کد خبر: 1018727
تاریخ انتشار: ۱۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۱
تشتت تصمیم‌گیری و تصمیمات خلق‌الساعه درباره نحوه بازگشایی مدارس والدین و دانش‌آموزان را آنچنان دچار سردر‌گمی کرده که هنوز هم منتظر تغییر دستورالعمل‌ها برای برگزاری حضوری یا مجازی کلاس‌های درس هستند.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: ماجرا به گونه‌ای پیش رفته که در اخبار منتشر‌شده در برخی خبرگزاری‌ها و شبکه‌های اجتماعی غیر‌رسمی به نقل از وزیر آموزش و پرورش عنوان شده «ممکن است هر لحظه تصمیم دیگری در مورد مدارس گرفته شود»؛ ماجرایی که با تکذیب دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش مواجه شد. شاید همین شایعه‌ها و نگرانی والدین، دانش‌آموزان و اولیای مدرسه موجب شد تا روز گذشته شخص رئیس‌جمهور در جلسه هیئت دولت با بیان ترجیح حضور دانش‌آموزان در سر کلاس، یک بار دیگر تأکید کند: «حضور دانش‌آموزان در مدرسه اجباری نیست، اما در عین حال در مدارس و دانشگاه‌ها به روی دانش‌آموزان و دانشجویان باز خواهد بود.»

تغییر یک‌باره تصمیم قبلی برای برگزاری کلاس‌های غیر‌حضوری در مناطق قرمز کرونایی در کشور و در نهایت کوتاه آمدن آموزش و پرورش از اصرار بر برپایی کلاس‌های حضور و حضور فیزیکی دانش‌آموزان موجب شده تا همچنان خانواده‌ها، دانش‌آموزان سردر‌گم بمانند و هر شایعه‌ای مبنی بر تغییر در تصمیمات دولت برای برپایی کلاس‌های درس را باور کنند. روز گذشته هم در برخی خبرگزاری‌ها و شبکه‌های اجتماعی شایعه‌ای به نقل از وزیر آموزش و پرورش منتشر شده‌بود که بناست تصمیم تازه‌ای در رابطه با برپایی کلاس‌های درسی گرفته‌شود. دبیرخانه شورای عالی آموزش و پرورش، اما شایعه «تصمیم دیگر درباره مدارس» را تکذیب کرد. طبق این اطلاعیه در تصمیمات ستادملی مقابله با کرونا و آموزش و پرورش، امنیت جسمی و روحی و سلامت معلمان و دانش‌آموزان، اصل خدشه‌ناپذیر است و ترجیح و اولویت این وزارتخانه در سال تحصیلی پیش‌رو، آموزش حضوری است هرچند که غیرالزامی بودن حضور دانش‌آموزان مورد تأکید است و امکان انتخاب آموزش حضوری یا غیرحضوری (شاد‌-‌تلویزیون) برای خانواده‌ها در نظر گرفته شده‌است.

در این اطلاعیه از معلمان، دانش‌آموزان و اولیای آنان خواسته شده، اخبار مربوط به مصوبات ستاد را فقط از طریق پورتال اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش و رسانه ملی پیگیری کنند.

علاوه بر این، رئیس‌جمهور هم در جلسه هیئت دولت یک‌بار دیگر بر اجباری نبودن حضور دانش‌آموزان در مدارس تأکید کرد.

جلسه روز گذشته هیئت دولت رنگ و بوی درس و مدرسه و دانشگاه داشت. رئیس‌جمهور که در آیین بازگشایی مدار‌س و آغاز سال تحصیلی جدید ترجیح داد به جای حضور در مدرسه و نواختن زنگ آغاز بهار دانش در دفترش بماند و از طریق ویدئو کنفرانس این کار را انجام دهد، این‌بار در جلسه هیئت دولت با تأکید بر ارجحیت آموزش حضوری برای دولت تصریح کرد: «در ایران در هیچ زمینه‌ای اجبار وجود ندارد. ما هیچ خانواده و دانش‌آموز را اجبار نمی‌کنیم که حتماً از طریق آموزش حضوری سال تحصیلی را بگذراند و آموزش حضوری را ترجیح می‌دهیم. آنچه برای دولت مهم است این است که در مدرسه و دانشگاه به روی دانشجویان و دانش‌آموزان باز خواهد بود و این برای ما اصلی مهم است.» حجت‌الاسلام حسن روحانی با تأکید بر اینکه در هیچ مدرسه و دانشگاهی به روی کسی بسته نمی‌شود، ادامه داد: «اساتید و معلمین ما برای تدریس آمادگی دارند و البته برای سلامت جسم و نشاط دانش‌آموزان و آموزش دقیق و صحیح، آموزش حضوری اولویت اول ما هست.»

به گفته وی برخی فکر می‌کنند که اصول بهداشتی فقط در بحث کرونا است و اگر کسی کرونا نگرفت؛ یعنی سالم است و اگر کرونا گرفت یعنی بیمار است، در حالی که بیماری‌های فراوانی وجود دارد. رئیس‌جمهور تصریح کرد: «می‌خواهیم که دانش‌آموزان ما از لحاظ جسمی و روحی و نشاط دارای سلامت کامل باشند. می‌توانیم دانش‌آموزان را برای طول مدت یک‌سال در یک آپارتمان حبس کنیم و بگوییم که از آن خارج نشوند؛ ولی آن هم بیماری ایجاد می‌کند. ما می‌خواهیم روح و جسم دانش‌آموزان ما کاملاً سالم باشد، ولی در عین حال من روز شنبه به صورت روشن گفتم که ما هیچ خانواده و دانش‌آموزی را با اجبار به مدرسه نمی‌بریم، اما همه وسایل دانش را حضوری، از طریق فضای مجازی و از طریق صدا و سیما پیش روی آن‌ها می‌گذاریم.»

وی با تأکید بر اینکه بهترین روش آموزش حضوری است، افزود: «دانش‌آموزانی که علاقه‌مند هستند و خانواده‌هایی که می‌خواهند، باید به مدرسه بیایند و آموزش حضوری ببینند، اما در عین حال در این زمینه اجبار نخواهد بود.»

روحانی ضمن تشکر از معلمین و اساتید که امسال بار سنگینی را بر دوش دارند، گفت: «معلمین و اساتید ساعت درس‌شان محدود شده که این مشکل برایشان ایجاد می‌کند. باید نحوه تدریس را تغییر دهند، نسبت به سلامت بچه‌ها مراقب باشند و بار اضافی بر دوش مدرسه آمده و در عین حال دانش‌آموزان عزیز ما در مدرسه باید تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش وزارت بهداشت و درمان سلامتشان مورد مراقبت قرار بگیرد.» رئیس‌جمهور با بیان اینکه فکر می‌کنم دولت و ستاد کرونا تصمیم بسیار دقیق و درستی را اتخاذ کند، گفت: «دانش‌آموزان و دانشجویان ما امسال از نعمت تحصیل برخوردار خواهند بود و اساتید و معلمین زحمت تعلیم تدریس و مراقبت بیش از سال‌های دیگر بر دوش دارند.»

فرصت‌سوزی ۷ ماهه آموزش و پرورش

با نهایی شدن انتخاب دانش‌آموزان و اولیا برای حضور یا عدم‌حضور دانش‌آموزان در مدارس، اما چالش‌هایی همچون آشنا نبودن معلمان و دانش‌آموزان با سیستم آموزش مجازی یا آموزش از راه دور همچنان مانعی بر سر راه تحقق آموزش در مدارس است.

از سوی دیگر نسخه تازه شبکه آموزش دانش‌آموزان یا همان شاد هم همچنان با چالش‌هایی مواجه است و این مسئله موجب شده تا برخی مدارس برای آموزش غیر‌حضوری به مشکل بخورند و از دانش‌آموزان بخواهند بر سر کلاس‌های درس حاضر شوند. این در حالی است که هفت ماه تعطیلی مدارس فرصت خوبی بود تا هم معلمان با شاد و روش‌های تدریس مجازی آشنا شوند و هم چالش‌های شاد برطرف شود، اما به نظر می‌رسد این فرصت سوخت!
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار