کد خبر: 1020743
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۰۴:۰۰
کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با ارسال نامه‌ای به مجلس درخصوص مشکلات معیشتی کارگران، حقوق و دستمزدشان در سال جاری نوشت: با حقوق‌های کنونی و دستمزد امسال، یک خانواده کارگری حتی ۱۰روز از ماه هم نمی‌تواند زندگی کند. از این رو انتظار داریم دولت به عنوان کارفرمای بزرگ به میدان بیاید.
سرویس اقتصاد جوان آنلاین: در سال جاری با افزایش قیمت کالا‌ها و بالارفتن هزینه‌های زندگی، قشر کارگر بیش از سایرین از لحاظ معیشتی در سختی به سر می‌برد. مجلس طرح کمک به اقشار ضعیف و متوسط را در ماه‌های گذشته به تصویب رسانده، اما هنوز سازوکار‌های آن از سوی دولت مشخص نشده و معلوم نیست این کمک را که در قالب توزیع کارت الکترونیکی خواهد بود، از چه زمانی آغاز می‌شود.

به گفته رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران، زمانی شرایط زندگی کارگران بسوز و بساز بود، اما الان شرایط معیشتی کارگران مرگ و زندگی است. یعنی شرایط بسوز و بساز امتیازی در زندگی کارگران بود که به لطف دولت از بین رفت.

ناصر چمنی با اشاره به ارسال نامه به مجلس درخصوص معیشت کارگران گفت: «به لطف دولت تدبیر شرایط زندگی کارگران به تلاش برای زنده ماندن رسیده است که امیدواریم مجلس اقدامی کند. همچنین برای کمک به معیشت کارگران دولت باید به میدان بیاید. دولت یک کارفرمای بزرگ است که در جلسات بررسی مزد و معیشت کارگران هیچ‌گونه سه جانبه‌گرایی دیده نمی‌شود؛ بلکه جلسات به صورت دوجانبه بین کارگر و دوضلع دیگر کارفرمایی برگزار می‌شود و به همین دلیل همواره دستمزد کارگران عقب ماندگی دارد.»

چمنی ادامه داد: «شرایط دستمزد کارگران به گونه‌ای است که ابتدای امسال رهبر معظم انقلاب هم درباره اصلاح آن دستور دادند. ما هم پیگیر وضعیت معیشتی کارگران هستیم.» رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران از ارسال نامه به کمیسیون اجتماعی مجلس درباره معیشت کارگران خبر داد و گفت: «نامه‌ای به مجلس اسال کردیم و خواستار رسیدگی به بحث معیشتی کارگران شده‌ایم. امیدواریم هر چه سریع‌تر جواب نامه ما داده شود.»

وی درباره قبول نکردن کارفرمایان برای افزایش مزد گفت: «کارفرمایان مشکلات ندارند برای دستمزد کارگران بیشتر بهانه‌تراشی می‌کنند. با افزایش قیمت‌ها، میزان سرمایه و دارایی کارفرمایان افزایش یافت. این کارگران بودند که دارایی نداشتند و پول ودیعه مسکن آن‌ها از ارزش افتاد، اما دارایی‌های کارفرمایان روز به روز افزایش و ثروتمند‌تر شدند. زمانی که بیان کردند اگر دستمزد را افزایش دهیم تورم افزایش می‌یابد. میزان دستمزد کمتر از تورم اعلامی افزایش یافت، اما مشاهده می‌کنیم که نرخ تورم افسارگسیخته بالا می‌رود، بنابراین دلیل کارفرمایان بیهوده است.»
چمنی اظهار کرد: «سال‌های قبل کارفرمایان بیان می‌کردند اگر دستمزد بیشتر از نرخ تورم اعلامی مراجع رسمی افزایش یابد، باعث بیکاری می‌شود. این در حالی است که چند سال قبل دستمزد بیشتر از نرخ تورم اعلامی افزایش یافت و نه تنها بیکاری زیاد نشد، بلکه تعداد بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی رشد یافت. بنابراین تجربه ثابت کرده که بهانه کارفرمایان برای بیکاری و افزایش تورم با افزایش دستمزد واهی است.»

وی گفت: «از مجلس و دولت انتظار داریم که به مسئله معیشت کارگران رسیدگی کنند. جمعیت بیش از ۱۴ میلیون نفری کارگران در لبه تیغ زندگی می‌کنند و به فکر این هستند که تلاش کنند فقط یک روز زنده بمانند.»

گوشت که هیچ پنیر هم نمی‌توانند بخرند

همچنین عضو هیئت مدیره کانون عالی شورای اسلامی کار با بیان اینکه اختلاف میان هزینه‌های خانوار کارگری و دستمزد کارگران حداقل به ۵ میلیون تومان رسیده است، گفت: «با حقوق‌های کنونی و دستمزد امسال، یک خانواده کارگری حتی ۱۰ روز از ماه هم نمی‌تواند زندگی کند.»

علی اصلانی در گفتگو با ایسنا، درخصوص اختلاف دستمزد و هزینه‌های زندگی و سبد معیشتی کارگران بیان کرد: «ابتدای سال ۹۹، دولت، کارفرما و جامعه کارگری در شورای عالی کار هر کدام رقمی را برای سبد معیشتی یک خانواده سه و نیم نفره کارگری در نظر گرفتند و در نهایت طبق میانگین سه رقم به دست آمده، به این نتیجه رسیدند که این هزینه چهار میلیون و ۹۳۰ هزار تومان است.»

اصلانی با بیان اینکه در طول این شش ماه به خصوص از خردادماه به بعد قیمت بسیاری از اقلام افزایش چشم‌گیری داشته و با ابتدای سال همخوانی ندارد، افزود: «در حال حاضر هزینه سبد معیشتی یک خانواده سه نفره کارگری به ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و در شهر‌های بزرگ به ۹ میلیون تومان رسیده است.»

وی خاطرنشان کرد: «این ارقام با دستمزد ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومانی کارگران هیچ همخوانی ندارد و کارگران در طول ماه با اختلاف حداقل ۵ میلیون تومانی میان دستمزد و هزینه‌ها مواجه هستند و با این اوصاف حقوق آنان حتی کفاف ۱۰ روز زندگی را هم نمی‌دهد.»

هیچ سالی به اندازه امسال برای کارگران سخت نبوده است

عضو هیئت مدیره کانون عالی شورای اسلامی کار ادامه داد: «در طول ۴۰ سال گذشته در هیچ دوره‌ای اختلاف میان هزینه و دستمزد کارگران تا این حد زیاد نشده بود. حتی تا سال ۹۷ هم کارگران با دستمزد خود می‌توانستند ۲۶روز از ماه را بدون مشکل سپری کنند، اما در طول این دو سال به خصوص سال ۹۹ کارگران با مشکلات بسیار زیادی مواجه شدند که اگر برای آن چاره‌اندیشی نشود مشکلات بیشتر خواهد شد.»

وی مسکن را یکی از مشکلات اساسی جامعه کارگری عنوان و تصریح کرد: «در این شرایط حتی اجاره‌خانه هم برای کارگران سخت شده، چه برسد به خرید آن. وقتی یک خانه در یک منطقه معمولی رو به پایین کرج ۸۰۰ میلیون تومان قیمت گذاری می‌شود کارگر با حقوق دو میلیون و ۶۰۰ هزار تومان ۲۰۰ سال هم کار کند نمی‌تواند آن را بخرد.»
اصلانی ادامه داد: «نه فقط کارگران بلکه بسیاری از مردم امسال در بحث اجاره خانه ناچار به نقل مکان به یک منطقه ضعیف‌تر شدند. امسال واقعا همه مستأجران در بحث اسکان عذاب می‌کشند.»

این مسئول کارگری درخصوص سبدغذایی خانوار کارگری هم گفت: «در مورد گوشت، مرغ و ماهی حرفی نمی‌توان زد وقتی بسیاری از خانوار کارگری در خرید پنیر و کره و تخم مرغ که از ضروریات زندگی است هم با مشکل مواجه هستند. پنیری که تا خردادماه هر کیلو ۴۰ هزار تومان بود الان به هر کیلو ۸۰ هزار تومان رسیده است.»

رئیس کانون شورا‌های اسلامی کار البرز با بیان اینکه قدرت خرید کارگران به شدت کاهش داشته است، افزود: «ما از وزیر کار تقاضا داریم با توجه به شرایط ایجاد شده، برای افزایش حقوق و دستمزد کارگران در شش ماهه دوم امسال هم جلسه شورای عالی کار را تشکیل دهد، چون در این وضعیت خانواده‌های کارگری وضعیت خوبی ندارند.»
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۵
0
0
یقین بدانید اگر حماقت توهم شروع جنگ در آمریکا بوجود آید آمریکا برای همیشه به پایان خواهد رسید
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار