کد خبر: 1022851
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۹ - ۰۵:۰۰
مصادیق مجرمانه استفاده از تلفن همراه را بشناسیم
متأسفانه افرادی با استفاده از کارت شناسایی افراد دیگر اقدام به گرفتن سیم‌کارت به نام دیگران کرده و به وسیله آن سیم‌کارت‌ها، به تخلفاتی که مد نظر دارند دست می‌زنند. مردم با هشیاری نسبت به این قضیه جلوی بسیاری از پیشامد‌های ناگوار را که ممکن است روحشان هم از آن خبر نداشته باشد، خواهند گرفت
لیلا جعفری

سرویس سبک زندگی جوان آنلاین: آیا استفاده از یکی از کاربردی‌ترین وسایل زندگی امروز، قوانینی دارد؟ تلفن همراه که در دست ماست، چه مشکلاتی می‌تواند برای ما در جامعه به وجود آورد؟ زندگی ما چقدر تحت تأثیر این وسیله الکترونیکی است؟ آیا در تاکسی و اماکن عمومی، استفاده از تلفن همراه ممنوع است؟ قوانینی که درباره استفاده از تلفن همراه وجود دارد، کدام است؟ گوشی تلفن همراه در کنار مزیت‌هایی که برای ما دارد، چه مشکلاتی می‌تواند در زندگی شخصی هر یک از ما ایجاد کند؟ به منظور پاسخ به این پرسش‌ها با دکتر عباس کرمی‌پورسیار، دادیار به گفتگو نشسته‌ایم.


یکی از مشکلاتی که دنیای امروز با آن مواجه است، مشکلاتی است که به دلیل استفاده از وسایل الکترونیکی مانند تلفن همراه به وجود آمده است. «استفاده از تلفن همراه در دهه اخیر رایج و شایع شده است که در گذشته به این شکل گسترده دیده نمی‌شد.» این را دکتر عباس کرمی‌پورسیار، دادیار دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان پاکدشت می‌گوید. استفاده از این وسیله که امروزه در بین سنین و اقشار مختلف جامعه رواج پیدا کرده است، تابع آدابی است. به نظر می‌رسد رعایت این آداب در جوامع مختلف متفاوت است. این تفاوت نه تنها در جوامع که در اماکن مختلف و حتی در ساختمان‌های مسکونی مختلف نیز متفاوت است.


دکتر عباس کرمی‌پورسیار درباره آگاهی مردم از نحوه استفاده از تلفن همراه خاطر نشان می‌کند: «اطلاعات اندکی درباره استفاده از تلفن همراه در سطح جامعه وجود دارد و بیشتر مردم از کم و کیف استفاده از آن آگاهی ندارند.»
وی استفاده از تلفن همراه را در اماکن عمومی کشور جرم نمی‌داند و ادامه می‌دهد: «در اماکن عمومی استفاده از تلفن همراه جرم انگاشته نمی‌شود، در حالی که در برخی از کشور‌های اروپایی تخلف محسوب می‌شود. نحوه استفاده از تلفن همراه به فرهنگ عمومی مردم متصل می‌شود. در این‌باره باید نهادینه‌سازی صورت بگیرد تا حقوق افراد نقض نشود.»


وی در رابطه با استفاده از تلفن همراه در مشاعات ساختمان یادآور می‌شود: «از تلفن همراه در مشاعات ساختمان نباید استفاده شود و در صورتی که استفاده از تلفن همراه به صورت مزاحمتی برای دیگران دربیاید، از مصادیق مزاحمت ملکی محسوب می‌شود و مشمول قوانین خواهد شد.»


دادیار دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان پاکدشت توضیح می‌دهد: «ماده ۶۴۱ قانون تعزیرات و مجازات‌های بازدارنده، مصوب سال ۱۳۷۵ درخصوص جرم مزاحمت تلفنی است. در این ماده قانونی گفته شده است هر گاه کسی به وسیله تلفن یا دستگاه‌های مخابراتی دیگر برای اشخاص ایجاد مزاحمت نماید، علاوه بر اجرای مقررات خاص شرکت مخابرات، مرتکب به حبس از یک تا شش ماه محکوم خواهد شد. این تنها قانونی است که برای جرم مزاحمت داریم.» وی خاطرنشان می‌کند: «مجازات بزه مزاحمت تلفنی، قابل تبدیل به جزای نقدی نیز هست.» وی همچنین ادامه می‌دهد: «قوانینی نیز در صنف مخابراتی وجود دارد که در صورت ایجاد مزاحمت‌های تلفنی، خط تلفن فرد مزاحم شوند، تخلیه و قطع می‌گردد.»


دکتر کرمی‌پورسیار با بیان اینکه در برخی از کشور‌های دیگر درباره استفاده از تلفن همراه مقرراتی در نظر گرفته شده است، یادآور می‌شود: «به نظر من استفاده از تلفن همراه در حقوق شهروندی وارد شده و باید به وسیله تک تک افراد رعایت شود. استفاده از این وسیله، جز حقوق مردم است، پس عموم مردم باید به آن توجه نشان دهند.»
وی با اشاره به نکته مهمی در رابطه با مالکیت سیم‌کارت می‌گوید: «نکته مهم که باید به آن توجه کرد، درباره سیم‌کارت است. قانون همواره مالک سیم‌کارت را می‌شناسد. در صورتی که جرمی به وسیله سیم‌کارتی رخ دهد، قانون مالک سیم‌کارت را محاکمه خواهد کرد، زیرا استعلام قضایی، مالک خط را مسئول اتهام می‌شناسد. از این رو بهتر است افراد مخصوصاً در صورتی که کارت شناسایی، شناسنامه یا کارت ملی خود را گم کردند، از سیم‌کارت یا سیم‌کارت‌هایی که به نامشان هست استعلام بگیرند تا مطمئن شوند که شخصی اقدام به گرفتن سیم‌کارتی به نام آنان نکرده باشد.»


دادیار دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان پاکدشت، در این‌باره خاطرنشان می‌کند: «متأسفانه افرادی وجود دارند که با استفاده از کارت شناسایی افراد دیگر اقدام به گرفتن سیم‌کارت به نام دیگران کرده و به وسیله آن سیم‌کارت‌ها، به تخلفاتی که مد نظر دارند دست می‌زنند. مردم با هشیاری نسبت به این قضیه جلوی بسیاری از پیشامد‌های ناگوار را که ممکن است روحشان هم از آن خبر نداشته باشد، خواهند گرفت.»


بدیهی ا‌ست با تأمل در مواردی که گفته شد، نگاه دوباره‌ای به گوشی‌های تلفن همراهمان خواهیم داشت. نگاهی که به استفاده درست‌تر خواهد انجامید. چه بسا این تأمل فرهنگ بهتری را در رفتار ما نسبت به این مقوله پدید بیاورد و فرهنگ بیشتری را به زندگی‌مان وارد کند، زیرا به نظر می‌رسد جامعه ما امروز به فرهنگ بیشتری در‌باره استفاده درست از گوشی تلفن همراه نیاز دارد.

غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
عزت دهقان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۰۷
5
1
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار