کد خبر: 1022442
تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۳۹۹ - ۰۵:۲۰
گفتگو با مدیر کمیته روانشناسی ستاد مبارزه با کرونا در حوزه علمیه
فعالیت‌های گروه‌های جهادی در عرصه‌های مختلف تعریف شده است و هر چه بیشتر با آن‌ها آشنا می‌شویم، ابعاد جدیدتری از خدماتشان نمایان می‌شود.
سرویس ایران جوان آنلاین: گروه جهادی روانشناسـان حوزه علمیه از حدود سه سال پیش و در زمینه ارائه خدمات روانشناسـی در مواکب اربعین فعالیت خود را آغاز کرد و بعد از آن در سـیل خوزسـتان نیز به ارائه خدمت پرداخت و حالا با ۱۲۰طلبه روانشناس که همگی تحصیلات کارشناسی ارشد یا دکترا دارند، در قالب پنج کارگروه و در سه نوبت به صورت فی سـبیل الله در خدمت مردم و جامعه هستند. سراغ حجت‌الاسلام رضا مهکام، دکترای روانشناسی و مدیر کمیته روانشناسی ستاد مبارزه با کرونا در حوزه علمیه رفتیم تا اطلاعات بیشتری درباره نحوه تشکیل و خدمات‌رسانی این گروه جهادی کسب کنیم.

چه نیازی باعث شد تا گروه جهادی روانشناسان حوزه علمیه را تشکیل دهید و در حال حاضر چند جهادگر در آن مشغول به ارائه خدمت هستند؟

گروه جهادی روانشناسـان حوزه علمیه از حدود سـه سـال قبل به منظور ارائه خدمات روانشناسـی در مواکب اربعین آغاز به کار کرد و با توجه به اسـتقبال زائران و تجربه موفق، در جریان سـیل خوزسـتان نیز به ارائه خدمت پرداخت. در حال حاضر، گروه جهادی روانشناسان از حدود ۱۲۰طلبه روانشناس که همگی تحصیلات کارشناسی ارشد یا دکترا دارند، تشکیل شده است و این افراد در قالب پنج کارگروه و در سه نوبت صبح، ظهر و شب به ارائه خدمت می‌پردازند. تاکنون بیش از ۵ هزار و ۷۰۰ نفر توسـط روانشناسان جهادی ویزیت شده‌اند.

بعد از شیوع کرونا آیا تعریف کار این گروه جهادی نیز تغییر کرد؟

کار‌ها تغییر نکرد بلکه محل خدمت را به بیمارستان‌ها بردیم. به این نحو که از حدود ۴۰ روز قبل و با مشاهده وضعیت بیماران بیمارستان فرقانی قم تصمیم گرفتیم گروه جهادی روانشناسان را برای حضور در بیمارستان‌ها آماده کنیم تا بیماران و خانواده‌های بیماران را به منظور کاهش تبعات روانی ناشی از بیماری مورد مشاوره قرار دهند. این موضوع را با آیت‌الله اعرافی، رئیس حوزه علمیه مطرح کردیم و ایشـان مدیریت کمیته روانشناسـی در سـتاد مبارزه با کرونای حوزه علمیه را به بنده سپردند و با حکم ایشان توانستیم مکاتبات با بیمارستان‌ها را آغاز کنیم.

جهادگران گروه چطور به بیماران و خانواده‌هایشان همزمان خدمات‌رسانی می‌کنند؟

نخسـتین کارگروه، با حدود ۳۰ عضو به ارائه خدمت سـه نوبته در بیمارسـتان‌های قم، کاشـان و تهران مشـغول اسـت، کارگروه دوم به ارائه خدمات روانشناسـی برای خانواده‌های بیمـاران اهتمـام دارد و کارگـروه سـوم در آرامسـتان‌ها بـه صحبـت بـا غسـال‌ها و خانواده‌های متوفی می‌پردازد. کارگروه چهارم، در مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات شـرعی (با شـماره تلفن ۰۹۶۴۰۰) به پاسخگویی تلفنی سؤالات روانشناسی درباره کرونـا مشـغول اسـت و کارگـروه پنجم نیز بـه تولید محتوا و پشـتیبانی علمی برای چهارگروه می‌پردازد.

احتمالاً جهادگران روانشناس هم به اندازه کادر درمان در خطر ابتلا به کرونا هستند. آیا تا حالا موردی در میان آن‌ها دیده شده است؟

همینطور است. نیرو‌های جهادی این روز‌ها در کنار کادر درمان و مردم ایران به انجام خدمت مشـغولند و خود از گزند بیماری مصون نماندند. در گروه جهادی روانشناسـان نیز سـه نفر تاکنون به کرونـا مبتلا شـدند، اما با لطف خداوند، پس از اینکه خـود را قرنطینه خانگی کردند، حالشان رو به بهبود است.
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار