۱۰۰ میلیارد تومان می‌رسد، در حالی که سال گذشته کمک‌های مردمی ۱۰۱۰ میلیارد تومان بود، البته میزان کمک‌های مردمی در سال گذشته هم جهش داشته‌است.»

از بخشیدن اجاره‌بها تا طرح همسایه خوب

آمار‌های شگفت‌انگیز افزایش کمک‌های مردمی تنها محدود به کمیته‌امداد امام‌خمینی (ره) نیست، رئیس مجمع خیرین استان تهران هم از افزایش چشمگیر این کمک‌ها خبر داده‌است.

محسن ولیئی با بیان اینکه کرونا در کنار همه تهدیدهایش فرصتی برای فراهم‌کردن بستری برای دستگیری ساخته، گفت: «این روحیه از همان ابتدا با تشکیل گروه‌های مردمی در ضدعفونی‌کردن معابر خودش را نشان داد. این ماجرا با بیانات رهبر معظم انقلاب در نیمه‌شعبان هم سرعت بیشتری گرفت و افزایش چشمگیری داشت. کرونا به‌رغم تهدیدهایش فرصتی برای همدلی بین مردم پدید آورد. این روحیه تعاون میان مردم تنها محدود به کمک‌های نقدی نمی‌شد و در بسیاری از موارد دیگر هم خودش را نشان داد، از بخشیدن اجاره‌بهای مغازه‌ها و طرح همسایه خوب گرفته تا بخششی که بسیاری از صاحبخانه‌ها نسبت به مستأجرین خود داشتند.»

آن‌طور که رئیس مجمع خیرین استان تهران می‌گوید امسال نسبت به کل سال گذشته بخش کمک‌های مردمی ۴۰۰ درصد رشد داشته‌است و این افزایش شگفت کمک‌های مردمی در شرایطی بوده‌است که تورم افزایش بسیاری داشته و معیشت شهروندان سخت‌تر شده‌است.

مشارکت‌های غیرقابل باور

در کنار کمک‌های مردمی به نهاد‌ها پویش‌های بسیاری هم در این میان شکل گرفت، یکی از آن‌ها پویش «ایران همدل» بود که در فاصله‌ای کوتاه بدل به بزرگ‌ترین پویش ملی کشور شد. ایران همدل از نیمه‌شعبان امسال آغاز شد.

رهبر معظم انقلاب اسلامی، در سخنرانی تلویزیونی به‌مناسبت نیمه‌شعبان امسال و با اشاره به مشکلاتی که به خاطر کرونا برای برخی مردم پیش‌آمده، فرمودند: «ماه رمضان، ماه انفاق است. ماه ایثار است. ماه کمک به مستمندان است. چه خوب است که یک رزمایش گسترده‌ای در کشور به وجود بیاید برای مواسات و همدلی و کمک مؤمنانه به نیازمندان و فقرا که این اگر اتفاق بیفتد، خاطره خوشی را از امسال، در ذهن‌ها خواهد گذاشت.»

همین پیام موجب شد پویشی به نام ایران همدل در سراسر ایران با هدف فراگیرشدن مفهوم مواسات در جامعه‌اسلامی آغاز به کار کند. محمد زهرایی، رئیس بسیج سازندگی کشور و دبیر و سخنگوی رزمایش کمک‌های مؤمنانه میزان بالای مشارکت‌های مردمی در پیوستن به این پویش ملی را برای خود برگزارکنندگان هم غیرقابل باور خواند.

وی گفت: «پیش‌بینی ما بر اساس وضعیت نابسامان معیشتی مردم به‌واسطه گرفتاری‌های مرتبط با بیماری کرونا بسیار کمتر از لطفی بود که مردم به این پویش داشتند. تازه این کمک‌ها بخشی از مواردی است که ما توانستیم محاسبه کنیم.» به باور او ۷ میلیون و ۱۵۰هزار بسته معیشتی و ۳ میلیون نفری که این بسته‌ها شامل آن‌ها شده‌است می‌تواند به‌عنوان رکوردی از میزان کمک‌های مردمی ثبت شود.

وحید قبادی‌دانا، رئیس سازمان بهزیستی هم خبر داده که «مجموعاً ۳۰میلیارد تومان کمک‌های مردمی در مرحله‌اول پویش ایران همدل به دست مددجویان بهزیستی رسید.»

خلاقیت در کمک‌رسانی

کمک‌های مردمی در برخی از شهر‌های کشور هم با خلاقیت‌هایی همراه بود. مثلاً در بندر عباس علاوه بر توزیع بسته‌های معیشتی، کارگاه دوخت لباس فرم مدارس برای دانش‌آموزان بی‌بضاعت با همکاری و مشارکت بسیج سازندگی راه‌اندازی شد.

شیفت ایثار کارگران در برخی کارخانجات بزرگ هم از دیگر اقدامات مهم بسیج کارگری و کارخانجات برای یاری‌رسانی به نیازمندان بود.

مرکز تعمیراتی وسایل سرمایشی کولر و یخچال به‌صورت رایگان در محلات محروم بیرجند هم از دیگر خلاقیت‌ها بود. رویکرد این مرحله دوم از رزمایش همدلی صرفاً توزیع اقلام غذایی نبود و حمایت از مشاغل خانگی یکی از برنامه‌های مهم این مرحله بود.

مرحله دوم کمک‌های مؤمنانه مردم در حالی در سراسر کشور انجام شد که بر اساس آمار قرارگاه محرومیت‌زدایی سپاه، در موج اول این رزمایش به همت خیرین و سایر نهاد‌ها بیش از ۱۰ میلیون بسته معیشتی در سراسر کشور توزیع شد. در حال حاضر هم انجام طرح‌های محرومیت‌زدایی در استان‌های مختلف با اولویت پروژه‌های آب و اشتغال همچنان ادامه دارد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار