کد خبر: 1021439
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۲
استاندار آذربایجان‌شرقی جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در بخش‌های مختلف را ضرورتی انکارناپذیر دانست و گفت: تمام مدیران استان، مکلف به همکاری ویژه با سرمایه‌گذاران و کاهش بروکراسی اداری در این زمینه هستند.

محمدرضا پورمحمدی  در جلسه بررسی زمینه‌های سرمایه‌گذاری گروه توسعه اقتصاد ملل در آذربایجان شرقی، با اشاره به ظرفیت‌های تبریز و آذربایجان در بخش‌های مختلف اقتصادی، صنعتی، تولیدی و نیروی انسانی متخصص، اظهار کرد: تبریز، آذری تابناک در آسمان کشور است که از انقلاب مشروطیت تا پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به نقش و وظیفه خود در برهه‌های حساس عمل کرده است.
 
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه آذربایجان شرقی در دهه‌های گذشته، آن چنان که باید و شاید، توسعه نیافته است و باید تلاش کنیم تا این استان را به جایگاه واقعی و لایق شأن آن برسانیم.
 
استاندار آذربایجان شرقی از این استان به عنوان دروازه دسترسی ایران به اروپا و بازار بزرگ آسیای مرکزی نام برد و گفت: فعالیت نزدیک به پنج هزار واحد صنعتی و تولیدی و وجود زیرساخت‌هایی مانند گمرک، خطوط ریلی و محورهای مواصلاتی تنها بخشی از ظرفیت‌های استان است؛ اما قانع به وضعیت موجود نیستیم و برای بهبود و ارتقای زیرساخت‌ها تا رسیدن به وضعیت مطلوب و ایده‌آل تلاش می‌کنیم.
 
پورمحمدی تأکید کرد: زیرساخت‌های ارتباطی ما نباید به بن‌بست برسد و با اتصال به کشورهای همسایه و دسترسی به بازارهای منطقه می‌توان بسیاری از نیازهای کشور را تأمین کرد.
 
وی با اشاره به ظرفیت واحدهای تولیدی استان گفت: بعد از شیوع کرونا، بسیاری از تولیدکنندگان ما با تغییر در خط تولید خود، اقدام به تولید مواد ضدعفونی‌کننده کردند و امروز نه تنها نیاز داخلی در این زمینه برطرف شده است، بلکه به دنبال صادرات این محصولات هم هستیم.
 
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به پایین بودن نرخ بیکاری در استان نسبت به میانگین کشوری، اظهار کرد: گرچه این مطلب در ظاهر خبر خوبی است، اما با دقت نظر در آن و بررسی موضوعاتی همچون مهاجرفرستی استان روشن می‌شود که جوانان غیرتمند و جویای کار ما برای اشتغال و کسب روزی حلال به سایر نقاط کشور، مهاجرت می کنند که نتیجه آن، پایین آمدن نرخ بیکاری است.
 
پورمحمدی اشتغال‌زایی برای جوانان را اولویت اصلی مدیریت ارشد استان عنوان کرد و گفت: از هر طرحی برای اشتغال‌زایی مناسب و پایدار برای جوانان، حمایت می‌کنیم و دستگاه‌های اجرایی نیز موظف به همکاری ویژه در این زمینه و پرهیز از بروکراسی‌ پیچیده و زمان‌گیر هستند.
 
وی، خواستار معرفی هرچه بیشتر ظرفیت‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان بویژه در بخش معدن شد و افزود: در نقاط مختلف استان معادن بسیار غنی از انواع کانی‌ها داریم و از نظر بهره‌مندی از ذخایر مس، رتبه نخست کشور و ذخایر طلا، رتبه دوم کشور متعلق به آذربایجان شرقی است.
 
پورمحمدی تأکید کرد: باید با اتخاذ تدابیر مناسب عملیاتی، زمینه برای بهره‌وری هرچه بیشتر بخش معدن در راستای اشتغال‌زایی و توسعه اقتصادی استان فراهم شود.
 
استاندار آذربایجان شرقی تولید ۳۵ درصد قطعات مورد نیاز خودرو کشور در تبریز، کسب عنوان ملی پایتخت شیرینی و شکلات ایران و صادرات این محصولات به بیش از ۸۰ کشور جهان و راه‌اندازی بزرگ ترین شهرک تخصصی کیف، کفش و چرم در تبریز را از دیگر ظرفیت‌های ارزشمند استان برشمرد.
 
وی، پروژه‌هایی مانند شهرک صنایع دستی، پایانه جدید فرودگاه بین‌المللی تبریز، خط ۲ قطارشهری، انتقال زندان تبریز و سرمایه‌گذاری در پهنه‌های حاشیه بزرگراه تبریز- سهند را از جمله پروژه‌های توجیه‌دار استان عنوان کرد و گفت: با توجه به محدودیت منابع دولتی برای اجرای پروژه‌های اقتصادی، جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی می‌تواند بسیاری از منابع و ظرفیت‌های بالقوه استان را به پروژه‌های اشتغال‌زا تبدیل کند.
 
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود، تحریم‌های اقتصادی را آخرین حربه دشمنان در مقابل ملت ایران دانست و گفت: ملت ایران در طول ۴۰ سال گذشته، همواره تحت فشار و تحریم استکبار جهانی بوده و با روحیه مقاومت و تکیه بر توانمندی‌های داخل، توانسته است توطئه‌های دشمنان را بی‌اثر سازد.
 
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه با اشاره به مرزی بودن استان و وجود فرصت‌های سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه‌های راه و آب، اظهار کرد: تامین منابع مالی خارجی برای اجرای پروژه‌های مختلف در این دو بخش و همچنین سرمایه‌گذاری مستقیم بخش خصوصی در هر یک از فرصت‌های سرمایه‌گذاری استان، امکان‌پذیر است.
 
جواد رحمتی به ظرفیت‌های ارزشمند شهر جدید سهند نیز اشاره کرد و با تبیین برنامه‌های مدیریت استان برای اجرای پروژه‌های سرمایه‌گذاری متفاوت در حاشیه بزرگراه تبریز- سهند، گفت: سهند جزو ۱۱ شهر جدید کشور محسوب می‌شود که با داشتن نرخ رشد ۹.۵ درصدی در آینده نزدیک به بزرگترین شهر استان پس از شهر تبریز تبدیل خواهد شد.
 
وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در این منطقه، با تضمین برگشت سرمایه همراه خواهد بود و ما نیز آماده هرگونه همکاری با سرمایه‌گذاران هستیم.
 
نائب‌رئیس هیأت مدیره گروه توسعه اقتصاد ملل و مدیرعامل موسسه اعتباری ملل نیز در این جلسه با بیان اینکه تبریز نقش بسیار مهمی در پیشرفت، استقلال و شکوفایی اقتصادی ایران اسلامی داشته است، گفت: تعصب و تخصص کاری در تمامی مدیران این استان مشهود است و امیدواریم بتوانیم با تعریف زمینه‌های همکاری مشترک، سرمایه‌گذاری‌های موفقی در استان داشته باشیم.
 
سیدامین جوادی ادامه داد: با توجه به ظرفیت‌های بسیار مناسب در تبریز، سرمایه‌گذاری در این شهر را به سرمایه‌گذاری در خارج از کشور ترجیح می‌دهیم و علاقه داریم که از تمامی ظرفیت خود برای اشتغال‌زایی و توسعه اقتصادی این منطقه استفاده کنیم.

نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر