کد خبر: 1019828
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۰:۵۰
شیوا نوروزی
دستورات مقام بالاتر لازم‌الاجرا هستند و کسی نباید در مقابلش نه بیاورد، اما وقتی کسی توجهی به دستورات و ابلاغیه‌ها نمی‌کند، مقام بالاتر موظف به برخورد جدی با خاطیان است، نه اینکه هرچند وقت یک‌بار به زیردستانش دستور انجام فلان کار را بدهد و بعد هم نسبت به اجرای آن بی‌تفاوت باشد.

وزیر ورزش در این چند ماه خود را در موضوع خصوصی‌سازی سرخابی‌ها فعال و جدی نشان داده و در تازه‌ترین اقدام دستور تشکیل تیم ویژه بررسی نهایی صورت‌های مالی و رفع موانع بر شفاف‌سازی ورود پرسپولیس و استقلال به بازار سرمایه را صادر کرده است. از آنجا که تاکنون مدیران سرخابی‌ها در بی‌توجهی به اینگونه دستورات خبره بودند، اصلاً نمی‌توان نسبت به دستور جدید سلطانی‌فر امیدوار بود. بسیار عجیب است؛ وزیر ورزش از نوع مدیریت دو باشگاه متبوعش خبر دارد و می‌داند آن‌ها با چه بلبشویی مواجه هستند، اما کماکان انتظار دارد مدیران قانون‌گریزی که قوانین مهم زیادی را زیر پا می‌گذارند یا آن‌ها را دور می‌زنند با یک دستور خشک و خالی سربه‌راه شده و به مسیر مدیریت کارآمد، حرفه‌ای و مؤثر هدایت شوند!

شفاف‌سازی همان مهره گمشده فوتبالی است که گردش مالی سنگینی دارد. سال‌هاست که هر باشگاه براساس سلایق مدیران وقتش تصمیم‌گیری و اقدام می‌کند. در این بین کسی اهمیتی به مقررات نمی‌دهد و در واقع روابط حرف اول را می‌زند. در این اوضاع نابسامان که رقم قرارداد‌ها سر به فلک کشیده فقط دستور شفاف‌سازی را کم داشتیم. هفته‌هاست که رسانه‌ها از دستمزد‌های نجومی فوتبالیست‌ها و مربیان می‌نویسند و تلاش می‌کنند تا رقم‌های شنیده شده در خصوص فلان بازیکن یا مربی را بازتاب دهند، اما یک مقام مسئول از وزارت یا حتی فدراسیون واکنشی به این بحث مهم نشان نداده است، آن وقت آقای وزیر به یک‌باره یاد رفع موانع شفاف‌سازی افتاده است! برای یادآوری می‌گوییم که قدم اول شفاف‌سازی روراست بودن با مردم و داشتن عزم جدی برای اجرای قانون است. چطور می‌توانیم به عملکرد تیم ویژه بررسی صورت‌های مالی دو باشگاه خوش‌بین باشیم، وقتی کسی توجهی به ریخت و پاش‌ها نمی‌کند. دخل و خرج سرخابی‌ها هیچ وقت با هم تناسبی نداشته و مردم نیز این واقعیت را خوب می‌دانند، اما همین دو باشگاه دولتی به هر بازیکن خود دست‌کم چند میلیارد تومان دستمزد می‌دهند. در صورتی که وزارت ورزش به عنوان متولی آن‌ها باید عملکرد مدیران عامل و اعضای هیئت مدیره‌ای را که خود انتخاب کرده زیر ذره‌بین قرار دهد و به خاطر حاتم‌بخشی‌شان از بیت‌المال آن‌ها را بازخواست کند.

اگر اعتقادی به شفاف‌سازی دارید در وهله اول بحث خرج‌های بی‌رویه دو باشگاه را روشن کنید. واقعیت این است که عزمی برای روشن شدن صورت‌های مالی سرخابی‌ها وجود ندارد که اگر وجود داشت، مدیران این دو باشگاه در دو دهه باید به خاطر حیف و میل بودجه دولتی، سوءمدیریت، تصمیمات چالش‌برانگیز و هزار و یک مورد دیگر محاکمه می‌شدند. اصولاً نمی‌توان تنها به ابلاغیه‌ها و دستورات بسنده کرد، به همین دلیل وزیری که دستوری را صادر می‌کند باید روی اجرای آن توسط نهاد‌های متبوع وزارتخانه نیز نظارت دقیق و ویژه‌ای داشته باشد و در صورت بروز هرگونه تخطی یا اهمال با مدیر خاطی به شدت برخورد کند. تنها در این صورت است که می‌توان نسبت به اجرایی شدن قوانین و ضوابط امیدوار بود، والا ورزش ما پر از دستوراتی است که بهایی به آن داده نشده و نمی‌شود. آشفته‌بازار فوتبال کشورمان و بدهی‌های سنگین دو باشگاه پرسپولیس و استقلال حاصل همین بی‌اهمیتی‌ها به اجرای قوانین است. علاوه بر این مدیریت شعاری، آفت ورزش کشورمان بوده و شفاف‌سازی، خصوصی‌سازی یا هر مسئله مهم دیگری با شعار اجرایی نخواهد شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار