کد خبر: 1022314
تاریخ انتشار: ۱۵ مهر ۱۳۹۹ - ۰۶:۰۰
ستاد تنظیم بازار تعیین برخی قیمت‌های کالا‌های اساسی را به استان‌ها واگذار کرد، از این‌رو کارگروه‌های استانی از این پس اجازه دارند در مواقعی که سهمیه‌ای از سوی کارگروه ملی تنظیم بازار در زمینه توزیع برنج، شکر، گوشت مرغ، گوشت قرمز و سایر اقلام به استان‌ها تخصیص پیدا می‌کند، در تعیین قیمت آن نقش داشته باشند.
سرویس اقتصادی جوان آنلاین: دبیر ستاد تنظیم بازار در حاشیه جلسه ستاد تنظیم بازار از تخصیص ارز دولتی برای واردات کالا‌های اساسی، تفویض اختیارات تعیین قیمت برخی کالا‌های اساسی به استان‌ها خبر داد و گفت: قبول داریم که در جابه‌جایی نهاده‌های دامی انحرافاتی وجود دارد، اما باید صبور باشیم تا تخلفات متوقف شود.

در جلسه اخیر ستاد تنظیم بازار با کارگروه‌های استانی تنظیم بازار، مباحث و مشکلاتی که در استان‌های مختلف ایجاد شده بود، مطرح شد. استان‌ها خواهان اختیاراتی ویژه بودند تا در مقاطع مختلف زمانی که دولت کالا توزیع می‌کند در تعیین قیمت آن نقش داشته باشد.

در این خصوص دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: در این زمینه مصوب شد کارگروه‌های استانی اجازه داشته باشند در مواقعی که سهمیه‌ای از سوی کارگروه ملی تنظیم بازار در زمینه توزیع برنج، شکر، گوشت مرغ، گوشت قرمز و سایر اقلام به استان‌ها تخصیص پیدا می‌کند، در تعیین قیمت آن نقش داشته باشند. محمدرضا کلامی عنوان کرد: اینکه چه میزان در بخش صنوف و صنعت و چه میزان در بخش خانوار و شبکه‌های منتخب توزیع هر استان از سوی کارگروه‌های تنظیم استان مطرح و تعیین شود، اختیارش تفویض شد. وی افزود: درخواست دیگری که مطرح شد در خصوص قیمت‌گذاری کالا‌هایی بود که به صورت استانی توزیع می‌شوند و از آنجایی که قیمت‌گذاری در استان‌های مختلف متفاوت است و ممکن است در استانی قیمت بالاتر باشد، همین امر باعث می‌شود کالا برای فروش به آن استان‌ها برده شود و این قابل اجرا نبود. دبیر ستاد تنظیم بازار گفت: قیمت‌گذاری در استان‌ها عملاً با سیاست‌های تعادل عرضه و تقاضا دچار آسیب است، اما در خصوص تعیین قیمت عوامل توزیع به عنوان نمونه در انبار‌های پشتیبانی دام و هزینه‌های حمل و نقل، تعیین قیمت به استان‌ها واگذار شد. در خصوص افزایش یا کاهش قیمت‌ها، استان‌ها اجازه ندارند بالاتر از نرخی که کارگروه ملی تنظیم بازار اعلام می‌کند، کالا‌ها را به مردم عرضه کنند.

تخصیص ارز واردات کالا‌های اساسی

کلامی گفت: از دیگر مباحث مهمی که در جلسه ستاد تنظیم بازار مطرح شد، بخش کالا‌های اساسی بود که ارز ۴ هزارو‌۲۰۰ تومانی دریافت می‌کنند و عبارتند از روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله، سویا، جو و ذرت که بر مبنای گزارش بانک مرکزی در شش ماهه اول بیش از سه و نیم میلیارد دلار در این خصوص اختصاص پیدا کرده است؛ بنابراین فرآیند تأمین ارز این نوید را می‌دهد که با توجه به موجودی خوبی که در حوزه ذخایر وجود دارد، روند مناسبی پیش‌رو داشته باشیم.

دبیر ستاد تنظیم بازار در ادامه افزود: در بازدید معاون اول رئیس‌جمهور از بندرعباس قرار شد همه کالا‌ها که در این بندر و سایر بنادر رسوب کرده‌اند، ترخیص شوند و این‌ها می‌توانند فضای آرامی را در بازار ما به وجود آورند و در آینده دغدغه‌ای از این بابت نداشته باشیم.

وی گفت: روند تخصیص ارز در این زمینه را شفاف اعلام کرده‌ایم. روند تخصیص ارز در شش ماهه اول بالای ۵۰ درصد است، ولی باید تلاش کنیم کسانی که ارز را دریافت کرده‌اند، کالا را به درستی به مقصد برسانند. کلامی ادامه داد: علاوه بر کالا‌هایی که در بندر وجود دارد، مابقی نهاده‌ها در کشتی‌ها در حال رسیدن به کشور است و تدارک تأمین کالا را به کلی برقرار کرده‌ایم و در اسفندماه سال گذشته مصوب شد که خروج همه نهاده‌های دامی از بندر منوط به مجوز جهاد کشاورزی باشد.

دبیر ستاد تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: جهاد کشاورزی سامانه‌ای را تحت عنوان بازارگاه در حال اجرا دارد که این سامانه در حال کامل شدن است تا نهاده‌ها را خود مرغداران و دامداران به صورت مستقیم و بدون واسطه دریافت کنند.

کلامی خاطرنشان کرد: باید کمی صبورتر باشیم تا این سامانه کامل شود. قبول داریم که در جابه‌جایی نهاده‌های دامی انحرافاتی وجود داشته، واردکننده از بندر کالا را به شبکه توزیع نمی‌برده و واسطه‌ها این کالا را دریافت می‌کردند و به قیمت بالاتر می‌فروختند و برخی مرغداران با جوجه‌ریزی، سهمیه نهاده خود را برای هر جوجه ۲ کیلو دان دریافت می‌کردند، اما در نهایت تولید هم نمی‌کردند و نهاده‌ها را در بازار آزاد با قیمت بالاتر می‌فروختند.

وی افزود: در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی جلوی این تخلفات را گرفته و تکلیفی که ستاد تنظیم بازار برای این سامانه برقرار کرده، بین تحویل محصول نهایی و تحویل نهاده باید گره ایجاد کند و کسی نهاده دریافت خواهد کرد که تولید خود را به شبکه دولت تحویل دهد و در این کار قطعاً هم حقوق مصرف‌کننده حفظ می‌شود و هم تولیدکننده.

دبیر ستاد تنظیم بازار وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: دیروز که با معاون وزارت جهاد جلسه داشتیم، گفتند این سامانه به بلوغ خیلی خوبی رسیده و با مداخلاتی که داشتند شبکه را اصلاح و تا امروز دست خیلی از دلالان و واسطه‌ها را کوتاه کردند که البته فشار‌هایی هم وجود دارد که این امر محقق نشود، ولی ما به عنوان سیاستگذار ابلاغ کرده‌ایم و آن‌ها به عنوان مجری قطعاً اجرا می‌کنند.

سیمان در اولویت قیمت‌گذاری نیست

دبیر ستاد تنظیم بازار در خصوص تعیین قیمت سیمان گفت: در حال حاضر تعیین قیمت سیمان کاملاً رقابتی است و ما مازاد محصول را شاهد هستیم. ستاد تنظیم بازار مسئول سیاستگذاری کالا‌های اساسی و ضروری است و کالایی مثل سیمان در اولویت قیمت‌گذاری این ستاد نیست.

وی افزود: چند سالی است که قیمت سیمان به صورت رقابتی تعیین می‌شود و ما امروز شاهد مازاد این محصول در بازار هستیم. به دلیل حاشیه قیمت‌ها و افزایش‌های ناگهانی قیمت ارز شاهد افزایش غیرمتعارف این محصول هستیم و با تقاضای بیشتر از سوی مشتریان به یک‌باره حاشیه قیمتی بالایی ایجاد می‌شود. کلامی گفت: ستاد تنظیم بازار در خصوص سیمان فعلاً قیمت‌گذاری نکرده و امیدواریم با رأی اعتمادی که مجلس به آقای رزم‌حسینی داد، بتوانیم بهتر در این زمینه ورود کنیم، چراکه ایشان همیشه نظرش بر کنترل سیستمی و سامانه‌ای شدن عرضه کالا‌ها به شکلی بوده که بتوان به خوبی نظارت کرد.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار