کد خبر: 1019303
تاریخ انتشار: ۲۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۲۳:۵۹
وزارت دفاع چین از امریکا با عنوان بزرگ‌ترین تهدید برای نظم و صلح جهانی یاد کرد. امریکا نیز اعمال محدودیت چین علیه دیپلمات‌های امریکایی را به باد انتقاد گرفت. در چنین فضایی، مسیر برای ارتباط هر چه بیشتر اروپا با چین هموار شده است.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: در ادامه اتهام‌زنی‌های واشنگتن به پکن درباره تلاش برای گسترش نفوذ در منطقه اقیانوسی هند-آرام، وو کیان، سخنگوی وزارت دفاع چین روز یک شنبه در قالب بیانیه‌ای از گزارش پنتاگون (وزارت دفاع امریکا) درباره افزایش توان نظامی چین به شدت انتقاد کرد و واشنگتن را بزرگ‌ترین تهدید برای نظم و صلح بین‌الملل دانست و گزارش پنتاگون را تحریف عمدی سیاست نظامی چین خواند و آن را تهمتی علیه ارتش چین توصیف کرد. در این بیانیه آمده است: «شواهد در سال‌های متمادی نشان می‌دهند که این امریکاست که به ناآرامی‌های منطقه‌ای دامن می‌زند، نظم بین‌المللی را نقض می‌کند و صلح جهانی را از بین می‌برد. عملیات امریکا در عراق، سوریه، لیبی و دیگر کشور‌ها طی دو دهه گذشته مرگ بیش از ۸۰۰هزار نفر و بی‌خانمانی میلیون‌ها نفر دیگر را به همراه داشته است.» پکن در بخش دیگری از این بیانیه، با اعلام اینکه چین قصد دارد تا سال ۲۰۴۹ میلادی، ارتش آزادیبخش خلق چین را به ارتشی در سطح جهانی مبدل کند، خاطرنشان کرد: «ما از امریکا می‌خواهیم که ساختار نظامی و دفاعی ملی چین را واقعی و منطقی در نظر بگیرد، از انتشار اظهارات غلط خودداری کند و در محافظت از پیشرفت خوب روابط دوجانبه نظامی اقدامی اساسی انجام دهد.» چین همچنین روز جمعه با گذشت چند روز از آنکه واشنگتن محدودیت‌های جدیدی را برای کارکنان نهاد‌های خارجی وضع کرد، از محدودیت‌های متقابل علیه دیپلمات‌های امریکایی خبر داد؛ اقدامی که واکنش انتقادی امریکا را به دنبال داشت.

نزدیکی رابطه پکن - بروکسل

روزنامه چاینادیلی ماه گذشته همزمان با دیدار وزیر امور خارجه چین از اروپا نوشته بود: «چین و اتحادیه اروپا باید با همکاری یکدیگر اجازه ندهند ماپک پمپئو، وزیر امور خارجه امریکا ثبات جهانی را نابود کند.» با شدت گرفتن تنش‌ها میان واشنگتن و پکن، یک تحلیلگر مسائل اروپا در چین در روزنامه گلوبال‌تایمز در گزارشی نوشت: «چین و اروپا به یکدیگر نیاز دارند. دو طرف به حمایت دوجانبه برای حفظ حاکمیت جهانی و ادغام منطقه‌ای نیاز دارند. جامعه بین‌المللی بار‌ها از دیدن تکه تکه شدن حاکمیت جهانی و ادغام منطقه‌ای شوکه شده‌اند. نیروی مخرب ضد جهانی شدن و پوپولیسم رادیکال در غرب عامل چنین اتفاقی بوده است.» منافع بروکسل در روابط با چین تنها به مسائل اقتصادی محدود نمی‌شود. سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی و دسترسی به بازار موضوع جذابی برای بسیاری از اقتصاد‌های متزلزل اروپایی است، اما روابط قوی با چین در ایفای نقش مهم ژئوپلتیک اروپا در حوزه دیپلماسی و تغییرات آب و هوایی هم دارای اهمیت است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار