کد خبر: 1019314
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۱:۰۴
بازار بورس تهران که اوایل سال ۹۸ تنها ۷۵۰ هزار میلیارد تومان ارزش داشت، به واسطه جذب نقدینگی‌های موجود در جامعه که عموماً متعلق به اشخاص حقیقی جامعه است، توانست در مرداد‌ماه ۹۹ خود را به ارزش ۷۵۰۰ هزار میلیارد تومان برساند، اما به نظر می‌رسد بازار به یکباره با عرضه‌های سنگین روبه‌رو شد، به طوری که ارزش کنونی بازار به محدوده ۵۹۰۰ هزار میلیارد تومان اصلاح شده است. در همین راستا روز گذشته نشست غیرعلنی با حضور وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی در مجلس انجام گرفت که رئیس مجلس از نتایج این نشست خبر‌هایی خوب ارائه کرد: به‌زودی شاهد تحول در حوزه بورس خواهیم بود.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: بخشی از شرکت‌هایی که در بورس هستند، حقوقی و دولتی هستند که در زمان اوج بازار درآمد‌هایی پیدا شد و بعد به هر دلیل از بازار بورس کم شد. شرکت‌های فوق مکلفند وجوه را به بازار بورس برگردانند و بورس را تقویت کنند تا بازارگردانی درست پیش برود و کسی خارج از موضوع لیدری بورس را انجام ندهد.»

اگرچه عده‌ای معتقدند از زمان اصلاح بازار سرمایه، بورس تهران حدود ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان از ارزش روز خود را از دست داده و شاخص کل از محدوده ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد به کانال ۱۶۰۰ هزار واحد بازگشته است و این اصلاح را سنگین معرفی می‌کنند، اما اگر نگاهی به ارزش بازار و میزان شاخص کل در ابتدای سال جاری بیندازیم، می‌بینیم که در مقایسه با آن زمان بازار در رشد است، ولی اشخاصی که دیر وارد بازار سرمایه شده‌اند، بالطبع هم‌اکنون بخشی از اصل پول خود را از دست داده‌اند. به این ترتیب کارشناسان اقتصادی معتقدند اگر قرار است از بازار سرمایه حمایتی صورت گیرد باید هدفمند باشد تا این حمایت متوجه اشخاصی شود که بدون دستیابی به هرگونه سودی یکراست اصلاح بازار به زیان آن‌ها منتج شده است. در این میان اگرچه دولتی‌ها تاکنون بار‌ها و بار‌ها مدعی شده‌اند که بازار را حمایت می‌کنند، ولی خبری از بهبود وضعیت بازار سرمایه نشده است، اما این‌بار مجلس شورای اسلامی به میدان آمده و با بررسی همه‌جانبه وضعیت کنونی بازار سرمایه و آنچه در یک‌سال اخیر در این بازار اتفاق افتاده، سیاست‌هایی را در جهت حمایت از بازار سرمایه در نظر گرفته است. در شرایطی که افکار عمومی خواستار افشای معاملات حقوقی‌ها طی سه ماه اخیر شده و این مطالبه شکل گرفته، زین پس باید حقوقی‌ها در بازار به شکل شفاف و شناسنامه‌دار اقدام به معامله کنند.

روز گذشته شاهد برگزاری جلسه غیرعلنی مجلس با حضور وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی با محوریت بازار سرمایه و بورس بودیم که انتظار می‌رود مجلس به مقوله بهبود هدفمند و عملیاتی وضعیت بازار سرمایه ورود جدی داشته باشد.

جلسه غیرعلنی مجلس با محوریت بازار سرمایه

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی پس از جلسه غیرعلنی مذکور در تشریح جزئیات این نشست گفت: «جلسه غیرعلنی عمدتاً متمرکز بر مسائل حوزه بازار سرمایه و بورس بود.»

وی با بیان اینکه مجلس مسائل اقتصادی را با اولویت در دستور کار قرار داده و به‌خصوص در روز‌های اخیر به‌طور ویژه در حوزه کمیسیون‌های تخصصی و اقتصادی پیگیر حل مشکلات اقتصادی بوده است، ادامه داد: «در این جلسه رؤسای کمیسیون‌ها، نمایندگان، وزیر اقتصاد و رئیس‌کل بانک مرکزی توضیحاتی درباره وضعیت بازار سرمایه در کشور ارائه دادند. اولین نکته‌ای که مردم باید از آن مطلع باشند، این است که مجلس مصمم است حمایت و تقویت لازم و تثبیت را در بازار‌های بورس و سرمایه انجام دهد و تلاش کند هدایت نقدینگی در بازار بورس به سمت مسائل تولیدی برود و پروژه‌های صنعتی در بخش تجاری، کارخانجات و تولید در کشور رونق گیرد.»

رئیس مجلس با بیان اینکه تلاش دیگر ما این است که حتماً از سرمایه مردم در بازار بورس به‌درستی صیانت شود، گفت: «در این راستا حتماً کمک‌هایی را که لازم باشد به دولت جهت تثبیت بورس انجام خواهیم داد.» قالیباف تصریح کرد: «اخیراً بحث افزایش سرمایه در بورس یکی از مباحث جدی‌ای بود که دولت لایحه آن را به مجلس ارائه کرد و در کمتر از ۲۲ روز این لایحه تصویب و ابلاغ شد و متخصصان بازار بورس می‌دانند این لایحه تا چه حد می‌تواند به عمق‌بخشی، تثبیت، هدایت نقدینگی، حفظ نقدینگی و اموال مردم در بازار بورس کمک کند. بر این اساس مجلس در این بخش کوتاهی نکرده و این مسئله جزو اولویت‌های اصلی مجلس شورای اسلامی بوده است و تلاشمان را در این زمینه افزایش خواهیم داد.»

وی با تصریح بر اینکه واقعیت این است که باید در حوزه بورس تصمیمات جدیدی مورد توجه قرار گیرد و امروز این تصمیمات در مجلس گرفته شده است، اضافه کرد: «وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس‌کل بانک مرکزی و رئیس سازمان بورس و مجموعه شورای‌عالی بورس روز پنج‌شنبه جلسه‌ای داشتند و بنده در جریان آن جلسه و مصوبات هستم و مصمم هستیم این تصمیمات را پیش ببریم.»

نماینده تهران در مجلس درباره بازارگردانی در بورس اظهار داشت: «ما باید به دو طریق به این موضوع توجه کنیم؛ یکی توجه به متغیر‌های بورس است و حجم مبنا. حداقل سفارش و سقف استفاده از اعتبار در بازار سرمایه از نکاتی است که مجلس شورای اسلامی مصمم است در کار کارشناسی و نظارتی خود در بورس به آن توجه کند.»

قالیباف ادامه داد: «در بحث بازارگردانی بخشی از شرکت‌هایی که در بورس هستند، حقوقی و دولتی هستند که در زمان اوج بازار درآمد‌هایی پیدا شد و بعد به هر دلیل از بازار بورس کم شد. همه این‌ها شرکت‌هایی هستند که به نوعی دولتی محسوب می‌شوند و مدیریت دولتی دارند. این‌ها مکلفند وجوه را به بازار بورس برگردانند و بورس را تقویت کنند تا بازارگردانی درست پیش برود و کسی خارج از موضوع لیدری بورس را انجام ندهد.»

رئیس مجلس همچنین تصریح کرد: «ما باید استفاده از ابزار‌های پوشش ریسک، بیمه و سهام را مورد توجه قرار دهیم و زیان ناموجهی را به منابع بیت‌المال وارد نکنیم تا بورس را حفظ کنیم. چیزی که توافق شد، این است که سازوکار‌های سهام خزانه و کاهش مزیت‌های سهام خزانه غیرمستقیم برای تقویت در سازوکار‌های رسمی خزانه در بورس در دستور کار قرار گیرد.»

قالیباف اضافه کرد: «با اطمینان عرض می‌کنم مجلس و دولت با جمع‌بندی صحن مجلس شورای اسلامی که با حضور وزیر اقتصاد و رئیس‌کل بانک مرکزی و تصمیم روز پنج‌شنبه در شورای‌عالی بورس این کار را انجام می‌دهند و کمیسیون‌های اقتصادی نظارت و پیگیری لازم را خواهند داشت. از امروز نیز اولین جلسه با حضور رؤسای کمیسیون‌های مربوطه با حضور من، رؤسای کمیسیون‌های مربوطه و مسئولان مرتبط از جمله رئیس‌کل بانک مرکزی برگزار خواهد شد و به‌زودی شاهد تحول در حوزه بورس خواهیم بود.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار