کد خبر: 1022155
تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۹ - ۰۴:۳۰
ایده‌های خلاقانه برای مسابقه دادن در دوران کرونا
دنیا حیدری
سرویس ورزشی جوان آنلاین: ماه‌ها به دلیل شیوع کرونا، برگزاری مسابقات و حتی تمرینات ورزشی به حالت تعلیق درآمد، اما در این مدت ورزشکاران دست روی دست نگذاشتند و تمرینات را به صورت مجازی و زیر نظر مربیان خود انجام دادند. اما با طولانی شدن داستان کرونا برخی رشته‌ها علاوه بر پیگیری آنلاین تمرینات، تدارکات مسابقات آنلاین را هم دیدند و رشته‌هایی که شرایط آن را داشتند برخی مسابقات خود را به صورت آنلاین برگزار کردند که اتفاقاً استقبال خوبی هم شد.

ابتکار خلاقانه کاتای آنلاین

نخستین مسابقات آنلاین فروردین ماه توسط فدراسیون کاراته با هدف ایجاد رقابت سالم و پویا با شعار «همه با هم کرونا را شکست می‌دهیم» برگزار شد که با توجه به تعطیلی سالن‌های ورزشی، مسابقات، مدارس و حضور ورزشکاران در منزل، استقبال گسترده‌ای از آن شد. این مسابقات که در حفظ آمادگی و شور و نشاط ورزشکاران در دوران کرونا تأثیر بسیاری داشت با شرکت ١٥٥٠ نفر در دو بخش آقایان (۴۷۶) و بانوان (۱۰۷۴) در پنج رده سنی خردسالان، نونهالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان برگزار شد که ۶۰ داور آسیایی و جهانی آن را قضاوت کردند و با توجه به استقبال گسترده و تأثیر مثبتی که در پی داشت دومین دوره مسابقات مجازی قهرمانی کاتا ویژه سبک‌های آزاد کاراته نیز به صورت انفرادی در بخش آقایان و بانوان در رده‌های سنی برگزار شد.

فدراسیون کاراته همچنین به گفته محمدی مدیر روابط عمومی آن علاوه بر برگزاری تمرینات و مسابقات آنلاین، آموزش‌ها و وبینار‌هایی را هم در این مدت توسط پورشیب، مهدی‌زاده، گنج‌زاده و عسگری برای تکواندوکاران برگزار کرده و جزو مبتکران طرح برپایی مسابقات آنلاین بوده است. مسابقاتی که بدون تردید توانسته است در دورانی که ورزشکاران خسته از قرنطینه خانگی بودند باعث بالا بردن روحیه و انگیزه‌های آن‌ها شود و نشاط آفرین باشد.

برگزاری رقابت‌های قهرمانی موتای

بعد از آن نوبت یک رشته رزمی دیگر بود که در این مسیر گام بردارد. این بار هم حرف از برگزاری آنلاین مسابقات یک رشته از هنر‌های رزمی به میان آمد. بعد از کمپین موفق تای‌چی در خانه و آموزش‌های آنلاین این رشته از سوی اساتید کمیته تای چی چوان، فدراسیون ووشو در نیمه دوم فروردین ماه تصمیم به برگزاری آنلاین مسابقات تای‌چی کرده و اعلام کرد اساس ایده این مسابقات برای تشویق عموم به ماندن در خانه، انجام فعالیت‌های ورزشی و ادای مسئولیت اجتماعی کمیته تای‌چی و فدراسیون ووشوی ایران و حامیان این رویداد است. مسابقاتی که با شرکت ۱۵۰ ورزشکار از ١٨ استان در چهار گروه سنی نونهالان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان، در دو بخش زنان و مردان برگزار و نفرات برتر در ٣٢ فرم مختلف معرفی شدند، اما بعد از گذشت چند ماه، روابط عمومی فدراسیون ووشو، از برگزاری مسابقات مجازی در رشته‌های ساندا، تالو و آمادگی جسمانی خبر می‌دهد و گفته می‌شود این تصمیم با استقبال پرشور ووشوکاران و ثبت‌نام بیش از ۷۰۰ نفر از سراسر کشور و در رده‌های سنی مختلف مواجه شده است.

برپایی آنلاین تکواندو جام پایتخت

فدراسیون تکواندو نیز از دیگر فدراسیون‌هایی بود که در ایام کرونا علاوه بر برگزاری آنلاین تمرینات ملی‌پوشان ایران برای حفظ آمادگی بدنی تکواندوکاران ایران اقدام به برگزاری مسابقات آنلاین کرد. کرونا و خانه‌نشین شدن ورزشکاران این فدراسیون را نیز به سمت برگزاری مسابقات مجازی و خلاقانه کشاند تا به مناسبت روز جهانی تکواندو رقابت‌هایی را تحت عنوان «جام پایتخت» برگزار کند. برگزاری مسابقات آنلاین پومسه در کنار برگزاری آنلاین تمرینات زیر نظر مربیان تیم ملی از جمله کار‌هایی بود که تکواندو نیز در دوران کرونا در برنامه داشت تا تکواندوکاران در دوران قرنطینه خانگی به واسطه کرونا از لحاظ بدنی افت فاحشی نداشته باشند. هرچند ورزشکاران و مربیان این رشته نیز همانند دیگر ورزشکاران و مربیان بر این باورند که تمرینات آنلاین هرگز جای تمرینات حضوری را در اردو‌ها نمی‌گیرد.

پرکار در دوران کرونا!

فدراسیون شطرنج هم از جمله فدراسیون‌هایی بود که با توجه به تعطیلی مسابقات رسمی داخلی و جهانی تصمیم به برگزاری مسابقات به صورت آنلاین گرفت. مسابقه شطرنج آنلاین از سری مسابقات پویش «همه برای تندرستی» در بخش حرفه‌ای با حضور ۱۵۰ نفر و ۳۵۲ مسابقه، مسابقات شطرنج بانوان و آقایان گرامیداشت هفته کارگر، مسابقات شطرنج پاسداشت مدافعان سلامت ویژه عید سعید فطر، مسابقات آنلاین خراسان شمالی به مناسبت عید سعید قربان، مسابقات آنلاین قهرمانی تیمی استان‌ها، مسابقات آزاد آنلاین برق‌آسای خراسان رضوی، بیستمین دوره مسابقات جام رمضان، مسابقات شطرنج استان بوشهر و یزد ویژه عید غدیر خم، رقابت ۱۷ استان در مسابقات شطرنج قهرمانی کشور، مسابقات آنلاین کشوری جام غدیر گرامیداشت حافظان سلامت، مسابقات آنلاین خراسان به مناسبت عید قربان، مسابقات جام مدافعان سلامت، مسابقات آنلاین هیئت شطرنج سیرجام جام غدیر، مسابقات ماهانه فدراسیون شطرنج پاسداشت مدافعان سلامت، اولین دوره مسابقات آنلاین شطرنج ویژه دانشجویان کشور، مسابقات ویژه دانشگاه‌های دولتی، تورنمنت آنلاین شطرنج بانوان ویژه بانوان ایران زمین و ده‌ها مسابقات دیگر که در شهرستان‌های مختلف ترتیب داده شد، جزئی از فعالیت شطرنج ایران در دوران کرونا بوده است هرچند به گفته سارا خادم‌الشریعه، نابغه شطرنج زنان ایران، مسابقات حضوری جذاب‌تر است: نه اینکه مسابقات آنلاین هیچ هیجانی نداشته باشد، نه، هیجان که دارد، چون طراحی‌اش به‌گونه‌ای است که داوران کاملاً با دوربین ما را رصد می‌کنند. اصلاً نمی‌توانی تقلب کنی. در رقابت‌هایی که حضوری برگزار می‌شود، ما اجازه این را داریم که وسط بازی برای چند دقیقه بیرون برویم و استراحت کنیم، اما در مسابقات آنلاین اصلاً این شرایط نیست. در کل فضای مسابقه را دارد، اما چون ریتینگ آن محاسبه نمی‌شود، نمی‌توانیم با مسابقه رودررو مقایسه‌اش کنیم. آنجا هم ریتینگ محاسبه می‌شود و هم اینکه یک بازیکن ۱۰ روز درگیر مسابقه است و استرس زیادی را باید تحمل کند، اما در فضای آنلاین این امکان وجود ندارد که داور‌ها ۱۰ روز مسابقات را نظارت کنند. با این وجود، اما شطرنج جزو معدود رشته‌های ورزشی است که پیش از شیوع کرونا نیز رقابت‌های زیادی را به صورت آنلاین برگزار می‌کرد و به همین دلیل هم فدراسیون شطرنج در این دوران بدون شک یکی از پرکار‌ترین فدراسیون‌ها در امر برگزاری مسابقات مختلف در سطح کشور بوده است. این درحالی است که شطرنج در این مدت مسابقات بین‌المللی زیادی را هم برگزار کرده است و از این بابت نه فقط مانند دیگر رشته‌های ورزشی با رکود مواجه نشده که ضربه چندانی نیز بابت شیوع کرونا نخورده است. با این وجود، اما شطرنج‌بازان نیز همانند سایر ورزشکاران برای پایان این دوران سخت و حضور مستقیم و رودررو در مسابقات روزشماری می‌کنند.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار