کد خبر: 1020747
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۰
اصفهان که مثل دیگر استان‌های ایران وضعیت پر فراز و نشیبی را در دوران کرونایی پشت سرگذاشته است حالا آنقدر تعداد مبتلایان و فوتی‌های ناشی از این بیماری بالا رفته که تقریباً تمام بیمارستان‌های استان درگیر این موضوع شده‌اند. بستری شدن ۳۰ بیمار ۵ تا ۱۸ سال و ۳۳ مورد زیر پنج سال و همچنین ۱۶ مادر باردار در اصفهان موجب شد تا مسئولان بهداشت و درمان استان اعلام کنند به احتمال زیاد در استان اعلام شرایط بحران می‌شود.
سرویس ایران جوان آنلاین: تا چند وقت پیش روزانه به ظرفیت یک مینی‌بوس بیمار کرونایی از دست می‌دادیم، اما اکنون به ۳۰ تا ۴۰ بیمار رسیده که به اندازه ظرفیت یک اتوبوس است و متاسفانه سه نفر از فوتی‌های ما زیر ۱۸ سال بودند. این‌ها بخشی از حرف‌های معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است که در چند جمله می‌تواند عمق فاجعه در این استان را نشان دهد. بهروز کلیدری با بیان اینکه طی یک هفته گذشته تعداد بیماران بستری ۱۷۷۰ بیمار بود، به این معنی که میانگین روزانه ۲۵۰ بیمار در بیمارستان‌ها بستری کردیم و برخی روز‌ها حتی به ۳۰۰ بیمار هم رسید، گفت: تعداد بیماران بستری ۱۳۰۰ بیمار است و این تعداد حداکثر بیمارانی است که در شروع اپیدمی در اسفند و فروردین در استان تجربه کرده‌ایم. وی با بیان اینکه تفاوت در سیر بیماران بستری در استان به صورت طولانی بودن مدت بستری تغییر پیدا کرده است، تاکید کرد: این موضوع باعث می‌شود تخت‌های بیشتر اشغال شود و یا مرگ ومیر داشته باشیم. طی یک هفته گذشته، ۱۷۱۳ بیمار در کنار ۳۰ بیمار ۵ تا ۱۸ سال و ۳۳ مورد زیر پنج سال و همچنین ۱۶ مادر باردار در استان بستری شدند که مبتلا به کرونا بودند.

هیچ گروه سنی مصونیت ندارد

افزایش تعداد مرگ ومیر افراد در اثر ویروس کرونا نسبت به گذشته افزایش یافته و همین مسئله اصفهان را در وضعیت بحرانی و تصمیمات ویژه قرار داده است. کلیدری با تاکید بر اینکه هیچ گروه سنی در استان مصون از ابتلا و مرگ ومیر ناشی از کرونا نیست، گفت: بیمارستان‌های استان در شهر‌های مختلف به شدت گرفتار شده‌اند. بیمارستان الزهرا با بیش از ۵۰۰ بیمار تقریباً تکمیل است. بیمارستان عیسی‌بن مریم تقریباً تکمیل است و در بیمارستان شریعتی بیش از ۱۳۰ بیمار بستری داریم. دیگر بیمارستان‌های شهر اصفهان هم بستری ناشی از کرونا دارند. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: با توجه به شرایط، نقشه راه اختصاص تعداد بیشتر تخت‌ها به بیماران کرونایی است و اگر این روند ادامه داشته باشد در چند روز آینده بیمارستان‌های تخصصی را نیز از دست خواهیم داد. ابتدا بیمارستان فیض که مرکز تخصصی چشم است، بعد قسمتی از بیمارستان چمران که مرکز اصلی خدمات ویژه قلب است و بعد بیمارستان سوانح سوختگی استان که تنها مرکز خدمات به بیماران سوختگی در مرکز کشور است را از دست می‌دهیم و مجبوریم به بیماران کرونایی اختصاص دهیم و تعداد زیادی از بیماران غیرکرونایی که نیاز به خدمت دارند، طی این دوره آسیب جدی می‌بینند. کلیدری با بیان اینکه این وضعیت پیچیده در استان حاکم شده و اگر نتوانیم با ابزار‌هایی که داریم بیماری را مهار کنیم همه گروه‌ها آسیب جدی خواهند دید، خاطرنشان کرد: تعویق خدمت‌رسانی به بیماران قطعاً مرگ ومیر را افزایش می‌دهد. برآورد بهداشت جهانی این است که مرگ‌های ناشی از بیماران غیرکرونایی که خدمات به آن‌ها تعطیل شده، شاید تا پنج برابر مرگ ومیر بیماران کرونایی باشد به علت اینکه تمام زیرساخت‌ها اشغال شده در حالی که می‌توانستیم از این مرگ‌ها پیشگیری کنیم. وی با تاکید براینکه به شدت نگرانیم، چون تولید بیمار روز افزون بیشتر می‌شود و کادر درمان به شدت آسیب‌دیده و خسته است، اظهار کرد: با ابتلا شدن منجر به خارج شدن از صحنه می‌شود و دقت آن‌ها حتماً تحت تأثیر قرار می‌گیرد. به احتمال زیاد در استان اعلام شرایط بحران می‌کنیم. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه روزانه ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ بیماری که هفته گذشته شناسایی می‌شدند این هفته به بیش از هزار بیمار رسیده است، تصریح کرد: حتی یک روز ۱۴۰۰ بیمار شناسایی شدند که با گذشت دو هفته از این شناسایی بستری‌ها و چهار هفته بعد تعداد مرگ ومیر‌ها به شدت افزایش پیدا می‌کند. این‌ها بیمارانی هستند که تحت بررسی آزمایشگاهی قرار گرفته‌اند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار