کد خبر: 1020744
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۰۸:۰۰
این روز‌ها قیمت اقلام اساسی نوسانات زیادی دارد که تولیدکنندگان دلیل اصلی این گرانی‌ها را افزایش بهای تمام‌شده کالا عنوان می‌کنند. در این میان ناهماهنگی و وجود برخی رانت‌ها در توزیع کالا‌های وارداتی نیز به افزایش قیمت‌های بازار دامن‌زده است.
سرویس اقتصاد جوان آنلاین: هرازگاهی اقلام اساسی سبد خانوار با نوسانات قیمتی رو‌به‌رو می‌شود که این امر بیش از پیش اقشار ضعیف و متوسط جامعه را در تأمین نیاز‌های حداقلی خود دچار چالش می‌کند.

بررسی‌ها از سطح بازار نشان می‌دهد که قیمت هر کیلو عدس ۲۷تا ۳۰هزار تومان، لوبیا چیتی ۲۵ تا ۲۹هزار تومان، لوبیا قرمز ۲۷ تا ۳۰هزار تومان، لیمو امانی ۸۵تا ۱۱۰هزار تومان، ماش ۲۵ تا ۳۰هزار تومان، نخود ۲۸ تا ۳۰هزار تومان، چای خارجی ۱۶۰ تا ۱۸۰هزار تومان، چای ایرانی ۱۲۰ تا ۱۴۰هزار تومان، برنج هندی ۲۰ تا ۲۳هزار تومان، برنج پاکستانی ۲۳ تا ۲۶هزار تومان، برنج ایرانی ۲۵ تا ۳۰هزار تومان، هر مثقال زعفران ۶۰ تا ۸۰هزار تومان، هر قوطی روغن ۵ کیلویی ۶۰هزار تومان و هر شانه تخم مرغ ۴۵ تا ۴۸هزار تومان عرضه می‌شود که نسبت به ماه‌های اخیر جهش معناداری داشته است.

همچنین قیمت هر کیلو شقه گوسفندی ۱۱۰ تا ۱۱۵هزار تومان، شقه گوساله ۱۰۰ تا ۱۱۰هزار تومان، سردست گوسفندی ۱۲۵هزار تومان، سردست گوساله ۱۲۰هزار تومان و مرغ ۱۸ تا ۲۰هزار تومان است.

بسیاری از مسئولان بر این باورند که با وجود افزایش چندبرابری هزینه‌های تولید، حذف ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و هزینه‌های بالای حمل و نقل، قیمت اقلام سبد خانوار دچار التهاب شده است که اگر تدابیری برای توزیع نهاده‌ها اندیشیده نشود، سیر صعودی قیمت‌ها ادامه‌دار خواهد شد و با این وجود بسیاری از اقلام به عنوان کالای لاکچری در سبد خانوار قلمداد می‌شود.

عاملان اصلی گرانی مشخص شدند

قاسمعلی حسنی، دبیر کل بنکداران مواد غذایی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه اقلام اساسی نداریم، اظهار کرد: به رغم واردات کالا با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی و نیما، اما واردکنندگان تمامی اقلام را بر مبنای دلار آزاد حساب می‌کنند پس این گرانی کالا ناشی از کمبود نیست.

وی افزود: با توجه به پیک برداشت حبوبات و برنج، قیمت محصولات باید کاهشی باشد که متأسفانه واردکنندگان به سود حداقل راضی نیستند و سود‌های بادآورده‌ای را نصیب خود می‌کنند.

حسنی زمزمه گرانی در شش ماهه دوم سال را تکذیب کرد و گفت: در حال حاضر کالا با ارز آزاد به هر میزانی که بخواهیم وجود دارد و تنها با نرخ دولتی نیست که این امر نشان می‌دهد منافع و سودجویی علت اصلی گرانی است.
دبیر کل بنکداران موادغذایی با اشاره به اینکه حبوبات و برنج در بازار عمده فروشی نوسان چندانی نداشته است، بیان کرد: این درحالی است که در بازار خرده‌فروشی به سبب سودجویی عوامل واسطه قیمت با نوساناتی روبه‌رو شده است.

قیمت مرغ باز هم افزایش یافت

نایب رئیس کانون سراسری مرغداران گوشتی با بیان اینکه قیمت مرغ به ١٩هزار تومان رسیده است، گفت: عدم تأمین نهاده و سرکوب قیمت از سوی دولت منجر به بحران در روز‌های آینده می‌شود.

حبیب اسدالله‌نژاد در گفتگو با مهر از افزایش هزار تومانی قیمت مرغ نسبت به هفته گذشته خبر داد و گفت: قیمت این کالا در بازار به ١٩هزار تومان رسیده است. وی قیمت مرغ زنده را نیز به صورت نقدی ١٢هزار و ٥٠٠ تومان و به صورت مدت‌دار ١٣هزار تومان اعلام کرد.

اسدالله‌نژاد با بیان اینکه قیمت تمام‌شده مرغ زنده در صورت تأمین ٤٠ درصد نهاده‌ها با نرخ دولتی ١٦ هزار تومان است، افزود: در حال حاضر کمتر از ٤٠ درصد نهاده‌ها با نرخ دولتی تأمین می‌شود و مرغداران معتقدند، قیمت مرغ در شرایط فعلی باید رقمی بین ٢٣تا ٢٤هزار تومان باشد. وی ادامه داد: برای روز‌های آینده پیش‌بینی افزایش قیمت چشمگیری در این حوزه نداریم، اما به دلیل عدم تأمین نهاده‌ها و سرکوب قیمت مرغ از سوی دولت، پیش بینی کاهش تولید در ماه‌های آینده را داریم که این مسئله برای ماه‌های آینده ایجاد بحران و چالش جدی می‌کند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار