کد خبر: 1021544
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۰
تأخیر در تأمین ارز عامل تأخیر در واردات واکسن آنفلوآنزا
با شناسایی ۳ هزار و ۶۷۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۵۳ هزار و ۶۳۷ نفر رسید. از این تعداد یک هزار و ۸۴۷ نفر از آن‌ها بستری شدند.
زهرا چيذری
سرویس جامعه جوان آنلاین: روز گذشته یک‌بار دیگر آمار فوتی‌های کرونا بالای ۲۰۰ نفر رفت تا پاییز و زمستان سختی که پیش از این درباره‌اش هشدار می‌دادند، به وقوع بپیوندد. به خصوص اینکه با تأخیر در تأمین ارز واردات واکسن آنفلوآنزا زمان طلایی برای تزریق این واکسن در حال از دست رفتن است و فاجعه همزمانی دو اپیدمی کرونا و آنفلوآنزا شرایط پیش‌رو را غیر قابل پیش‌بینی می‌کند. در عین حال بسیاری از مسئولان از رئیس‌جمهور گرفته تا سخنگوی دولت عامل جهش دوباره کرونا را کاهش رعایت مسائل بهداشتی عنوان می‌کنند و حتی روز گذشته وزیر بهداشت اعمال مجازات مربوط به تخلفات اداری کارمندان در ایام کرونا را ابلاغ کرد. در این میان، اما کمتر کسی به دلایل شیب کاهشی رعایت پروتکل‌ها اشاره داشته‌است، اما انگار معاون کل وزارت بهداشت این دلیل را بهتر از سایر مسئولان کشور متوجه شده‌است، وقتی می‌گوید: «متأسف هستیم که بگوییم با قیمت ۱۲۰۰- ۳۰۰ تومان، تهیه ماسک برای بسیاری از مردم مقدور نیست.» توصیه آقای معاون ترغیب مردم به استفاده از ماسک پارچه‌ای است.

با شناسایی ۳ هزار و ۶۷۷ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۴۵۳ هزار و ۶۳۷ نفر رسید. از این تعداد یک هزار و ۸۴۷ نفر از آن‌ها بستری شدند.

در طول ۲۴ ساعت منتهی به ۷ مهرماه، ۲۰۷ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۲۵ هزار و ۹۸۶ نفر رسید. تا کنون ۳۷۸ هزار و ۷۲۷ نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند. ۴هزارو۷۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. علاوه بر این همچون روز‌های گذشته همچنان سرتا سر نقشه کشورمان با ۳۰ استان در وضعیت قرمز و هشدار بحرانی است.

‌تأخیر در تأمین ارز واکسن آنفلوآنزا

در شرایط بحرانی کنونی یکی دو هفته‌ای می‌شود که گروه‌های حساس چشم انتظار واکسن آنفلوآنزا هستند تا مبادا همزمانی دو بیماری دردسرساز شود. حالا سعید نمکی، وزیر بهداشت درباره واکسن آنفلوآنزا و تأخیر در خرید و توزیع آن گفت: «اولین محموله واکسن آنفلوآنزا به دست ما رسید و زنان باردار، گروه‌های پرخطر و پرسنل بهداشت و درمان در این مرحله واکسن را دریافت می‌کنند. عدم تأمین به موقع ارز و همچنین مشکلاتی که برای خرید واکسن و دارو وجود دارد، سبب شد با تأخیر این واکسن را دریافت کنیم، به گفته وی در این مرحله یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر واکسن آنفلوآنزا دریافت می‌کنند و در مرحله بعدی، واکسن برای دیگر گروه‌های پرخطر تأمین می‌شود.

شرایطی مانند روز‌های اسفند و حتی بدتر

نادر توکلی، معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران شرایط پایتخت را از منظر شیوع کرونا اینگونه توصیف کرد: «ما هم‌اکنون در شرایطی مانند روز‌های اسفند و حتی در روز‌هایی بدتر از آن روز‌ها قرار داریم؛ با توجه به اینکه در آن زمان بیمارستان‌ها خالی بودند و اکنون بیمارستان‌ها خدمات غیر کرونایی را نیز به صورت کامل ارائه می‌دهند.»
پاییز و زمستان سخت

ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت در خصوص وضعیت کرونا در کشور گفت: «متأسفانه در تهران و اکثر استان‌های کشور وضعیت قرمز و هشدار وجود دارد و ماه هاست که آمار مرگ و میر ناشی از کرونا سه رقمی شده و اکنون نیز با شیب فزاینده، مرز ۱۷۰ مرگ روزانه را رد کرده‌است.»

معاون کل وزارت بهداشت با تأکید دوباره بر اینکه پاییز و زمستان سختی را در پیش داریم، گفت: «تمام مردم از کودک تا سالمند، باید پروتکل‌ها را صددرصد رعایت کنند.»

حریرچی تصریح کرد: «در حال حاضر افراد جوان نیز درگیر بیماری می‌شوند و این بیماری دیگر تهدیدی برای رده سنی خاصی نیست. حتی دیده شده در جوان‌تر‌ها عوارض عمیق و وخیمی نیز گزارش شده‌است.»

معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه بیماران کرونایی پس از بهبودی تا ماه‌ها عوارض شدیدی را تجربه خواهند کرد، گفت: «گاهی ممکن است عوارض با فرد باقی بماند، مثلاً ممکن است در دراز مدت عوارض قلبی دیده شود و باید اقدامات دراز مدتی را تدوین و اجرایی کنیم.»

در چنین شرایطی بدیهی است امکانی برای جریمه متخلفان هم وجود ندارد، به همین خاطر هم وزیر بهداشت دستورالعمل تخلفات کرونایی کارمندان ادارات را ابلاغ کرد تا شاید ضمانت اجرایی برایش وجود داشته‌باشد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار