کد خبر: 1021982
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۲۳:۰۱
سرویس بین الملل جوان آنلاین: دور جدید تنش‌ها بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر قره‌باغ در شرایطی شدت گرفته که برخی طرف‌های خارجی آتش‌بیار معرکه‌شده‌اند و برای یافتن بازاری جهت فروش تسلیحات خود به شعله‌ور شدن جنگ دامن می‌زنند. ارمنستان گفته‌است که ارتش آذربایجان با سلاح‌های ساخت اسرائیل غیرنظامیان ارمنی را هدف قرار می‌دهد و شبکه سعودی هم اذعان کرده اسرائیل هواپیما‌هایی مملو از سلاح به آذربایجان ارسال کرده‌است؛ چیزی که رسانه‌های صهیونیستی هم به آن معترف هستند. همین مسئله سبب شد تا ایروان به نشانه اعتراض سفیر خود را در تل آویو فرابخواند.

در حالی که بسیاری از کشور‌ها به شدت از تبدیل شدن جنگ ارمنستان و جمهوری آذربایجان به جنگ منطقه‌ای نگرانند و خواهان پایان دادن به درگیری‌ها هستند، اما برخی طرف‌های خارجی منافع خود را در ادامه جنگ می‌بینند. به گزارش پایگاه خبری النشره، شوشان استفانیان، سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان روز شنبه در سخنانی گفت: «ارتش آذربایجان با بمب‌های خوشه‌ای که از راکت انداز‌های LAR- ۱۶۰ ساخت اسرائیل پرتاب شدند، غیر‌نظامیان را در قره باغ مورد هدف قرار داد.» سخنگوی وزارت دفاع ارمنستان تأکید کرد: «کشورش سفیر خود را در اسرائیل فراخوانده است تا با او درباره فرستادن سلاح‌های این رژیم به آذربایجان رایزنی کند.» او ادامه داد: «نیرو‌های ما برابر حمله بزرگی که نیرو‌های آذربایجان تدارک دیدند، ایستادند و آن را با یک حمله سنگین پاسخ دادند. نبرد سنگین ادامه دارد.» شبکه سعودی العربیه هم رد پای صهیونیست‌ها در دمیدن بر آتش جنگ در قره‌باغ تأیید کرد. العربیه روز شنبه به نقل از منابع رسمی اطلاعاتی گزارش داد: «به موازات تشدید درگیری‌های نظامی، کشور‌های بیشتری با منافع مختلف سیاسی استراتژیک وارد این مناقشه می‌شوند.» العربیه گزارش داد: «اسرائیل یکی از تأمین کنندگان اصلی اسلحه آذربایجان است، اگرچه ارمنستان ماه گذشته رسماً سفارت خود را در تل‌آویو افتتاح کرد.» این شبکه می‌افزاید: «اسرائیل و آذربایجان به ویژه در عرصه‌های نفت و تسلیحات دارای روابط تجاری بسیار گسترده‌ای هستند. هفته گذشته، یک منبع اطلاعاتی امریکایی به «العربیه» گفت که اسرائیل هواپیما‌های پر از سلاح را به آذربایجان ارسال خواهد کرد.» این منبع افزود: «اسرائیل تأمین‌کننده تسلیحات آذربایجان است و روز پنج‌شنبه دو هواپیمای حامل تسلیحات از اسرائیل در باکو فرود آمده‌اند.»

اعتراف رسانه‌های صهیونیستی

رد پای رژیم صهیونیستی در دامن زدن بر آتش درگیری‌ها در منطقه قره باغ، حتی از سوی رسانه‌های صهیونیستی هم مطرح شده‌است. اندیشکده صهیونیستی مطالعات راهبردی بگین سادات دیروز در گزارشی نوشت: «نبرد جاری میان ارمنستان و آذربایجان نقش اسرائیل را به عنوان یک بازیگر مهم در منطقه برملا کرد. آذربایجان و اسرائیل اگرچه به لحاظ جغرافیایی از هم فاصله دارند، اما به دنبال برقراری روابط راهبردی با یکدیگر هستند. مشکلی که این وسط وجود دارد، این است که چگونه می‌توان در منطقه‌ای که منافع روسیه، ایران، و ترکیه غالب هستند، چنین کاری را صورت داد، زیرا هیچ‌کدام از این کشور‌ها خواهان یک رقیب دیگر نیستند.» این اندیشکده صهیونیستی مدعی شد: «باکو مجبور است روابط خود را با اسرائیل به دقت متوازن سازد تا مبادا در معرض فشار‌های سنگین از طرف تهران، مسکو و حتی آنکارا قرار گیرد.» شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی هم روز جمعه در گزارشی در این رابطه اعلام کرد: «سلاح‌های «اسرائیلی» ستاره این درگیری هستند، در حالی که هواپیما‌های بدون سرنشین ساخت اسرائیل جنگ علیه ارمنستان را مدیریت می‌کنند.» رژیم صهیونیستی از سال‌ها پیش به دنبال نفوذ در منطقه قفقاز بوده‌است تا بتواند از نزدیک تحولات داخلی ایران را رصد کند و هر چه آتش جنگ بین ارمنستان و آذربایجان تداوم داشته‌باشد، حضور این رژیم در منطقه نیز به مراتب گسترده‌تر خواهد شد و به بهانه کمک‌های تسلیحاتی می‌تواند جنگ را در قره‌باغ به نفع خود مدیریت کند. با توجه به اختلافاتی که تل‌آویو با روسیه و ایران بر سر بحران سوریه دارد، جنگ قره‌باغ را فرصتی برای ناامن کردن مرز‌های این دو کشور می‌داند تا به خیال خود بتواند انتقام سوریه را در قره باغ گرفته‌باشد.

اتهام‌زنی دو جانبه

یک هفته از درگیری ارمنستان و جمهور‌ی آذربایجان می‌گذرد و دو طر‌ف همچنان یکدیگر را به نقض آتش‌بس و ادامه تنش متهم می‌کنند. الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان دیروز در مصاحبه با شبکه الجزیره، بار دیگر ارمنستان را عامل تداوم درگیری در منطقه قره‌باغ دانست. علی‌اف در مورد علت تداوم درگیری بین باکو و ایروان گفت: «ارمنستان خواهان صلح نیست. آن‌ها می‌خواهند برای همیشه سرزمین ما را تحت اشغال خود نگه دارند و نمی‌خواهند شرایط فعلی را تغییر دهند.» رئیس‌جمهور آذربایجان در خصوص ورود ارمنستان به مناطق مورد مناقشه در سال ۱۹۹۳ ادامه داد: «اگر ارمنستان مطابق قطعنامه‌های بین‌المللی عمل کرده‌بود، درگیری سال‌ها پیش حل شده‌بود. در سال ۱۹۹۳ زمانی‌که ارمنستان بخش‌هایی از سرزمین ما را اشغال کرد، شورای امنیت سازمان ملل با تصویب چهار قطعنامه خواستار عقب‌نشینی سریع، کامل و بی‌قید و شرط کامل نیرو‌های آن‌ها از سرزمین ما شد.» وی تأکید کرد که درخواست‌های وی به درستی پاسخ داده نشده و در حال حاضر وضعیت فعلی ناشی از «سیاست مخرب» ارمنستان است. از سوی دیگر، دولت ارمنستان هم ضمن محکوم کردن طرف مقابل با ادامه درگیری، روز شنبه مدعی شد که توانسته سه جنگنده آذربایجانی را سرنگون کند؛ ادعایی که بلافاصله از سوی مقامات باکو تکذیب شد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار