کد خبر: 1018979
تاریخ انتشار: ۲۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۰:۱۱
برای نخستین بار در شرق کشور صورت گرفت؛
برای نخستین بار در شرق کشور، بیمار ۷ ساله نوروبلاستومی به روشی نوین در بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان رضوی تحت درمان قرار گرفت.

دکتر نسیم نوروزبیگی، رئیس بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان رضوی ضمن اعلام این خبر عنوان کرد: برخی تومورها در اطفال مبتلا به سرطان در داخل جمجمه و برخی خارج از آن را درگیر می‌کنند و نوروبلاستوم شایعترین تومور خارج از جمجمه محسوب می‌شود و میزان مرگ و میر بسیار بالایی دارد.
وی افزود: این تومور از سلول‌های نوروبلاست منشاء می‌گیرد که در سیستم زنجیره‌ای سمپاتیک بدن جای دارد و شایع‌ترین اندامی که ابتلای آن در این زنجیره تومور به صورت اولیه ظهور پیدا می‌کند، غدد فوق کلیوی است و بیمار مبتلا به این بیماری بر اساس اینکه بیماری‌اش در چه مرحله‌ای قرار دارد، با علائم مختلفی مراجعه می‌کند؛ برخی اوقات بیمار با درد پهلو، بزرگی شکم، کاهش وزن یا بی‌اشتهایی و گاهی دردهای استخوانی با منشأ نامشخص مراجعه می‌کنند.
دکتر نوروزبیگی اضافه کرد: متأسفانه ۶۰ درصد از اطفال مخصوصاً نوزادان با سن کمتر از ۱۸ ماه با درگیری منتشر شده در بدن مراجعه می‌کنند که به آن متاستاز گفته می‌شود؛ یعنی خود بیماری در غده آدرنال است اما شایع‌ترین درگیری‌هایی که در بدن اتفاق می‌افتد، در اندام‌هایی مثل کبد، استخوان، مغز استخوان و غدد لنفاوی ایجاد می‌شود.
این متخصص پزشکی هسته‌ای در خصوص این بیماری بیان کرد: در واقع، این بیماری به چهار مرحله تقسیم می‌شود به طوری که در دو مرحله قابل جراحی و در دو مرحله بیمار برای جراحی آماده نیست. هدف اصلی درمان به روش رادیواکتیو MIBG حذف توده به وسیله جراحی، شیمی‌درمانی و در نهایت، آماده کردن بیمار برای پیوند مغز استخوان است و تمام این فعالیت‌هایی که برای بیماران انجام می‌شود برای این است که به سلامت کامل بیمار برسیم.
وی ادامه داد: در برخی از موارد که بیمار با بیماری پیشرفته مراجعه می‌کند، قابلیت جراحی ندارد بنابراین در برخی از بیماران داروهای شیمی‌درمانی استفاده می‌شود تا سایز توده کوچک شود و بتوان آن را جراحی کرد.
دکتر نوروزبیگی با بیان اینکه پس از عود مجدد، یک طرح درمانی برای بیمار ارائه می‌شود که استفاده از رادیواکتیو MIBG یکی از آن‌هاست، گفت: در مشهد دو مرکز پزشکی هسته‌ای وجود دارد که اتاق‎های بستری با قابلیت این روش درمانی را دارند که یکی از آن‌ها بیمارستان رضوی است که دارای اتاق درمان مجهز برای درمان انواع سرطان است و اکنون این مرکز تنها مرکزی است.
وی با اشاره به اینکه این روش برای نخستین بار در دو مرکز واقع در تهران انجام شده، عنوان کرد: این روش از پرتودهی عوارضی از قبیل تهوع، استفراغ و بی‌اشتهایی را در بیمار ایجاد می‌کند که همگی با استفاده از سرم‌تراپی قابل کنترل است و به همین دلیل، بیمار سه روز در این بخش بستری بوده و تحت مراقبت پرتو قرار خواهد گرفت. شایع‌ترین عوارض دیررس این روش درمانی، سرکوب مغز استخوان است و به همین دلیل، باید طی روزهای بستری آزمایش خون از بیمار گرفته و بررسی شود که بیمار دچار مشکل نباشد.
دکتر نوروزبیگی متذکر شد: به دلیل اینکه بیمار ما طفل است، معمولاً یکی از والدین یا پرستار آن کودک باید طی این سه روز در کنار کودک باشد ولی با فاصله و استفاده از لوازم حفاظت فردی و نیز از پشت حاجب سربی به فاصله یک متر می‌تواند در کنار کودک باشد.
گفتنی است، اکنون پس از گذشت سه روز از اجرای این طرح درمانی در بیمارستان رضوی، بیمار 7 ساله که ساکن جغتای است و طی چند روز اخیر برای انجام این فرایند درمانی در مشهد مقدس میهمان حضرت رضا(ع) است، با دریافت هدیه‌ ویژه حرم مطهر از این مرکز درمانی فوق تخصصی مرخص شد.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار