کد خبر: 1022709
تاریخ انتشار: ۱۹ مهر ۱۳۹۹ - ۰۰:۰۴
همزمان با ادامه درگیری‌ها صورت گرفت
در شرایطی که ایران و روسیه با میانجیگری تلاش می‌کنند به درگیری‌ها در قره‌باغ پایان دهند، ظاهراً مقامات آنکارا اراده‌ای برای کاهش تنش‌ها از خود نشان نمی‌دهند. رئیس‌جمهور روسیه بار دیگر در بیانیه‌ای از ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای رایزنی درباره صلح در قره‌باغ به مسکو دعوت کرد. اما باکو گفته از مناطقی که تصرف کرده عقب‌نشینی نمی‌کند، ترکیه هم اعزام نیرو‌های نظامی به قره‌باغ را بررسی می‌کند.
سرویس بین الملل جوان آنلاین: با گذشت دو هفته از شروع دور جدید درگیری‌ها در مناطق مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان، تلاش‌های منطقه‌ای برای پایان دادن به مناقشات مرزی در منطقه قره‌باغ افزایش یافته است. کاخ کرملین شامگاه پنج شنبه بار دیگر در بیانیه‌ای اعلام کرد: «رئیس‌جمهور روسیه پس از چند بار گفت‌وگوی تلفنی با الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان خواستار توقف اقدامات جنگی در منطقه مورد مناقشه قره‌باغ با اهداف انسانی و به منظور مبادله اسرا و اجساد کشته شدگان می‌شود.» به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پوتین در این بیانیه گفت: «برای رایزنی در این مسائل با میانجیگری وزیر امور خارجه روسیه، روز جمعه وزیران امور خارجه ارمنستان و جمهوری آذربایجان به مسکو دعوت می‌شوند». در همین راستا، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که جیحون بایراموف و زهراب مناتساکانیان، وزیران امور خارجه آذربایجان و ارمنستان حضور خود در مذاکرات مسکو را تأیید کرده‌اند. پیش‌تر نیز ایران از آمادگی خود برای وساطت بین دو طرف در قره‌باغ، از طرفین درگیری خواسته بود به جنگ پایان داده و از شعله‌ور شدن جنگ منطقه‌ای در قره‌باغ جلوگیری کنند.

کارشکنی آنکارا و باکو

به‌رغم تلاش‌های روسیه برای توقف درگیری‌ها، مقامات باکو و آنکارا اراده‌ای برای پایان خشونت‌ها در قره‌باغ ندارند. الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان روز جمعه در مصاحبه با شبکه یورو نیوز گفت: «آتش‌بس در ناگورنو- قره‌باغ نمی‌تواند یکجانبه به دست آید. این تصمیمی است که باید دوجانبه اتخاذ شود. علاوه بر این، این تصمیم باید در محل اجرا شود.» وی افزود: «ارمنستان به مواضع نظامی ما حمله و زیرساخت‌های ما را تخریب و به غیرنظامیان ما حمله کرد. در نتیجه حمله ارمنستان، حدود ۳۰ غیرنظامی ما کشته شدند و در این حملات از موشک‌های بالستیک و بمب‌های خوشه‌ای استفاده شد. ما بار‌ها هدف حمله قرار گرفتیم. در سه ماه گذشته، ارمنستان سه بار به ما حمله کرده است».

سخنگوی وزارت دفاع جمهوری آذربایجان هم در سخنانی گفت: «ارتش این کشور همچنان به عملیاتش علیه مناطق تحت کنترل ارمنستان ادامه می‌دهد و از مناطقی که در کنترل خود در آورده عقب نشینی نمی‌کند». همچنین، آرتسرون هوانسیان، سخنگوی رسمی وزارت دفاع ارمنستان دیروز در صفحه فیس‌بوک خود اعلام کرد: «نیرو‌های مسلح آذربایجان با استفاده از یک تاکتیک جدید در قسمت جنوبی جبهه، در امتداد مرز‌های ایران پیشروی می‌کنند.» هوانسیان نوشت: «یگان‌های آذربایجانی در گروه‌های بزرگی مستقیماً در امتداد مرز‌های قره‌باغ و ایران [در امتداد رودخانه ارس]جمع می‌شوند و در حقیقت به این مرز پناهنده شده و برای پیشروی تلاش می‌کنند. آن‌ها گلوله باران به سمت این مرز و در واقع به سوی ایران را تحریک می‌کنند». از سوی دیگر، ترکیه نیز به عنوان حامی اصلی جمهوری آدربایجان اقدامی برای کاهش تنش‌ها انجام نداده و به ادامه بحران کمک می‌کند. رئیس پارلمان ترکیه دیروز در سخنانی اعلام کرد که نمایندگان پارلمان احتمالاً موضوع اعزام نظامیان به آذربایجان را مورد بررسی قرار دهند. مصطفی شنطوب به خبرگزاری نووستی گفت: «تاکنون نیازی نبوده نظامیان‌مان را به قره‌باغ بفرستیم. طی روز‌های گذشته نیرو‌های آذربایجانی توانایی خود را برای تحقق پیروزی به تنهایی و عزم و اراده محکم برای آزادی اراضی‌شان نشان دادند برای همین فکر نمی‌کنم این پیشنهاد تا زمانی که طرف‌های خارجی وارد این نزاع نشده‌اند، ضرورتی داشته باشد». در صورت ورود ترکیه به جنگ قره‌باغ، ممکن است شعله‌های آن کل منطقه را فرا گیرد و تلاش‌های بین‌المللی برای پایان دادن به آن را بی اثر سازد.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار