کد خبر: 1020637
تاریخ انتشار: ۰۲ مهر ۱۳۹۹ - ۰۰:۲۴
دکتر رمضان شعبانی سارویی
سؤال مهم و اساسی که امروزه برای بخشی از جامعه مطرح است، این است که با نگاه راهبردی و کلان، مهم‌ترین مسئله انقلاب اسلامی در چله دوم چیست و با چه مدل و الگویی می‌توان آن را سامان داد. هر یک از نیرو‌های انقلاب امروزه ده‌ها مسئله از فقر، فساد، تبعیض، دیوانسالاری فرسوده، تورم، نفوذ جریان سکولار و غربگرا و امثالهم را به‌عنوان چالش‌ها و مشکلات جدی کشور مطرح می‌کنند که شکی در آن نیست و در تریبون‌ها و رسانه‌های مختلف روزانه خصوصاً در فضای مجازی طرح می‌شود.

در جهاد فرهنگی و رسانه‌ای امروز، به نظر می‌رسد علاوه بر مسائل روزمره جامعه، باید مسائل اساسی، نقشه راه فرآیندی تحقق اهداف انقلاب اسلامی و راهبرد‌های کلان و مهم مقام معظم رهبری مثل معارف مکتب انقلاب اسلامی، تبیین دولت سازی، جامعه سازی و تمدن سازی و نیز نقشه راه چله دوم انقلاب، همچنین دلایل تأخیر نظام پس از انقلاب‌سازی و نظام‌سازی در سال‌های آغازین انقلاب، اینکه چرا جامعه اسلامی مطلوب شکل نگرفت، دلایل اصلی عدم تحقق دولت اسلامی مد نظر رهبری، تبیین گردد. عمده مسائل مانند فساد، بی عدالتی، رانت‌خواری، شکاف طبقاتی فقیر و غنی و دیگر آسیب‌های ناشی از آن، ریشه در این مسئله کلان و چالش بزرگ انقلاب یعنی تحقق جامعه اسلامی است که این عامل با نگاه فرآیندی ناشی از عدم تحقق دولت اسلامی است.

امروزه باید در کنار پاسخگویی و هدایتگری و جهاد تبیینی درباره تحولات جاری کشور، مسائل اساسی و نگاه‌های کلان مد نظر رهبری برای افکار عمومی مطرح گردد. در حقیقت پیشبرد انقلاب در چله دوم آن برای تحقق جامعه اسلامی و دولت اسلامی نیازمند یک حرکت عمومی جهادی به سمت تشکیل حلقه‌های میانی و امت سازی گروه‌ها و دسته‌های جوانان مورد خطاب در گام دوم انقلاب و بعثت و برانگیختگی آنان برای تشکیل دولت جوان و حزب‌اللهی از هدف‌گذاری‌های برجسته باشد.

آنچه در ۴۲ سال انقلاب آشکار شده این است که در حوزه انقلاب اسلامی، هدایتگری مقام معظم رهبری در این عرصه، دستاورد‌های برجسته و باشکوهی را تقدیم ملت کرده است، اما وجود برخی از آسیب‌ها و چالش‌ها در حوزه مدیریتی و نظام اجرایی جمهوری اسلامی که توسط دولتمردان دنبال می‌شود ناشی از غفلت و بی‌توجهی به تدابیر و نقشه راه ترسیم شده رهبر انقلاب در عرصه اقتصادی (الگوی اقتصاد مقاومتی)، عرصه سیاسی (الگوی مد نظر در مواجهه با برجام) و یا حوزه فرهنگی (الگوی جهاد کبیر و مقابله با نفوذ دشمن) بوده است. امروزه در جهاد تبیینی در مواجهه با رویداد‌های آسیب‌زا و ناامیدکننده و دلسردکننده، باید مسائل امیدبخش و تقویت‌کننده از عظمت و شکوه انقلاب با استدلال‌های محکم در دفاع از انقلاب طرح شود تا قدرت و استحکام موضع‌گیری مردم و جوانان در قبال انقلاب و نظام برجسته و تقویت شود.

با همه این توصیف، خط‌مشی سیاسی مردم فهیم و انقلابی ایران، خط ملازمت، همراهی با رهبری و استقامت و پایداری در تحقق اهداف انقلاب اسلامی در گام دوم است.. در رخداد‌ها و فراز و فرود‌های انقلاب، مراقب باشیم از جاده انصاف و عدالت خارج نشویم. هر محیطی از خانه و مدرسه و بازار و مسجد، از جمله فضای مجازی، می‌تواند حضور معنویت افزا و حرکت انقلابی باشد که عامل توسعه الگوی حاکمیت دینی و نمونه کوچک دولت اسلامی همانند محیط معنوی و انقلابی دهه ۶۰ در فضای دفاع مقدس باشد. بهانه‌هایی مثل هفته دفاع مقدس، اربعین و... فرصت‌های خوب برای گسترش معارف دفاع مقدس، معارف نهضت عاشورا و در حقیقت معارف انقلاب اسلامی است. الگوی کار و مدل تجربه شده موفق را مقام معظم رهبری در چهلمین سال دفاع مقدس، الگوی مدیریتی دفاع مقدس به عنوان نسخه بی بدیل در حل مشکلات انقلاب و کشور دانستند. طراحی این الگو و نقشه راه پیاده‌سازی آن در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور نیازمند نظریه‌پردازی و هم‌اندیشی نخبگان، استادان و طلاب و روحانیون بسیجی و مسئولان حوزه و دانشگاه است. بنابراین، حضور مجاهدانه، دیندارانه و انقلابی، با پشتوانه معارف انقلاب اسلامی برخاسته از اندیشه مقام معظم رهبری، گره‌گشای امروز و فردای جامعه ماست. دفاع از انقلاب تکلیف دائمی و جهاد تبیینی رسالت روزانه همه ماست.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار