کد خبر: 1021101
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۶
۱۲۰ فوق تخصص غدد و متابولیسم خطاب به رئیس‌جمهور
۱۲۰ فوق تخصص غدد و متابولیسم و استادان دانشگاه در نامه‌ای خطاب به رئیس‌جمهور از وی خواستند نسبت به تأمین نوار اندازه‌گیری قند و انسولین ۵ میلیون دیابتی چاره‌اندیشی کند. پزشکان تأکید کرده‌اند با توجه به نبود انسولین مورد نیاز، این ۵ میلیون نفر در صورت ابتلا به کرونا، با خطر بسیار بالاتر مرگ مواجه هستند.
سرویس جامعه جوان آنلاین: ۱۲۰ استاد دانشگاه و فوق تخصص غدد و متابولیسم راجع به وضعیت نابسامان دارو دیابتی‌ها به رئیس‌جمهور نامه نوشتند.

در بخشی از این نامه آمده‌است: در ایران بیش از ۵ میلیون نفر به بیماری دیابت مبتلا هستند که از این تعداد بیش از ۶۰۰ هزار نفر نیازمند تزریق روزانه انسولین و بیش از آن، اندازه‌گیری قند خون با نوار‌های تست قند در منزل جهت تنظیم میزان انسولین و پیشگیری از افت قند‌های مکرر و مرگبار می‌باشند. فراهم نبودن هر یک از این دو (نوار اندازه‌گیری قند و انسولین)، بیماران را در کوتاه مدت با خطر جدی افت قند خون، کاهش سطح هوشیاری و خطر مرگ و در بلند‌مدت، با عوارضی، چون قطع عضو، سکته قلبی و مغزی و آسیب به کلیه‌ها مواجه خواهد ساخت.

این متخصصان تأکید کرده‌اند: این گروه، در صورت ابتلا به کرونا در خطر بسیار بالاتر مرگ قرار دارند و در بحران کرونا، توجه به بیماران دیابتی ضرورت ویژه دارد.

اساتید دانشگاه تصریح کرده‌اند: متأسفانه در ماه‌های اخیر، بیماران در سراسر کشور با مشکلات عدیده در دسترسی به این دو نیاز حیاتی (که ضرورت تأمین آن‌ها توسط سازمان جهانی بهداشت تأکید شده‌است) روبه‌رو می‌باشند. به‌رغم اطلاع‌رسانی و مکاتبات مکرر انجمن‌های دیابت کشور با مقامات مسئول در بانک مرکزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص کمبود جدی این دو کالا، متأسفانه نه‌تن‌ها بهبودی حاصل نگردیده‌است، بلکه به نظر می‌رسد حساسیت موضوع به نحو مؤثری برای مقامات ارشد کشور تبیین نشده‌است تا راهکاری مناسب برای حل این معضل بیندیشند.

پزشکان خطاب به رئیس‌جمهور نوشته‌اند: بررسی‌های انجام شده جهت تبیین آسیب‌شناسی مشکل فعلی، پس از مذاکره با شرکت‌های تولیدکننده، واردکننده و سازمان‌های مرتبط، نشانگر عدم تخصیص ارز کافی برای واردات انسولین و نوار تست قند خون می‌باشد. به‌رغم اظهارات مسئولان سازمان غذا و دارو، بنا بر اطلاعات موثق و کارشناسی شده، میزان تولید داخلی فعلی این محصولات، به هیچ عنوان پاسخگوی نیاز بیماران نیست.

متخصصان دیابت تصریح کرده‌اند: ما پزشکان همه روزه شاهد نگرانی پدران و مادرانی هستند که ناتوان از تأمین انسولین و نوار تست قند برای کودکان مبتلا به دیابتشان می‌باشند یا افراد مسنی که برای پیدا کردن این اقلام، ناچارند داروخانه‌های بسیاری را در این شرایط پر خطر وجود کرونا جست‌وجو کنند، بنابراین با توجه به شرایط موجود، ما نگران و ناتوان از پاسخگویی به این عزیزانمان هستیم.

۱۲۰ فوق تخصص غدد خطاب به رئیس‌جمهور نوشته‌اند: ما اعتقاد راسخ داریم که دولت از توانمندی لازم جهت تأمین انسولین مورد نیاز مبتلایان برخوردار بوده، ولی در نگاه دولتمردان حساسیت تأمین انسولین به عنوان یک داروی مطلقاً ضروری، به خوبی حس نمی‌شود. با آگاهى کامل از مشکلات اقتصادی و تنگنا‌های تأمین ارز ناشی از تحریم‌های غیر‌منطقی و غیر عادلانه و تبعات آن بر نظام سلامت کشور، از جنابعالی استدعا داریم که شخصاً با صدور دستور ویژه و فوری به مقامات ذیربط در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بانک مرکزی، در جهت تأمین ارز و توزیع کافی این دو کالای اساسی، اوامر مقتضی را صادر فرمایید.

اساتید دانشگاه نوشته‌اند: بی‌شک تداوم وضع بحرانی فعلی، می‌تواند سلامتی عده زیادی از شهروندان مبتلا به دیابت را به خطر افکنده و صدمات ناشی از آن را غیر‌قابل جبران نماید و افزون بر آن دستاورد‌های طرح تحول سلامت را که از افتخارات دولت جنابعالی می‌باشد، به مخاطره بیندازد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار