کد خبر: 1018935
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۴۶
اعتراف کم‌سابقه رئیس‌جمهور امریکا
رئیس‌جمهور امریکا تأیید کرد که مقامات پنتاگون با ایجاد جنگ در پی فروش سلاح هستند تا برای اولین بار فرضیه مجتمع‌های نظامی - صنعتی که چند دهه است در امریکا مطرح شده، در بالا‌ترین سطح در امریکا تأیید شود. این سخنان دونالد ترامپ اگرچه واکنش انتقادی نظامیان ارشد این کشور را به دنبال داشته است، اما بنابر آنچه وزیر امور خارجه ایران نیز به آن اشاره کرده است، سیاست‌های جنگ‌طلبانه امریکا را تأیید می‌کند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: دونالد ترامپ از زمان تصدی قدرت، اگرچه همواره با شعار حفظ منافع امریکا و دوری از جنگ‌طلبی از برخی ترتیبات بین‌المللی خارج شده است، اما اظهارات و بعضاً اقدامات وی که یک نمونه از آن ترور رهبران مقاومت از جمله شهید قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس در عراق بود، به متشنج شدن هرچه بیشتر فضای جامعه بین‌الملل دامن زده است. این در شرایطی است که دونالد ترامپ حتی در خاموش کردن آتش ناآرامی‌ها در واکنش به تبعیض نژادی در کشورش نیز ناتوان بوده است. ترامپ در تازه‌ترین موضع‌گیری خود که می‌توان آن را اعتراف عالی‌ترین مقام امریکا به سیاست‌های جنگ‌طلبانه این کشور ارزیابی کرد، از مسئولان ارشد وزارت دفاع این کشور (پنتاگون) با عنوان افرادی یاد کرد که خواستار روشن نگه داشتن آتش جنگ هستند تا به این وسیله پیمانکاران نظامی همچنان خوشحال بمانند. ترامپ البته مدعی شده که در حمایت از نظامیان کشورش سخن می‌گوید و گفته است: «فرماندهان ارشد پنتاگون تنها به دنبال جنگ هستند، بنابراین شرکت‌هایی که بمب، هواپیما و جنگ‌افزار‌های دیگر می‌سازند، همگی خوشحال و راضی می‌مانند. مقام‌های ارشد پنتاگون از من خوش‌شان نمی‌آید و کاری جز جنگ‌افروزی ندارند.» مارک میدوز، رئیس دفتر ترامپ در توجیه سخنان اخیر رئیس‌جمهور گفت: «آنچه که رئیس‌جمهور ترامپ روز گذشته مطرح کرد، اشاره مستقیمی به وزیر دفاع، رئیس ستاد مشترک ارتش و مقامات مشخص پنتاگون نیست.» محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پنج‌شنبه‌شب در پیامی توئیتری نوشت: «با وجود آنکه دونالد ترامپ به عطش ایالات متحده برای جنگ با هدف پر کردن جیب‌های «آن کمپانی‌های فوق‌العاده» اذعان دارد، خود او سخت سرگرم بازارگرمی برای فروش «تجهیزات نظامی زیبا»‌ی همان کمپانی‌ها به منطقه ماست. متوجه او هستیم. او معتقد است جنگ سرد خوب است، چون به سود تجارت است، اما جنگ گرم نه. «جنگ» بد است، خلاص.»

ترامپ درک چندانی از ارتش ندارد

پس از اینکه دونالد به منظور سرکوب اعتراضات ضد نژادپرستی، تهدید کرد که از ارتش استفاده خواهد کرد، رابطه او با فرماندهان ارتش امریکا به شدت تیره شد. جیمز مک کانویل، رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا در واکنش به سخنان ترامپ گفته است: «فرماندهان نظامی هرگز سفارش و توصیه به اعزام نیرو برای جنگ نمی‌کنند، مگر آنکه این مسئله به نفع امنیت ملی یا آخرین گزینه مورد نظر ما باشد.»

مک کانویل خاطرنشان کرد: «بسیاری از این فرماندهان، پسران و دخترانی دارند که در ارتش خدمت می‌کنند و بسیاری از آن‌ها پسران و دخترانی دارند که به جنگ رفته یا اکنون در جنگ مشارکت دارند.» چاک هیل، وزیر دفاع اسبق امریکا هم در برابر اتهامات ترامپ علیه سران پنتاگون موضع گرفت و گفت: «ترامپ نشان داد چه درک پایینی از ارتش دارد و خدمات این تشکل برای امریکا را کم‌اهمیت ارزیابی می‌کند.» رئیس‌جمهور امریکا علاوه بر چنین موضع‌گیری درباره نیرو‌های نظامی کشور، پیش‌تر هم سربازان کشته شده امریکایی در جریان جنگ جهانی را افرادی بازنده و احمق خطاب کرده بود. چنین سخنانی بنابر تحلیل شبکه خبری سی‌ان‌ان، برای ترامپ، هزینه انتخاباتی خواهد داشت. ضمن اینکه باعث شده که او در موضع دفاعی قرار گیرد.

آدمکش خواندن معترضان

از آغاز اعتراضات ضد نژادپرستی در امریکا، ترامپ همواره معترضان را با عناوینی مانند خرابکار و آشوبگر خطاب کرده است. وی در جدید‌ترین موضع‌گیری در حساب کاربری رسمی خود در توئیتر نوشت: «آن‌ها معترضان مسالمت‌جو، یعنی آنچه بایدن خواب‌آلود و دموکرات‌ها می‌گویند، نیستند بلکه آدم‌کش هستند و همه این اتفاقات در شهر‌هایی رخ می‌دهد که توسط دموکرات‌ها اداره می‌شوند.»

کرونا جدی است یا نه؟!

بخش دیگری از افشاگری وودوارد علیه ترامپ برمی‌گردد به کوچک‌نمایی دونالد ترامپ از کرونا، در حالی که از خطرناک بودن آن اطلاع داشته است. ترامپ در ماه فوریه به وودوارد گفته بود که خطر ویروس کرونا را کم‌رنگ جلوه داده تا مانع وحشت عمومی شود، در حالی که براساس نوار مصاحبه‌ای که باب وودوارد با ترامپ در ماه فوریه انجام داد او گفت که ویروس کرونا مرگبارتر از آنفلوآنزاست. ترامپ روز ۷ فوریه به وودوارد درباره انتشار کرونا در هوا گفته بود: «انتشار در هوا همیشه بدتر از انتشار از طریق لمس اشیاست. مجبور نیستید به چیزی دست بزنید. اما هوا، کافی است آن را استنشاق کنید و به این شکل منتقل می‌شود، برای همین خیلی مشکل‌زاست. وضعیت خیلی سختی است. تازه مهلک‌تر از آنفلوآنزا هم هست.» رئیس‌جمهور امریکا مدتی بعد در ماه فوریه به طور علنی گفت که ویروس کرونا «تحت کنترل است» و آمار مبتلایان به زودی به صفر نزدیک می‌شود. او همچنین به طور علنی گفت که آنفلوآنزا خطرناک‌تر از کووید-۱۹ است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار