کد خبر: 1023029
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۹ - ۰۱:۱۵
مهدی نیک‌ضمیر
قدیم‌تر‌ها که مؤلفه‌های جامعه بر محور سنت‌ها استوار بود، وقتی جوانی به سن ازدواج می‌رسید خانواده و بزرگ‌تر‌های فامیل دست به کار می‌شدند و بر مبنای همان مؤلفه‌های جامعه سنتی از بین دختران دم‌بخت فامیل، دوست و آشنا برای پسران جوانشان گزینه‌هایی را پیدا می‌کردند.

دایره انتخاب چندان گسترده‌ای پیش‌روی خیلی از پسران و دختران نبود، اما اغلب دختر و پسر و خانواده‌ها شناخت خوبی از همدیگر داشتند و همین مسئله هم موجب می‌شد تا ازدواج‌های سنتی از پایداری بالایی برخوردار باشد.
با تغییر مؤلفه‌های اجتماعی از جامعه سنتی به جامعه مدرن، ازدواج و روش‌های پیدا کردن گزینه مناسب برای ازدواج هم زمین تا آسمان فرق کرده است. حالا جوانان نه همچون جامعه سنتی می‌توانند با نگاه و انتخاب پدر و مادر و بزرگ‌تر‌های فامیل برای ازدواج کنار بیایند و نه به سادگی گزینه مورد تأیید خودشان را از میان ده‌ها و صد‌ها فردی که در طول زندگی از طریق فضای حقیقی و مجازی ارتباط می‌گیرند و آشنا می‌شوند، انتخاب کنند. در حقیقت می‌توان گفت اگرچه در جامعه امروزی، دختران و پسران به دلیل گستردگی ارتباطات در فضای عمومی و مجازی قدرت انتخاب بیشتری برای ازدواج دارند، اما این گسترده‌تر شدن طیف انتخاب، کار شناخت را سخت‌تر می‌کند و گاهی وقت‌ها فرد را برای داشتن انتخابی مناسب سردرگم می‌نماید. به همین دلیل هم در جامعه امروزی پیدا کردن همسر همراه و هم کفو به مراتب سخت‌تر از گذشته به نظر می‌رسد. در واقع پیدا کردن فرد مناسب برای ازدواج دغدغه بسیاری از جوانان دم بخت امروزی است که اولویتش از اولویت موضوعاتی همچون شغل و مسکن بالاتر نباشد پایین‌تر نیست.

به همین دلیل هم بعضی‌ها آستین‌هایشان را بالا زده‌اند و برای دختران و پسران جوان در فضای مجازی همسر ایده‌آل پیدا می‌کنند. در این بین البته تیم واسطه ازدواج و کادر زحمتکش سایت‌های همسریابی برای تأمین مخارج دم و دستگاه‌شان معمولاً برای معرفی افراد به یکدیگر شرایط مالی هم دارند. مثلاً مبلغی پول ابتدای ثبت‌نام افراد متقاضی دریافت می‌شود و مبلغی هم به ازای معرفی هر فرد و مورد جدید از طرفین می‌گیرند.

تاکنون پژوهشی روی خروجی سایت‌های همسریابی صورت نگرفته، اما جالب است بدانید فعالیت هیچ‌یک از سایت‌های همسریابی قانونی نیست. این سایت‌ها که حالا در شبکه‌های اجتماعی از گذشته فعال‌تر هم شده‌اند، رشد قارچ گونه‌ای دارند و هر روز تعداد بیشتری از صفحات و کانال‌های همسریابی در شبکه‌های اجتماعی سبز می‌شود که اغلبشان تنها برای کلاهبرداری درست شده و هیچ فعالیتی در زمینه ازدواج ندارند.

حتی سایت‌های قدیمی‌تری که در حوزه معرفی افراد به همدیگر برای ازدواج راه‌اندازی شده‌اند هیچ گزارش کار مشخصی از خود ارائه نداده‌اند تا بررسی شود این مدل از ازدواج و پیدا کردن گزینه مناسب تا چه اندازه موفق بوده و آیا به ازدواج‌های موفق و پایدار منجر شده است یا خیر؟

چند روز پیش هم معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان از ارسال نامه به دادستان کل کشور و پلیس فتا برای مسدود کردن تمامی سایت‌های همسریابی خبر داد و گفت: «تمامی این سایت‌ها متخلف بوده، به صورت غیرقانونی فعالیت می‌کنند و هیچ‌گونه مجوز رسمی ندارند.»

محمدمهدی تندگویان با اشاره به ارسال نامه به دادستان کل کشور و پلیس فتا برای مسدودکردن سایت‌های همسریابی افزود: «دفتر بازرسی رهبر معظم انقلاب هم نظر خود را به ما اعلام و تأکید داشت در کنار بی‌توجهی این سایت‌ها به توسعه امور خانواده شاهد بحث‌های غیراخلاقی و مالی در آن‌ها هستیم و ما در مکاتبه با دادستان کل کشور به این موضوع اشاره کردیم و خواستار برخورد قاطع با این سایت‌ها شدیم.»

تندگویان ادامه داد: «براساس بررسی‌ها توسعه فرهنگ خانواده در این سایت‌ها به درستی شکل نگرفته و به بازار مکاره‌ای برای سودجویی، ترویج روابط خارج از شرع و ازدواج سفید تبدیل شده‌اند و به رغم سال‌ها فعالیت نتوانسته‌اند گامی مؤثر برای ازدواج پایدار بردارند.»

تندگویان با انتقاد از اینکه سایت‌های همسریابی بنگاه‌های اقتصادی بوده که تنها به فکر سودجویی هستند، تصریح کرد: «مردم باید در جریان باشند که هیچ‌کدام از آن‌ها مجوز فعالیت ندارند و همه به صورت غیرقانونی فعالیت می‌کنند.»
نظر شما
جوان آنلاين از انتشار هر گونه پيام حاوي تهمت، افترا، اظهارات غير مرتبط ، فحش، ناسزا و... معذور است
تعداد کارکتر های مجاز ( 200 )
پربازدید ها
پیشنهاد سردبیر
آخرین اخبار