کد خبر: 1021562
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۰:۴۵
مجید مجیدی در مراسم تجلیل از عوامل فیلم «خورشید»:
در جشنواره ونیز «شمیلا» جزو سلبریتی‌های این جشنواره شده بود و بعد از صحبتش هم خیلی‌ها آمدند و ابراز احساسات کردند و کیت بلانشت هم گفت، کاش بشود کاری برای آن‌ها کرد
نوید پارسا
سرویس فرهنگ و هنر جوان آنلاین: کارگردان فیلم سینمایی «خورشید» مسئله «کودکان کار» را مسئله‌ای ملی دانست که رفع آن را نمی‌توان تنها از دولت‌ها انتظار داشت.

مجید مجیدی در آیین تجلیل از عوامل فیلم سینمایی خورشید گفت: دو سال پیش بود که با نیما جاویدی به صرافت این افتادیم که کاری برای بچه‌های کار انجام دهیم. استارتش هم از آنجایی زده شد که همه در طول زندگی شاهد کار بچه‌های کار هستیم و به سادگی از کنار آن‌ها عبور می‌کنیم.

مجیدی ادامه داد: بسیاری از مسائل وجود دارد که فراتر از مسائل دولتی و قانونی، باید درباره آن‌ها فرهنگ‌سازی کرد. به نظرم در این حوزه سینما نقش ارزشمند و سازنده‌ای دارد. این نکته‌ای است که در طول این سال‌ها بار‌ها به دولتمردان گفته‌ام. وی افزود: یادم است مدرسه‌ای در دروازه غار رفتیم که برای بچه‌های کار زمینه تحصیل توسط جوانان فراهم شده بود و به نظرم کار بزرگی هم بود. این بچه‌ها شیوه‌ها و رفتار‌های خاص خود را دارند و بعضاً هم از گروه مهاجران و طیف آسیب‌پذیر هستند. بعضی از آن‌ها حتی اوراق هویتی ندارند. فراهم کردن زمینه رشد تحصیلی این عزیزان واقعاً کار خوبی است. این بچه‌ها باید کار کنند، چون راه دیگری ندارند. مجیدی در ادامه تأکید کرد: امیدوارم شرایط کشور به گونه‌ای باشد که در آینده شاهد این مسئله از اساس نباشیم و امیدوارم با ساخت چنین آثاری توجه مسئولان و مردم را نسبت به این مسئله جلب کرده باشیم. کارگردان «خورشید» در ادامه گفت: در این حوزه دیدیم که بسیاری از مسائل وجود دارد که فراتر از مسائل دولتی و قانونی، باید درباره آن‌ها فرهنگ‌سازی کرد. به نظرم در این حوزه سینما نقش ارزشمند و سازنده‌ای دارد. این نکته‌ای است که در طول این سال‌ها بار‌ها به دولتمردان گفته‌ام. اینکه نباید نگاه درجه ۲ و درجه ۳ داشته باشند. این نگاه قهرآمیز به کشور آسیب می‌زند، در حالی که سینما همواره در این حوزه‌ها پرچمدار بوده است. ثمراتی که سینما در حوزه فرهنگ‌سازی داشته بی‌بدیل بوده است. نقش هنر‌ها در این عرصه می‌تواند سازنده باشد و خوشحالیم به عنوان یک عضو کوچک توانستیم نقش حداقلی برای این بچه‌ها ایفا کنیم که گنج‌های این سرزمین هستند.

مجید مجیدی در ادامه صحبت‌های خود تأکید کرد: مسئله کودکان کار، مسئله‌ای ملی است و نمی‌شود تنها آن را به دولت‌ها منتسب کرد. هر چند آن‌ها موظف هستند فکر اساسی کنند و ساخت این قبیل مدرسه‌ها در تمام کشور الزامی است. کار کردن این بچه‌ها را می‌شود در ریل درستی هدایت کرد. این بچه‌ها خلاق هستند، خود روح‌الله زمانی آنقدر ابتکار در همه عرصه‌ها دارد که گفتنی نیست. محمد موسوی هم چنین است، به قدری در کار خود استاد است که بی‌نظیر است. مجیدی گفت: در سردترین روز سال فیلمبرداری بود، به طوری که خودمان در آن کانال نمی‌توانستیم بیشتر از ۱۵ثانیه دست به آب بزنیم، ولی روح‌الله لخت در آن آب بود. او باشهامت و غیرتی کار کرد. هر کاری که زحمت برایش کشیده شود، نتیجه می‌دهد. وی افزود: ما خواستیم با این فیلم بگوییم همه کشور در برابر این بچه‌ها مسئول هستیم و می‌شود با حضور مردمی و ملی این مسئله را ریشه کن کرد.

کارگردان «خورشید» ادامه داد: ما از سه، چهارهزار نفر تست گرفتیم. این به معنای این نبود که بهترین‌ها را انتخاب کنیم بلکه بیشتر ویژگی‌هایی که می‌خواستیم مد نظرمان بود. در جشنواره ونیز شمیلا جزو سلبریتی‌های این جشنواره شده بود. بعد از صحبتش هم خیلی‌ها آمدند و ابراز احساسات کردند. کیت بلانشت هم گفت کاش بشود کاری برای آن‌ها کرد و ما دوست داشتیم این جایزه را به کل بچه‌های فیلم بدهیم، چون همه آن‌ها در فیلم درخشان بودند، ولی با قانون جشنواره یکی نبود و دبیر جشنواره موافقت نکرد. روح‌الله برای این فیلم خیلی زحمت کشید در این سن درک و آگاهی نسبت به کار و نقش خود داشت.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار